De mooiste plekjes van Spanje die je gezien moet hebben

Spanje is één van de meest populaire vakantielanden in Europa. En met reden. Want naast het heerlijke klimaat vind je er prachtige stranden, hoge bergtoppen, gezellige dorpjes, bruisende steden en zelfs vulkanische eilanden. Maar wat zijn nu de mooiste plekjes om te bezoeken in Spanje? Het land is immers ruim 500.000 km2 en is daarmee zelfs één van de grootste landen van Europa. Om het kiezen van je volgende Spaanse bestemming eenvoudiger te maken hebben we hieronder de mooiste plekjes voor je op een rijtje gezet:

De wereldberoemde Spaanse Costa’s

Spanje telt bijna 5000 kilometer aan kustlijn. De beroemdste en meest populaire stranden liggen aan de Middellandse Zee. Vanwege die enorme lengte en verscheidenheid aan landschappen is geen enkele kust hetzelfde. Wat de mooiste Costa’s zijn hebben we alvast voor je uitgezocht.

Costa Brava

Costa Brava - prachtige natuur en de zee

Aan de Costa Brava, ook wel de “woeste kust” genoemd, worden prachtige zandstranden afgewisseld met grillige kliffen en rotsen waar de golven van de Middellandse Zee tegen uiteenspatten. In authentieke vissersdorpjes, zoals Cadaques, Palamos en Tossa de Mar slenter je door de gezellige straatjes, terwijl badplaatsen zoals Lloret de Mar en Blanes je naast een gezellig centrum ook een bruisend nachtleven bieden. Ontdek per fiets of al wandelend het bergachtige binnenland en het natuurpark Cap de Creus of verken de onderwaterwereld bij de Medeseilanden.

Costa Maresme en Costa Dorada

Ten zuiden van de Costa Brava begint de Costa Maresme, gevolgd door de Costa Dorada. De letterlijke vertaling van Costa Dorada is “Gouden Kust” en wanneer je naar de stranden kijkt zie je ook meteen waarom. Het fijne zand heeft namelijk een prachtige gouden gloed en nodigt uit tot zonnebaden en zwemmen in dit mooie stukje van Spanje. Geliefde badplaatsen zijn Cambrils, Pineda de Mar en Calella. Tijdens je vakantie aan deze costa’s mag een bezoek aan metropool Barcelona of de kleinere, maar zeer mooie stad Tarragona, niet ontbreken. Breng zeker ook een bezoek aan de waterrijke Ebrodelta, de habitat van vele watervogels en vissen.

Costa Blanca

Aan deze “witte kust” zorgen leuke badplaatsen voor een onvergetelijke vakantie. Kies je voor de bruisende drukte, ga dan naar het beroemde Benidorm. Calpe, Javea, Moraira en Denia zijn minder bekend en iets rustiger. De dorpjes hebben echter een leuk, bruisend oud centrum en vormen de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. In het achterland ligt namelijk Parque Natural del Montgó, waarvan het hoogste punt op 753 meter boven zeespiegel ligt. Ook een uitstapje naar de prachtige steden Alicante en Valencia behoort tot de mogelijkheden als je aan de Costa Blanca verblijft.  

Costa del Sol

Eén van de meest zuidelijk gelegen kusten is de populaire Costa del Sol, ofwel “kust van de zon”. Geliefde badplaatsen als Marbella, Torremolinos, Fuengirola en Nerja ontvangen een heel jaar door toeristen die komen genieten van de heerlijke zandstranden en de prachtig regio Andalusië in het achterland. In beroemde witte dorpjes waaronder Ronda, Mijas en Frigiliana, dwaal je door de charmante witgekalkte straatjes. Breng een bezoek aan het Moorse Alhambra in Granada of zoek in de zomermaanden de koele bergen van de Sierra Nevada op. De stad Ronda is befaamd vanwege de hoge brug die de beide stadsdelen met elkaar verbindt en vormt één van de hoogtepunten tijdens je vakantie in het zuiden van Spanje.

2. De Balearen

Voor de Spaanse kust, omgeven door het azuurblauwe water van de Middellandse Zee, liggen de Balearen. Het bekende Ibiza en Mallorca maken deel uit van deze eilandengroep. Ibiza is wereldberoemd vanwege het mondaine uitgaansleven. Bekende Dj’s als DJ Tiesto, AfroJack en Garrix staan hier regelmatig achter de draaitafels. Toch is Ibiza ook een heerlijk eiland voor families met kinderen of stelletjes. De baaien Cala Xuclar en Cala Xaracca zijn adembenemende en rustig en ook een bezoek aan de wat drukker bezochte stranden Cala Benirrás en Cala Conta is een must. Mallorca is rustiger dan Ibiza en daarmee geliefd bij  families met kinderen. Toch bruist het en heeft het veel te bieden  De hoofdstad Palma de Mallorca is een heerlijke plek om rond te dwalen door het oude centrum en om de prachtige kerk te bezoeken. Een boottocht op de Middellandse Zee zal zeker tot een van de hoogtepunten behoren. Misschien zie je nog wel dolfijnen die naast de boot met je meezwemmen.

3. De Canarische Eilanden

De Canarische eilanden nemen een speciaal plekje in Spanje in, vanwege de ligging in Atlantische oceaan liggen én het vulkanische en exotische karakter van de archipel. Gran Canaria en Tenerife zijn de meest bekende eilanden. Tenerife is het grootste eiland en heeft de met 3718 meter hoogste berg van heel Spanje: El Pico del Teide. Een bezoek (per kabelbaan) aan de top mag niet ontbreken. Op heldere dagen heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en de Atlantische Oceaan. Gran Canaria is een veelzijdig eiland, met niet alleen mooie stranden en een bruisend uitgaansleven, maar ook met de sfeervolle hoofdstad Las Palmas. Hier combineer je eeuwenoude geschiedenis met een (mid)dagje aan het strand. Breng langs kronkelende wegen een bezoek aan de Pico de las Nieves, het hoogste punt van Gran Canaria. En In het zuiden mag een bezoek aan natuurreservaat “Las Dunas de Maspalomas” niet ontbreken. Hier sta je tussen goudkleurige duinen tot wel 10 meter hoog en spot je vogels in de nabijgelegen lagune.

Wereldstad Barcelona

Bij de mooiste plekjes van Spanje mag Barcelona absoluut niet ontbreken. Hoewel Spanje diverse leuke steden heeft, is Barcelona toch wel dé plek die je bezocht moet hebben. Architectuur, musea, strand en prachtige wijken. Je wandelt er over de beroemde Ramblas, langs bloemenstalletjes en straatartiesten. Prachtige pleinen met karakteristieke gevels en balkonnetjes trekken je aandacht, terwijl je in Barrio Gotico door oude steegjes dwaalt. Hét symbool van Barcelona is misschien wel de Sagrada Familia, één van de vele ontwerpen van Gaudí. Voor voetballiefhebbers is een bezoek aan Camp Nou van FC Barcelona een must. En vanwege de ligging aan zee is Barcelona ook nog eens een fijne strandbestemming.

De prachtigste vakantievilla´s en huizen van Spanje

Spanje is zonder twijfel dé vakantiebestemming bij uitstek. Of je nu kiest voor een stedentrip, lekker wil genieten van de zon, of een combinatie zoekt van strand, natuur en steden, hoe jouw ideale vakantie in Spanje er ook uitziet een belangrijk onderdeel is waar je verblijft. Bij Club Villamar verzeker je jezelf van een verblijf in een heerlijke vakantievilla of vakantiehuis. Van klein en intiem tot groot, vaak zelfs met een privézwembad. Door te kiezen voor een verblijf via Club Villamar kies je voor je ultieme vakantie onder de Spaanse zon.

****************************

Wil je meer weten over Spanje, over de mooiste plekjes en alle hoogtepunten? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je altijd al wilde weten: Vakantie Spanje – Ontdek alles wat je moet weten over de zonbestemming Spanje