Torremolinos, ooit een visserdorpje, nu een toeristische stad

Torremolinos ligt in het zuiden van Spanje, in de provincie Malága, in de regio Andalusië. De stad ligt een half uur rijden van het vliegveld in Malága, dus is goed te bereiken. Het is een drukbezochte toeristische stad aan de Costa del Sol. De naam betekend toren en molen, en dat komt omdat er vroeger veel windmolens te vinden waren. Dat is nu niet meer, maar er is nog wel een oude windmolen te vinden waar nu een restaurant in gevestigd is.

Het, ooit kleine, vissersdorpje is nu een grote toeristische badplaats! Dat betekend dat deze stad zich helemaal ingesteld heeft op het toerisme en er dus van alles te doen is. In deze stad kun je prima met de hele familie op vakantie gaan, want iedereen kan zich in deze stad goed vermaken.

Er is bijvoorbeeld een aquapark, waar allerlei glijbanen te vinden zijn. Voor de kleinere onder ons is er een minipark. Ook kun je de zeeleeuwen bezoeken, maar daar moet je wel weer een ander kaartje voor kopen. Ook is er een krokodillenpark in Torremolinos, waar 300 krokodillen te vinden zijn. Je kunt er een rondleiding krijgen door een gids wat erg leuk is, want die kan allerlei dingen over de krokodillen te vertellen. Ook is er een alligatorshow. Verder is er een botanische tuin in Torremolinos, en niet zo maar 1. Deze botanische tuin mag zich rekenen onder de belangrijkste van Spanje.

En natuurlijk is er strand te vinden, en niet zomaar strand. Er zijn prachtige stranden te vinden in Torremolinos. De kinderen kunnen zich in Torremolinos dus prima vermaken.

Het is ook erg leuk om eens door de oude binnenstad te lopen. Hier kun je nog smalle straatjes vinden met schattige vissershuisjes. Natuurlijk ontbreekt vis niet op het menu in de restaurants van deze stad. Voor de shoppers onder ons is er een bekende winkelstraat in Torremolinos de Calle de San Miguel. Deze straat komt bijna uit bij het strand. Als je in Torremolinos bent, dan kun je er niet onderuit om even door deze straat heen te lopen!

De patroonheilige van Torremolinos is de aartsengel St. Michael. Aan hem is er een prachtig wit kerkje gewijd wat je kunt bezoeken. Het kerkje wordt nog gebruikt, dus je kunt ook deelnemen aan de mis. Het altaar is prachtig om van dichtbij te bekijken!

Er is een schitterende concerthal in Torremolinos waar vaak voorstellingen, concerten, cabaret en of andere gelegenheden in dat genre, gehouden worden. Die zijn meestal wel in het Spaans, dus daar moet je Spaans voor kennen (als je het wilt verstaan).

Ook in Torremolinos is een stierenarena, waar nog steeds stieren gevechten plaatsvinden. Dat is natuurlijk ook typisch Spaans en daar kun je zeker wat van de Spaanse cultuur snuiven, als je de stieren niet zielig vind. Het is niet voor iedereen weggelegd.

Kortom in Torremolinos kun je je gerust een tijdje vermaken met de hele familie, als je er op vakantie gaat! Je moet wel van drukte houden, want aan toeristen geen gebrek in Torremolinos!