Benidorm: de stad die altijd wakker is en nooit slaapt

 

Er zijn er weinig die nooit van Benidorm gehoord hebben en dat komt omdat deze stad erg toeristisch is en daarom dus bekend staat als vakantieplek. Benidorm ligt aan de Costa Blanca op 41 km. afstand van Alicante. Het vroegere kleine vissersdorpje is uitgegroeid tot een grote toeristische badplaats. Het centrum van Benidorm scheidt de 2 grootste stranden: het Levante strand en het Poniente strand. Ook is er nog een derde kleiner strandje: Mal Pas. Benidorm wordt ook wel Beniyork genoemd, omdat de stad net als New-York altijd wakker is en nooit slaapt!

In Benidorm is het zowel zomers en ’s winters aangenaam weer. Door de bergen blijven wolken vaak “hangen” en bereikt het slechte weer Benidorm niet, dus er valt niet veel regen.

‘s Winters is Benidorm geliefd bij de gepensioneerde ouderen uit de Benelux om te overwinteren en ’s zomers komen de gezinnen er graag op vakantie. Doordat de ouderen er overwinteren vinden de jongeren de stad minder aantrekkelijk en dat is jammer, want de stad is weldegelijk bruisend genoeg voor de jongeren. Gelukkig zijn er ook genoeg jongeren die er wel op vakantie gaan! Benidorm is intussen helemaal  aangepast aan het toerisme, dus er is genoeg te doen. Op de eerste plaats staan natuurlijk zonnen, zwemmen en watersporten!

En natuurlijk staat Benidorm bekend om het nachtleven! Het bruist altijd in de stad zowel overdag als ’s nachts!

Verder zijn er meerdere parken in de stad, dus zeker voor de kinderen is er genoeg te doen in de stad. Er zijn pretparken, een waterpark (en niet zomaar 1) en een dierenpark. Waar maak je een kind nu blijer mee dan een attractiepark!

 

Bijzonder in Benidorm is de Engelse zone. Geloof het of niet, maar het is alsof je in Londen bent. Erg leuk om een bezoekje te brengen en de Engelse cider eens te proberen.

Ook is een bezoekje aan Isla de Benidorm de moeite waard. Daar kun je onder andere snorkelen. De legenda bestaat dat Roland toen hij oorlog voerde met Karel de Grote een stuk rots afhakte wat in de zee terechtkwam en zo Island de Benidorm ontstond.

De omgeving van Benidorm is prachtig om te bezichtigen. Je hebt er onder andere het natuurpark: Sierra Helada Nature Park. Zeker de moeite waard om het park te bezoeken.

Verder heeft Benidorm natuurlijk ook een historische binnenstad. Daar staat een prachtige 18e eeuwse kerk San Jaime die zeker een bezoek waard is. En als je dan toch in de binnenstad bent bezoek dan ook het uitkijkpunt van het kasteel. Hier was vroeger een fort die de stad beschermde tegen de piraten.

Verder kun je in Benidorm ook heerlijk eten, wat ook belangrijk is als je op vakantie bent!

Kortom in Benidorm zal je je zeker niet vervelen. Er is voor jong en oud genoeg te doen! En je kan er betaalbaar op vakantie gaan wat ook niet onbelangrijk is, want het kost allemaal toch al genoeg!