De perfecte dagtripjes vanuit Moraira

Algemene informatie over Moraira

Moraira was vroeger een Spaans vissersdorp, maar is nu een badplaats aan de Costa Blanca. De visvangst neemt trouwens nog steeds wel een belangrijke plaats in. Het ligt in de provincie Alicante in de regio Valencia. Moraira wordt door velen gezien als 1 van de mooiste dorpen van vakantiehuis in spanje. Het vormt samen met Teulada een gemeente. In Moraira wonen ongeveer 10.000 mensen.

Bezienswaardigheden in Moraira

Als mensen op vakantie gaan in Moraira doen ze dat voor de rust. Er zijn wel wat dingen te bekijken in Moraira, zoals het fort: Castillo Moraira. Dit fort is gebouwd in de 18e eeuw om te verdedigen tegen de piraten.

Er is ook een uitkijktoren: Torre de Vigia, die gebouwd is in 1553. Je kunt deze toren alleen te voet bereiken en het is ongeveer een uur lopen.

Verder is het leuk om eens een kijkje te nemen in de visafslag. Hier wordt de vers gevangen vis elke dag geveild en dat is leuk om te zien. Ook is er een wekelijkse markt in Moraira.

Dagtripjes vanuit Moraira

Je kunt Moraira dus als vakantiebestemming gebruiken waar je echt tot rust kunt komen. En vanuit daar kun je dagtripjes maken.

  • Een leuke dagtrip is Benissa, Calpe en Altea. Je kunt beginnen in Benissa waar je allerlei monumenten kunt bekijken en door de straatjes kunt struinen. Ook zijn er prachtige strandjes, baaitjes, wijngaarden, en bergen te vinden.

Daarna kun je doorrijden naar Calpe waar je het “Penon de Ifach” kunt bezoeken een grote kalkstenen rots. Daarna kun je ook nog even op het strand aan beide kanten een plekje zoeken.

In de avond zou je in Altea lekker kunnen gaan eten, maar je kunt er ook 2 dagen over doen als je het een te vol programma vindt!

  • Een andere mooie dagtrip is Denia / Javea. In Denia is een prachtig kasteel wat in de 11e eeuw gebouwd is. Je hebt vanuit daar ook een schitterend uitzicht! Denia en Javea worden gescheiden door de Montgo berg. Daar kun je wandelen. De berg is 753 m. hoog en als je op de top staat dan heb je er geen spijt van dat je moe bent van de klim!

In Javea heb je een oude binnenstad. In het oude deel is een gotische kerk: San Bartolome die je kunt bezoeken. Ook is er op donderdag een markt. Veel mensen vinden het erg leuk om de haven te bezoeken en je kunt daar natuurlijk ook heerlijke verse vis eten in de restaurantjes. ’s Avonds kun je doorbrengen op de Promenade en je hebt daar vanzelfsprekend ook discotheken, barretjes en restaurantjes.

  • Een dagtrip naar Valencia is zeker een aanrader! Als je alles wilt zien in Valencia dan kan dat natuurlijk niet in 1 dag, dus je moet zelf beslissen wat je wilt zien. Of je gaat natuurlijk meerdere dagen!
  • Alicante kun je best goed in 1 dag bekijken. Er is een bus die langs alle populairste attracties rijdt, dus dan heb je de belangrijkste dingen in 1 dag gezien.
  • Je kunt ook een dag naar Benidorm. Hier zijn geweldige attractieparken te vinden. Ook kun je er lekker shoppen en natuurlijk naar het strand!