Dingen die je echt gedaan of gezien moet hebben in de Costa Brava!

Algemene informatie over de Costa Brava

De Costa Brava, `ruige kust´, is 200 km. lang en ligt in Noord – Oost Spanje. Deze kust ligt in Catalonië, in de provincie Girona. Het klimaat is mediterraan, maar soms kan er een ijskoude wind waaien. De kust ligt aan de Pyreneeën en dat maakt dat hij zo ruig is. Er zijn 2 “echte” stranden: de Golf van Roses en de Golf van Pals. Verder zijn er baaitjes met kiezelstrand, grof zand of grind. De 2 bekendste badplaatsen aan de Costa Brava zijn Blanes en Lloret de Mar. Maar ook Tossa de Mar en Platja d’Aro zijn toeristisch. Als je van rust houdt ga je naar Palamós of de andere schitterende badplaatsen die de Costa Brava rijk is. Je hoeft helemaal niet zo ver vakantiehuizen costa brava in te gaan om een leuke vakantie te hebben in een prachtige omgeving!

De belangrijkste bezienswaardigheden in de Costa Brava

Cap de Creus is een kaap die het meest oostelijke stukje van Spanje vertegenwoordigd. Deze kaap gaf Dali veel inspiratie en is zo bekend geworden. Hier is een natuurpark te vinden en je kunt er duiken voor de duikliefhebbers. Het is een heel bijzonder stukje natuur waar je echt van onder de indruk zult zijn. Er is een vuurtoren op de kaap en een terrasje waar je kunt genieten van het uitzicht.

Natuurlijk is er in Port Lligat  het beroemde huis – museum van Dali, als we het dan toch over Dali hebben. Dali kocht daar ooit een vissershut. Hij kocht er steeds 1 bij en maakte daar een prachtig huis van. Zeker de moeite waard om te bezoeken. En natuurlijk kan een bezoekje aan zijn theatermuseum in Figueres dan ook niet ontbreken.

De kathedraal van Gerona heeft op 1 na het grootste schip ter wereld. Omdat de kathedraal hoog staat heb je een prachtig uitzicht over de stad. In Gerona kun je je prima een hele dag vermaken, want er is van alles te bezichtigen.

Ook Roses is een onbekende schat waar je je terug waant in de Middeleeuwen. Verder kun je hier heerlijk op het strand liggen en watersporten beoefenen. En als je de Puig Rom beklimt en de kasteelruïne bezoekt dan kun je de toppen van de Pyreneeën zien die besneeuwd zijn.

Er zijn prachtige kastelen te vinden in de Costa Brava en allerlei attractieparken voor de kinderen. Er is voor iedereen wat wils!

Leuke feitjes!

De trappen van de kathedraal van Gerona is gebruikt in opnames van de Games of Thrones. Er zijn Games of Thrones wandelingen te maken onder leiding van een gids. Dus als je Games of Thrones fan bent, dan kun je die niet missen!

Wie van golfen houdt kan menig balletje slaan in de Costa Brava. Er zijn genoeg golfbanen te vinden.

Je kunt een boottocht maken langs de kust van de Costa Brava. Prachtig om vanaf de andere kant de ruige kust te bekijken, dus zeker een aanrader om te doen als je geen last hebt van zeeziekte.

De Costa Brava bezit prachtige plekjes die wachten om ontdekt te worden!