Grote en luxe Spaanse villa’s huren in de Tossa de Mar

Meer over Tossa de Mar

Tossa de Mar ligt in de Costa Brava, provincie Gerona, regio Catalonië. Het fijne van Tossa de Mar is dat het in het noorden van Spanje ligt, ongeveer 100 km. vanaf de Franse grens. En het leuke is dat je vanuit daar alle kanten op kunt, dus het is een goede centrale plaats. Barcelona is bv. een uur en een kwartier rijden met de bus. Dat is goed te doen. En een andere dag ga je weer een andere kant op. Zo kun je veel dingen van Spanje bezoeken en veel zien. Het fijne van Tossa is dat het niet heel erg toeristisch is dus je kunt heerlijk van je rust genieten in een prachtige omgeving aan de kust. Dus als je rust wilt dan kun je je terugtrekken in je “eigen” luxe villa en als je zin hebt om je te mengen tussen de toeristen dan ga je er op uit. Heerlijk toch als je zelf kunt bepalen wat je doet!

Een grote en luxe villa huren

Je kunt voor een mooi prijsje een super de luxe villa huren. Misschien dat je zelf in een flat woont of in een rijtjeshuis en dan is het toch heerlijk om een week, of langer, te genieten van de rust en ruimte in vakantiehuizen spanje. Je hoeft geen rekening te houden met de buren en je kunt genieten van alle luxe. Een eigen zwembad, hoe heerlijk is dat! Je kunt zelf koken als je wilt, maar je kunt ook lekker ergens gaan eten. En als je de hele dag ergens geweest bent kun je nog even heerlijk afkoelen in de zee of een strandwandeling maken. Je kunt weer even goed je batterij opladen, zodat je de stress van het dagelijkse leven weer aankunt.

Bezienswaardigheden

In Tossa vindt je Vila Vella, dat zijn allemaal oude stenen Middeleeuwse huisjes. Je kunt hier een terrasje pikken. Er is een museum wat je kunt bezoeken. Hier kun je een film bekijken over de geschiedenis van het dorp. Deze duurt een uur en is zeer interessant om te zien.

 Ook is er een vuurtoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Bij een Middeleeuws dorpje hoort een stadsmuur en die is daar te vinden. De stadsmuur beschermde het dorpje tegen de piraten. De muur is 30 m. lang en heeft 7 torens die 20 m. hoog zijn.

Er is ook een 16e -eeuwse toren die je kunt beklimmen. Deze diende vroeger als uitkijktoren. Men kon dan zien of er piraten aankwamen.

Er is een heel mooi klein kapelletje in Tossa de Mar. Zeker aan te raden om even binnen te stappen. Er hangt echt zo’n  rust, heerlijk!

In Tossa de Mar is ook een prachtig strand en duikers duiken er graag. Als je wilt uitgaan dan moet je niet in Tossa zijn. Daar is welgeteld 1 discotheek te vinden. Dan kun je het beste naar Blanes of Lloret gaan.

En natuurlijk kun je uitwijken naar de grote steden in de omgeving!