Het overweldigende Marciaga: een villa in het hart van de bergen van Mallorca

Algemene informatie over Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de eilandengroep in de Balearen en erg populair bij vakantiegangers. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca. Het eiland is 3640 km2 groot en heeft ruim 850.000 inwoners. Ook dit eiland is in handen geweest van de Romeinen en Moren. Daarna was het een onderdeel van de provincie Aragón, voordat het autonoom werd in 1983.

Het eiland wordt ook graag bezocht door overwinteraars die de kou vermijden. Als je met pensioen bent dan kun je er daar prima van genieten!

Tips voor een vakantie in Mallorca

Je kunt vanuit Barcelona of Valencia met de veerboot naar Mallorca als je met de auto bent. Als je met het vliegtuig gaat kun je in 1 keer naar Mallorca vliegen. Als je dingen gaat bekijken kun je dingen combineren, zodat je er een hele dag uit van kunt maken. Het leuke is dat Mallorca heel divers is, dus je kunt er een hele diverse vakantie van maken. En wat is er nu leuker dan een vakantiehuis costa brava te midden van de mooie natuur en bergen van Mallorca!

Bezienswaardigheden in Mallorca

Het hoogtepunt van Mallorca is absoluut de Cap de Formentor. Dit is het meest noordelijke puntje van het eiland waar een vuurtoren staat. Je hebt een prachtig uitzicht vanaf de steile kliffen, op dit punt. Om hier te komen leg je een 13 km. lange route (per fiets of auto) af die op zich al schitterend is. Je komt onder andere langs verschillende stranden. Je hebt een terrasje waar je even kunt zitten en wat kunt drinken met een versnapering. Als je kunt genieten van de natuur dan is deze route een aanrader.

Een bezoek aan de hoofdstad Palma levert ook een geslaagde dag op! Je kunt lekker dat de binnenstraatjes slenteren op wat te winkelen. Als je dan in Palma bent breng dan ook een bezoek aan de kathedraal La Seu en het Arabische Almudaine paleis wat stamt uit de 13e eeuw. Je kunt altijd nog uitwijken naar het strand als je even af wilt koelen.

Valldemossa is echt zo’n typisch bergdorpje. Om hier te komen leg je een mooie route af en ook vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. In het dorp vindt je het 14e eeuwse klooster La Cartuja. Ook heeft dit klooster een schitterende tuin waar je in kunt wandelen. Frederic Chopin heeft een tijdje in dit klooster gewoond!

Port de Sóller ligt vlakbij Valldemossa, dus deze 2 zou je kunnen combineren. Port de Sóller is een badplaats met een haven en een historisch centrum. Je kunt met een ouderwets treintje (vertrekpunt Palma) naar het stadje rijden. Je rijdt dan met het treintje door een vallei met sinaasappelboomgaarden. En er is onderweg nog meer van de mooie natuur te zien.

De druipsteengrotten Cuevos del Drach zijn ontstaan door het zoute zeewater. Je krijgt een rondleiding per boot van 2 km. lang. Lago Martel, het grootste ondergrondse meer van Europa, kun je hier ook vinden. Aan het eind krijg je, als knallend finalestuk, een klassiek concert met een lichtshow cadeau! Deze ervaring zal je niet snel vergeten!