De 10 hoogtepunten van de Costa Brava

Ga je op vakantie naar de Spaanse Costa Brava, dan ben je verzekerd van een veelzijdige vakantie. Natuurlijk staat je reis bol van zon, zee en strand, maar de Costa Brava heeft zoveel meer te bieden. Prachtige natuurgebieden, pittoreske dorpjes, internationale uitgaansgelegenheden en leuke pretparken. Welke 10 hoogtepunten aan de Costa Brava je tijdens je vakantie niet mag missen lees je hieronder!

Onze TOP 10 hoogtepunten van de Costa Brava

1.     Het mooiste strand

De Costa Brava heeft een kustlijn van 200 kilometer lang. Stranden en baaitjes te over dus. Hét mooiste strand aanwijzen kan dus eigenlijk niet, want er zijn talloze prachtige stranden en verscholen baaitjes. Ben je op zoek naar een authentiek strand, bezoek dan Playa de Canadell, gelegen in het pittoreske dorpje Calella de Palafrugell. Bij Tossa de Mar ligt tussen de rotsen Es Codolar, een idyllische en intieme baai. Voor velen gelden Cala Boadella en  Playa Treumal bij Lloret de Mar als één van de mooiste zandstranden.

Meer weten over de stranden aan de Costa Brava? Lees dan ook onze Costa Brava strandgids

2.     Girona: historische provinciestad

Girona is de prachtige hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt op slechts een steenworp afstand van de kust. De stad heeft een zeer boeiende geschiedenis, waar de visgoten, Moren en Romeinen hun sporen hebben achtergelaten. In het oudste deel slenter je door karakteristieke straatjes, bezoek je de Joodse wijk en bezichtig je de vele kerken. Plof neer op een terrasje op de vele pleintjes of flaneer langs de oevers van de rivier Onyar. Deze loopt dwars door de stad en heeft aan beide zijden kleurrijke huizen.

Meer informatie over de geweldige bezienswaardigheden van Girona lees je hier: Een historische dag in Girona

3.     Het uitgaansleven van Lloret de Mar

Wereldberoemd is het uitgaansleven van Lloret de Mar. Hou je van uitgaan dan is deze stad dus the place to be. Net buiten Lloret de Mar ga je uit je dak in Millennium Party, één van de grootste discotheken van Catalonië. Colossos ligt in het centrum en heeft meerdere verdiepingen met ieder een eigen muziekstijl. Hier draaien ook regelmatig beroemde Dj’s, waaronder Tiesto. Met honderden uitgaansgelegenheden, van klein tot groot en van minder bekend tot wereldberoemd is Lloret de Mar dus dé plek aan de Costa Brava om het nachtleven in te duiken.

Ontdek nu ook onze Lloret de Mar uitgaansgids, voor het ultieme avondje én nachtje uit!

4.     Pittoresk Cadaques  

Misschien wel één van de mooiste dorpjes in het noorden van de Costa Brava is Cadaques. Het is een voormalig vissersplaatsje, waarvan de witgekalkte huizen prachtig afsteken tegen de groene bergen die het stadje omringen. Cadaques verwierf grote bekendheid doordat bekende schilders als Salvador Dali, Picasso en Chagall hier hebben gewoond. Naast nostalgie ademt het plaatsje dan ook een artistieke sfeer uit. Breng je een bezoek aan Cadaques, ga dan ook zeker naar het Casa Museu Salvador Dalí, het huis waar de wereldberoemde schilder woonde en werkte.

5.     De prachtige onderwaterwereld bij de Medes-eilanden

Dé plek aan de Costa Brava om te snorkelen en duiken zijn de Medes-eilanden. Dit zee reservaat is 23 hectare groot en ligt ter hoogte van de badplaats L’Estartit. Je waant je hier tussen het koraal, zeesterren kreeften en honderden andere vissoorten in een compleet andere wereld. Wil je niet duiken, maar wél een kijkje onder water nemen? Boek dan een excursie met een glassbottom boot. Andere duik- en snorkelplaatsen aan de Costa Brava zijn onder andere Cap de Creus, en de vele baaitjes langs de kust.

6.     De Botanische Tuinen in Blanes

In Blanes breng je een bezoek aan twee prachtige botanische tuinen: Pinya de Rosa en Marimurtra. Marimurtra heeft een schitterende ligging aan zee, in het hoogste deel van Blanes. Hierdoor geniet je niet alleen van de bloemenpracht, maar ook van panoramische uitzichten over de Middellandse Zee. Waar Marimurtra ruim 4000 verschillende plantensoorten uit 5 continenten herbergt, heeft Pinya Rosa de grootste cactuspopulatie van Europa. Door de ligging aan zee combineer je een bezoek aan de botanische tuinen met een middagje aan het strand van Blanes.   

7.     Waterpret in Waterworld

Plezier voor iedereen in het allergrootste waterpretpark van Europa: Waterworld, in Lloret de Mar! Voor gezinnen met kleine kinderen zijn er leuke speeltoestellen en is er een heerlijke ligweide met schaduwplekken. Ben je ouder en hou je wel van wat actie? Stap dan in attracties met namen als X-treme Mountain, Kamikaces en Speed Furious. Er zijn ook wildwaterbanen waar je met een rubberbootje doorheen vaart en meerdere glijbanen. Even uitrusten doe je in één van de restaurantjes of koop  een heerlijke versnapering in een kioskje en geniet op de ligweide van de zon.

8.     De Middeleeuwse Gouden Driehoek

De Middeleeuwse dorpjes Pals, Palau Sator en Peratallada vormen samen de zogenaamde Gouden Driehoek. Ze liggen op korte afstand van elkaar en zijn daardoor eenvoudig op één dag te verkennen. Wandel door de authentieke straatjes met de eeuwenoude huisjes, bezoek de kerk en bewonder de prachtige gebouwen langs de grote, open pleinen. Net buiten Palls ligt Castell de Pals, een kasteeltje dat ongeveer 900 jaar oud is. In de Gouden Driehoek lijkt is de tijd stil blijven staan. Je wordt hier dus echt teruggeworpen in de tijd.

9.     Caminos de Ronda

Langs de gehele Costa Brava ligt een netwerk aan paden die Caminos de Ronda wordt genoemd. De route is in totaal bijna 600 kilometer lang en verbindt de kustplaatsjes van de Costa Brava tot aan de Costa Dorada met elkaar. Een wandeling langs deze paden bied je vele panoramische uitzichten, de ene nog mooier dan de ander. Je kunt de wandelingen zo kort en zo lang maken als je zelf wil. En onderweg is er altijd wel een dorpje of strandtentje in de buurt voor een verkoelend drankje en om even uit te rusten.  

10. Natuurparken Cap de Creus en Aiguamolls de l’Empordà

n het noordelijke deel van de Costa Brava liggen twee unieke natuurparken die zeker in deze lijst thuishoren. Cap de Creus en Aiguamolls de l’Empordà liggen op nog geen uurtje rijden van elkaar, maar zijn allebei compleet verschillend. De steile kliffen in Cap de Creus zijn de uitlopers van de Pyreneeën en zorgen voor een spectaculair en ruig landschap met intieme baaitjes. Aiguamolls daarentegen is een vlak moeras- en merengebied. Het is het habitat van honderden soorten watervogels, waaronder de purperkoet en roodstaartzwaluw, maar ook otters en bunzingen leven hier.

Prachtige luxe villa’s voor ieder budget

Costa´s Spanje
Villa Jazz – Costa Brava – Club Villamar

Het succes van je welverdiende vakantie staat of valt met je vakantieverblijf. Een vakantiehuis dat helemaal aansluit bij de wensen van jou en je reisgezelschap is dus erg belangrijk. Bij Club Villamar boek jij de vakantievilla van jouw dromen, zodat je in alle rust met je familie en vrienden kunt nagenieten van al die mooie excursies en indrukken die je hebt opgedaan.

********************************

Wil je alles te weten komen over Spanje? Lees dan hier verder Vakantie Spanje – Ontdek alles wat je moet weten over de zonbestemming Spanje.