10 Activiteiten om niet te missen in Lloret de Mar

Op zoek naar Activiteiten voor tijdens je vakantie in Lloret?

Lloret de Mar is één van de populairste vakantiebestemmingen aan de Costa Brava, het heeft dan ook voor elk type vakantieganger wel iets te bieden. Lloret is namelijk heel divers.

Heb je zin in een dagje strand? Dan zijn er meerdere mooie stranden te ontdekken: van afgelegen strandjes met kristalhelder water tot brede, levendige stadsstranden.

Wil jij een heerlijk dagje cultuur snuiven? Ook dan kun je hier gerust je gang gaan! Zo kent het meerdere bijzondere historische plekken en kun je hier ook genieten van een bruisende cultuur, waaronder een leuk uitgaansleven.

Ontdek je liever de prachtige natuur in en rondom Lloret? Bezoek dan de botanische tuin of maak een wandeling in het gebied rondom Lloret.

Wil je een avondje onafgebroken stappen en feesten? Ook dan weet Lloret de Mar als geen ander hoe het feestgangers naar hun zin maakt. Deze kosmopolitische Party Town is de place-to-be for iedereen die opzoek is naar de ultieme Party!

Of ben je op zoek naar wat adrenaline gevende actie? Probeer dan zeker het uitgebreide watersport aanbod, ga een keer bungeejumpen of bezoek een spannend pret en/of waterpark.

En voor de familievakanties heeft Lloret ook genoeg kindvriendelijke activiteiten in de aanbieding: zoals (water)parken, leuke speeltuinen en kindvriendelijke uitjes.

In Lloret de Mar is er kortom meer dan genoeg te doen. Krijg je daar een beetje keuzestress van? No worries. Ontdek het échte Lloret met deze 10 heerlijke activiteiten die je niet mag missen.

1. Geniet van de prachtige stranden van Lloret de Mar

 

Het Lloret de Mar strand

Het Lloret strand is het meest centrale en tegelijkertijd ook het grootste strand van Lloret de Mar. Het is daardoor goed te bereiken en kent vele voorzieningen. Zo kun je hier parasols, ligbedden en zelf hangmatten huren. Verder zijn er ook genoeg restaurants en cafés waar je even een verfrissend drankje kunt drinken of kunt lunchen. Houd je van een wat actievere strandervaring? Er zijn hier ook sportgelegenheden en wateractiviteiten. Het Lloret strand is erg populair en kan in de zomer druk zijn, maar er valt in ieder geval wel altijd wat te beleven.

Het Fenals strand

Het Fenals strand ligt aan het Lloret strand, maar de twee stranden worden gescheiden door een stukje land met dennenbomen. Het strand is 700 meter lang en aanzienlijk smaller dan het Lloret strand, wel is dit strand het twee na grootste strand van Lloret. Het fijne aan dit strand is dat het wat minder toeristisch is, afhankelijk van waar je bent vind je hier zowel natuurlijke gebieden als horecagelegenheden en voorzieningen. Dit wat rustiger strand is dan ook de ideale optie voor stelletjes en families, én eigenlijk voor iedereen die wat meer rust en privacy wilt.

Het Santa Cristina strand

Wil je graag nog meer rust? Ga dan naar het Santa Cristina strand, dit strand ligt wat verder weg. Hierdoor kun je hier van nog meer rust en natuur genieten. Zo zul je hier niet snel last hebben van lawaai van het verkeer of van de stad. Het is het ideale strand om in het hoogseizoen te ontsnappen van de stad en te genieten van de natuurlijke omgeving van rotsen en dennenbomen. Ondanks deze rust, kent dit strand wel vele voorzieningen zoals douches, kluisjes, parasolverhuur en horecagelegenheden. Je kunt het strand bereiken per auto of per boot (alleen in het hoogseizoen).

De Sa Caleta baai

Sa Caleta is een prachtige baai vol met vissersboten in het zand, gelegen aan de voet van een heuvel met daar bovenop het bijzondere Castell d’en Plaja. De baai gelegen aan het einde van de boulevard van de stad, aan het noordelijke uiteinde, is een van de bijzonderste plekken van Lloret de Mar. Hier komt cultuur, geschiedenis en natuur prachtig samen. Je kunt het kasteel bezoeken en de steile trap leidt je naar een uitzichtpunt met een panoramisch uitzicht over Lloret de Mar. Wil je graag snorkelen of duiken? Dit turkooizen en transparante groene water is hier perfect voor. Verder begint er in La Caleta ook een van de bijzondere Caminos de Ronda paden naar het kleine en mooie Cala Trons.

2. Ontdek de omgeving met een wandeling over de Caminos de Ronda wandelpaden

Caminos de Ronda is een wandelroute langs de hele Costa Brava van maar liefst 583 km. De route, die ook bekend staat als GR-92, loopt vanaf de Franse grens tot aan de Ebro-delta. Lloret de Mar kent twee mooie stukken van deze wandelroute, vanaf La Caleta loopt er een route met prachtig uitzicht over de zee naar Cala Trons. Het tweede Caminos de Ronda pad van Lloret kent ook een adembenemend uitzicht en vertrekt vanaf de zuidkant van het strand van Lloret de Mar naar het rotsachtige Cala Banys.

3. Sta even stil bij de Sant Romà kerk

De kerk van Sant Romà ligt echt in het centrum van het plaatsje, je kunt de kerk haast niet over het hoofd zien wanneer je Lloret bezoekt. De kerk kent de typische Catalaanse gotische stijl. De opvallende buitenkant met kleurrijke mozaïeken op de daken en torentjes in modernistische stijl is echt een eyecatcher en contrasteert met het sobere maar kleurrijke interieur.

4. Ontdek de Santa Clotilde tuinen

De Santa Clotilde tuinen kennen een spectaculaire ligging op een klif met een prachtig uitzicht over de zee en de Costa Brava. Deze must-see tuinen liggen naast het Fenals strand en zijn bijna 100 jaar oud. Deze romantische tuin, in oude stijl met Italiaanse inspiratie, wordt gezien als een van de beste historische Mediterrane tuinen van Europa. Naast het adembenemende uitzicht kun je hier genieten van fonteinen, marmeren sculpturen en exotische bomen en bloemen. De tuinen zijn goed bereikbaar vanaf het Fenals strand.

5. Duik de geschiedenis in bij de Puig de Castellet Iberische ruïnes

Puig de Castellet is een oude nederzetting van de eerste bewoners van Lloret de Mar, de ruïnes zijn zo een 2300 jaar oud en zijn dan ook van grote historische waarde. Je kunt hier een tour maken om nog meer te ontdekken over deze geschiedenis. Verder is het dit ook een geweldige plek om te genieten van een panoramisch uitzicht over Lloret en Blanes.

6. Geniet van het bruisende uitgaansleven

Het bruisende uitgaansleven is natuurlijk ook wel iets waar Lloret bekend om staat en wil je het échte Lloret leren kennen dan mag dit ook niet ontbreken op je lijstje. Zo kun je hier heerlijk tapas eten op één van de vele terrasjes, genieten van een lekker drankje in een leuke bar of tot in de late uurtjes dansen in de hippe clubs en coole discotheken. Ook het uitgaansaanbod in Lloret is divers en er is dus echt voor iedereen wat te doen. Lees hier meer over in onze Lloret de Mar uitgaansgids.

 

7. Ga met de hele familie naar Gnomo World

Ga je met je kids op vakantie? Lloret de Mar is een heerlijke familievakantie bestemming vanwege de vele mogelijkheden voor de kinderen. Zo kun je met je familie een dagje naar Gnomo World, dit is een actief openlucht park, ideaal voor kinderen tot 12 jaar oud. Je kids zullen hier veel plezier hebben met het minigolf, de klimgebieden, de ballenbaden, de knutselworkshops en nog veel meer leuks.

8. Ga los in Water World

Of je nou met je kids op vakantie gaat of gewoon met je groep vrienden de hort op bent, je vakantie in Lloret is pas echt compleet met een bezoekje aan Water World. Dit waterpark in Lloret de Mar is één van de grootste waterparken in Europa en kent dan ook de gekste achtbanen en een groot aanbod aan zwembaden. Het is de ideale optie om af te koelen én even wat afwisseling te hebben van de dagjes strand.

9. Ga op avontuur uit in het ArbreAventura Park

Het ArbreAventura is een multisport natuurpark met bijzondere outdoor-activiteiten door de natuur op vaak grote hoogtes. Je beweegt je hier namelijk door verschillende circuits gevormd door houten platforms, zip-lijnen, hangbruggen, balans trunks en nog veel meer leuke uitdagingen. Het park is geschikt voor alle leeftijden: vanaf jonge kinderen tot volwassenen.

10. Maak een boottocht of beoefen één van de vele watersporten

Houd je van wateractiviteiten? Dan heb je in Lloret de Mar heel veel keuze. Zo kun je hier een boottocht maken naar Tossa de Mar, Blanes, Santa Susanna of Calella. Ook is er de mogelijkheid om een tochtje te maken met een zeilboot. Houd je van watersport? Het Lloret strand kent een groot watersportcentrum. Zo kun je bijvoorbeeld begeleid zeekajakken, snorkelen, duiken of SUP-en (Stand Up Paddle).

Ontspan in je vakantievilla na een dagje uit in Lloret

Je droomvakantie in Lloret de Mar maak je verder helemaal compleet met het huren van een mooie vakantievilla gelegen op een centrale plek zodat je kunt genieten van al deze leuke activiteiten maar ook optimaal kunt ontspannen. Zo kun je na een dagje uit heerlijk thuiskomen in je vakantiehuisje, even een verfrissende duik nemen in het zwembad of een koel wijntje drinken op je privé terras.

Da´s toch een stuk leuker dan een saai appartement of suffe hotelkamer?

 


 

Wil je graag meer te weten komen over het huren van een vakantiehuis in Lloret de Mar? Neem dan gerust contact met ons op, als echte Spanje experts helpen wij jou hier graag verder mee! Echt geen vraag is ons te gek.

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Lloret de Mar. 

Geniet van deze mooie accomodaties in Lloret:

Stappen en uitgaan in Lloret!