Lloret de Mar Uitgaansgids – ins en outs voor een heerlijke nacht uit

Lloret de Mar is een klein kuststadje met een prachtige ligging tussen de bergen en de zee, met kristalblauw water. Maar waar dit prachtige kustplaatsje aan de Costa Brava natuurlijk vooral bekend om staat is het bruisende uitgaansleven.

In de zomermaanden is Lloret de Mar namelijk the place to be voor de feestvakantie van veel jongeren. Het stadje is de grootste feestbestemming van de Costa Brava en zit vol heerlijke beachbars, gave clubs en leuke cafés.

Ben je niet zo een uitgaanstype en ga je liever in een rustige bar of restaurant genieten van een hapje en een drankje? Ook dan heeft Lloret de Mar veel te bieden. In Lloret vind je zelfs meerdere Nederlandse (eet)cafés waar je terecht kunt voor een portie Nederlands genieten.

Ben je benieuwd? Neem dan zeker een kijkje in deze Lloret de Mar uitgaansgids met alle ins en outs voor een heerlijke nacht uit.

Op zoek naar een luxe vakantie villa in Lloret de Mar? Bekijk ons aanbod!

Lloret de Mar – een ideale vakantiebestemming

Lloret de Mar is een populaire vakantiebestemming gelegen aan de Costa Brava, op maar 70 kilometer afstand van Barcelona. Hierdoor is het dan ook de ideale bestemming om te combineren met een citytrip naar deze bruisende stad. Zo krijg je een stad-, strand- én feestvakantie.

Deze ideale ligging zorgt er verder ook voor dat Lloret de Mar heel goed te bereiken is, het El Prat vliegveld vlakbij Barcelona is per trein namelijk direct verbonden met Lloret de Mar. Daarnaast bestaan er ook nog dagelijkse busverbindingen tussen dit kustplaatsje en Tossa de Mar, Barcelona, Girona, Figueres en Montserrat. Je zult dus vanuit Lloret super goed verbonden zijn met andere plaatsjes, wat ook weer voor leuke dagtripjes kan zorgen.

Je kunt in Lloret de Mar natuurlijk heerlijk uitgaan, en we zullen hier in de rest van de blogpost verder op ingaan. Maar wist je ook dat deze kuststad wel 7 km kustlijn kent met 5 hoofdstranden? Zo kun je dus in de avond heerlijk uitgaan en overdag lekker uitrusten en bijkomen op het strand.

Het nachtleven

Lloret de Mar kan gerust de uitgaanshoofdstad van de Costa Brava genoemd worden. Sommige clubs en bars blijven dan ook de hele dag open, wat dus betekent dat er in dit kustplaatsje wel 24/7 gefeest kan worden.

Lloret de Mar is dus echt een vakantiebestemming die nooit slaapt. Niet alle horeca is natuurlijk de gehele dag open, sommige plekken openen in de middag of juist pas rond middernacht. Dit is zeker het geval met de meeste nachtclubs, want net zoals in de rest van Spanje geldt dat de meeste clubs pas net voor middernacht hun deuren openen en pas bij zonsopkomst (of later) de deuren weer sluiten.

Het kan voorkomen dat de clubs om entreegeld vragen, dit gaat meestal om een bedrag van rond de 12 euro en hier is vaak een gratis drankje bij inbegrepen.



En natuurlijk hoort bij uitgaan ook de niet onbelangrijke vraag: what to wear? Want je wilt toch niet underdressed of juist overdressed de bar of club in lopen. Het makkelijke aan Lloret is dat de dresscode casual is. En dit past ook heerlijk bij het hele idee dat deze kustplaats uitdraagt met de combinatie strand en feesten.

In Lloret de Mar draait het om plezier maken, genieten van een kroegentocht, karaoke zingen en lekker dansen. Niets te chique of glamoureus, maar gewoon leuk en gezellig.

Top 5 bars en clubs

Sta je te popelen om uit te gaan in Lloret de Mar maar weet je niet waar je nou het beste heen kunt gaan? In Lloret is de keuze reuze, dus het zou zeker wel eens kunnen voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. No worries! We helpen je graag en hebben daarom deze top 5 aan bars en clubs opgesteld. Hier zit voor ieder wel wat wils tussen: van een lekkere kroeg, wilde club tot een rustige bar met prachtig uitzicht.

1. El Pub Lloret

El Pub Lloret is een heerlijke bar voor de echte bierliefhebbers. Het is een grote pub met veel plek dus het is de ideale plek om met een grote groep heen te gaan. Ben je een vrijgezellenfeest aan het organiseren? Dan zou dit wel eens een heerlijke bar kunnen zijn om in te beginnen. Ze hebben een uitgebreid menu met veel soorten bier en lekkere snacks voor erbij.

2. Disco Tropics

Wil je echt een nacht heerlijk dansen? Dan is Disco Tropics de perfecte plek. Het is een grote discotheek met een bruisende sfeer. Elke dag van de week draait weer om een ander bepaald thema, gelinkt aan een bepaald soort feest of muziek. Het is dus echt een club vol entertainment. En het is natuurlijk ook mooi meegenomen dat de prijzen redelijk zijn.

3. Tequila 85

Tequila 85 is een mooie bar waar je verschillende cocktails en shots uit kunt proberen. Deze bar staat namelijk bekend om de grote variatie aan drankjes. Je kunt hier dus genieten van je favoriete cocktail of juist iets nieuws uitproberen. En het leuke is dat ze drank van over de hele wereld hebben, zoals echte Mexicaanse Tequila of Cubaanse Rum. Het is een fijne plek om met je lover of een groepje vrienden te gaan zitten en te genieten van een drankje.

4. Disco Colossos

Wil je graag genieten van een echte wilde nacht? Dan moet je bij Disco Colossos zijn. Dit is namelijk de favoriete plek van mensen die ervan houden om plezier te maken tot in de vroege uurtjes. Het is een grote club met een mooie dansvloer waar altijd de meest trendy muziek gedraaid wordt. En moet je even bijkomen? Dan is er ook een patio waar je even af kunt koelen en kunt bijkomen van het vele dansen.

 5. Bar Cala Banys

Ben je opzoek naar een wat rustigere bar met een prachtig uitzicht? Dan is Bar Cala Banys echt iets voor jou. Dit kan misschien wel een van de verborgen schatten van Lloret genoemd worden. Het heeft namelijk een adembenemend uitzicht over de kliffen en de zee. Het is de perfecte plek voor het relaxed genieten van een drankje en een prachtige zonsondergang. Je kunt natuurlijk naar deze bar toe rijden, maar je kunt hier ook een mooie wandeling naar toe maken via een rotsachtig kust paadje dat begint aan het einde van de boulevard van het hoofdstrand van Lloret.

Nederlands genieten

En Lloret zou natuurlijk Lloret niet zijn als je hier niet zou kunnen genieten van Nederlandse cafés, zoals de Bonte Koe. Het is immers een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders.

En ben je echt toe aan een Nederlandse snack?

Ook dan stelt Lloret de Mar je niet teleur, er bestaat namelijk Patathuis De Koe, Bakker Bert en eethuis Kootjes. Een Nederlandse hapje eten is de perfecte manier om even bij te komen van al het gefeest of hangen op het strand in deze heerlijke vakantiebestemming!