Een historische dag in Girona

Als je in Lloret de Mar bent, neem dan ook even de gelegenheid om Girona te verkennen. Liefhebbers van erfgoed, en geschiedenisfanaten in het bijzonder, zullen genieten van een bezoek aan deze stad waar het Moorse en Joodse verleden naast die van de Christenen woont.

Een stad met een strategische ligging aan de Costa Brava

Girona ligt op een strategische locatie in Catalonië, 30 km landinwaarts van Lloret de Mar. Met zijn rijke historische verleden en oude erfgoed is het zeker een bezoek waard.

Het toerisme heeft Girona een benijdenswaardige economische positie gegeven onder de grote Spaanse steden.

Girona heeft niet alleen prachtig gekleurde gevels en blijvende resten uit het verleden, maar is ook gezegend met uitstekende transportverbindingen. De hogesnelheidslijn tussen Parijs en Barcelona loopt door Girona en de luchthaven met zijn regelmatige verbindingen met andere Europese steden onderstreept het belang ervan.

Bovenal is Girona het hele jaar door een dynamische stad. Je kunt verschillende evenementen, festivals en festiviteiten bijwonen. We raden voornamelijk het bloemenfestival aan, dat halverwege mei plaatsvindt. De toegang tot musea en monumenten van Girona is op dat moment gratis en de wegen zijn prachtig gedecoreerd. Ontdek Girona tijdens een festiviteit en wees zeker van een warm welkom!

Bereid je voor op jouw verblijf in de provincie Girona:

reserveer nu jouw villa in Lloret de Mar!

huizen in Girona

Een rijk erfgoed en veel te zien en te doen

Ga op uitstap naar Girona en neem de tijd om langs de wegen en steegjes in het oude stadscentrum te wandelen. Vooral de voormalige Joodse wijk, een van de grootste van Spanje, is betoverend. Meer informatie over de rijke en tumultueuze geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Spanje vind je in het Museum voor Joodse Geschiedenis (“Museu d’historia del Jeus”).

Op slechts enkele stappen van de kathedraal bevinden zich de Arabische baden van Girona, die open zijn voor het publiek. Ze dateren uit de 12e eeuw en getuigen van de aanwezigheid van de Moren in Noord-Catalonië. Duik onder in de middeleeuwse en Moorse geschiedenis van Spanje.

De kathedraal van Girona is een must. Het is gebouwd in de 14e eeuw en zal een overweldigende indruk op je maken. In de kathedraal bevindt zich een hoogwaardig museum waar liturgische gewaden en andere religieuze artefacten te zien zijn. Je kunt ook een prachtige codex bekijken die dateert uit de 10e eeuw. Geniet van de rust en stilte die het Romaanse klooster biedt.

Beëindig jouw bezoek aan Girona met een wandeling rond de oude verdedigingsmuren. Ze geven een prachtig uitzicht over het hele oude stadscentrum en zijn historische monumenten. De variëteit is het bewijs van de verschillende tijdperken en de talrijke strijdkrachten die deze historische stad van tijd tot tijd hebben bezet. Bezoek Girona om een vollediger beeld te krijgen van de geschiedenis van Catalonië en Spanje in het algemeen.

Hoe bereik je Girona vanuit Lloret?

– Met de auto: neem de C-63 naar Vidreres, gevolgd door de AP-7 of A-2 richting Girona. De reis duurt ongeveer 40 minuten.

– Met het openbaar vervoer: neem één van de bussen van Sagales die je vanaf het busstation in Lloret tot in het centrum van Girona brengt. Meer informatie is te vinden op hun website.