1 dag weg van de drukte in Cadaqués en Cap de Creus

Maak optimaal gebruik van jouw vakantie in Lloret de Mar om een ander facet van Catalonië te ontdekken! Ver weg van het cliché van drukke stranden, ontdek je tijdloze plaatsen in de natuur waar het heerlijk is om een wandeling te maken.

Als je dat in gedachten hebt, dan zijn het kleine dorpje Cadaqués en het natuurpark in Cap de Creus ideaal!

Cadaqués: een slaperig vissersdorp

Cadaqués, gevestigd tussen de bergen en de zee, is een typisch oud vissersdorp aan de Costa Brava. De kleine, rustige straatjes met witgekalkte huizen betoveren vanaf het eerste moment. Geniet van de rust en maak een wandeling in het dorp of aan de kust.

De geografische ligging van Cadaqués heeft ervoor gezorgd dat het dorp enigszins ongerept is gebleven door het toerisme. Tot de jaren vijftig was de enige toegang naar het dorp via zee. Tegenwoordig is het dorpje bereikbaar via een bochtige bergweg.

Aan de kust zijn er verschillende kleine ambachts- en souvenirwinkels en een aantal restaurants te vinden. In de zomer, bij schemering, vult het Catalaanse accent de straten.

Als je iets verder gaat met de auto of te voet, richting het noorden van het dorp, bereik je Port Lligat. In deze kleine vissershaven bevindt zich het museumhuis van Dali en Gala.

Hoe bereik je Cadaqués vanuit Lloret de Mar?

– Met de auto: iets langer dan anderhalf uur via de snelweg AP-7 als u de borden naar Girona, Empuries en Roses volgt. Voordat je Rosas bereikt, volg de borden naar Cadaqués en neem dan de bergweg.

– Met het openbaar vervoer: er zijn verschillende busverbindingen vanuit Barcelona, Figueras of zelfs Girona.

Ontdek de Costa Brava vanuit Lloret de Mar!

Boek nu jouw vakantie villa in Lloret de Mar!

De grote, open landschappen van Cap de Creus

Cap de Creus: “Into the wild”

Cap de Creus, de Kaap van de Duivel zoals de vissers het noemen, is het meest oostelijke deel van Spanje. Sinds 1998 is dit een natuurpark met een zeer rijk ecosysteem. Het is in feite een van de grootste natuurparken in Catalonië. Je kunt de prachtige bergachtige landschappen bewonderen in een einde-van-de-wereld-sfeer waar naast hermitages oude kastelen te vinden zijn. Aan het einde van de kaap heeft de oude vuurtoren een Ecomuseum. Hier kan je genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee en kan je de verfrissende zeelucht inademen.

Om volop van het park te genieten, raden wij aan het park te voet of met de fiets te bezoeken. Er zijn verschillende routes. Ga voor meer informatie over activiteiten in Cap de Creus naar de website van de Catalaanse natuurparken.

Hoe bereik je Cap de Creus vanuit Lloret de Mar?

– Met de auto: reken minder dan 2 uur om vanuit Lloret via de AP-7 richting Girona en Frankrijk te rijden. Neem de afrit “Roses/Castelló d’Empuries” en volg de borden naar Cadaqués. Nadat u Cadaqués heeft bereikt is het nog 30 minuten richting Cap de Creus.