Een dag in het wild – de Medes-eilanden

Ontdek als onderdeel van jouw verblijf in Lloret de Mar, een van de mooiste onderwaternatuurreservaten van de Middellandse Zee. Laat de toeristische centra achterwege en laad je batterijen op in een prachtige natuurlijke omgeving!

Per boot of onderwater: de Medes-eilanden nemen uw adem weg.

De Medes-eilanden, het beste natuurreservaat in het westelijke Middellandse Zeegebied

De Medes-eilanden (“illes Medes” in het Catalaans,”Islas Medes” in het Castiliaans) liggen voor de kust van de badplaats l’Estartit. Wie had kunnen denken dat op een steenworp afstand van deze zeer toeristische plek aan de Costa Brava een natuurreservaat ligt? En toch is dit het geval…

Deze zeven kleine riffen werden in 1983 bestempeld als natuurreservaat en beslaan nu totaal 23 hectare. Tegenwoordig vormen ze een van de grootste onderwatergebieden van de Middellandse Zee. Dit onderwaterparadijs ligt op slechts 10 minuten per boot.

De eilanden vormen niet alleen een prachtig natuurlandschap, ze zijn ook rijk aan geschiedenis. Aangezien ze een strategische positie innemen in het Middellandse Zeegebied, zijn ze het onderwerp van geschillen geweest. En als we geschillen zeggen, bedoelen we eigenlijk gevechten… Dit is de reden waarom je zelfs nu nog de overblijfselen van vestingwerken kunt zien. Deze werden gebouwd tijdens de Renaissance om de Costa Brava te beschermen tegen aanvallen van piraten. Na verloop van tijd, als gevolg van de oorlogen die de geschiedenis van Spanje door elkaar schudde, wisselden de eilanden verschillende keren van eigenaar waaronder de Engelsen, Fransen en Spanjaarden. Vandaag de dag zijn de eilanden onbewoond.

Bereid je voor op jouw verblijf aan de Costa Brava:

Boek een vakantiewoning in Lloret de Mar!

Ontdek de onderwaterdiepten van de Medes-eilanden

Bovenal zijn de Medes-eilanden de perfecte plek om te duiken aan de Costa Brava. Als je nieuwe ervaringen wilt aangaan, zijn de eilanden een onmisbaar onderdeel van jouw vakantie. Onder water ontdek je een tijdloos marine-universum bestaande uit grotten en tunnels, maar ook uit scheepswrakken. Observeer een zeer gevarieerde flora en 600 verschillende diersoorten.

Duikliefhebbers worden goed verwend door een van de 12 duikcentra in l’Estartit die verschillende soorten excursies aanbieden, afhankelijk van wat je zoekt en je niveau. Je kunt duikmateriaal huren, de eerste keer duiken of gewoon een excursie maken. Je zal ongetwijfeld vinden wat je zoekt!

Wil je de Medes-eilanden bezoeken zonder nat te worden? Dat kan! Vanuit l’Estartit zijn er diverse boottochten naar de eilanden. Dankzij hun glazen bodem kan je het weelderige onderwaterleven waarnemen zonder dat je hoeft te duiken.

Routebeschrijving van Lloret de Mar naar de Medes-eilanden

Met de auto: de rit vanaf Lloret de Mar duurt een uur. Volg de borden Vidreres, gevolgd door Palamos en Torroella de Montgri. Volg vanuit Torroella de borden naar l’Estartit.

In l’Estartit kan je kiezen uit een van de beschikbare boottochten.