1 dag rust in Sitges

Ten zuiden van Barcelona ligt de prachtige stad Sitges, gelegen in een oogverblindende omgeving. Met zijn kleine middeleeuwse centrum en prachtige stranden is dit buitengewone resort aan de Costa Dorada ongelooflijk charmant.

Een geweldige dagtrip vanaf Lloret de Mar!

Sitges, het hoogtepunt van charme aan de Middellandse Zee

De stad Sitges ligt op ongeveer honderd kilometer ten zuiden van Lloret de Mar. Als je een paar dagen in Barcelona doorbrengt, dan is een bezoek aan Sitges zeker de moeite waard! Deze badplaats is gelegen aan de kustlijn die bekend staat als de Costa Dorada.

De middeleeuwse gebouwen van dit uiterst charmante stadje dalen steil af naar de turquoise zee. In de zomer is Sitges vooral populair bij trendy toeristen en de homogemeenschap. De stad komt ’s nachts tot leven en je kunt er tot in de vroege uurtjes feesten.

Geniet van een wandeling langs de straatjes of bewonder een van de vele modernistische gebouwen. Net als in Lloret de Mar besloten veel inwoners van Sitges in de 20e eeuw om hun geluk te zoeken in Amerika. Na hun terugkeer bouwden deze “Americanos” zeer mooie herenhuizen in modernistische of neoklassieke stijl.

Wanneer je door Sitges wandelt, kan je ook leuk winkelen. Er zijn veel bekende ketens en kleine boetiekjes met internationale merken.

Haal het maximum uit jouw vakantie in Catalonië!

Boek een villa met zwembad in Lloret de Mar!

Wat te zien en te doen in Sitges

Het is een genot om te wandelen door de kleine straatjes van deze stad. Je ontdekt verschillende prachtige gebouwen uit verschillende historische tijdperken.

Op de kleine kaap die uitkijkt op de Middellandse Zee, staan twee oude paleizen die dateren uit de Middeleeuwen. Palau Maricel en Palau Cau Ferrat zijn nu beiden een klein museum. De eerste herbergt een mooie verzameling middeleeuwse kunst en een reeks voorwerpen die in verband staat met de maritieme geschiedenis van de stad. Landschappen geschilderd door lokale kunstenaars worden ook tentoongesteld. In het Cau Ferrat Museum kan je onder andere werken van Greco, Picasso en Miguel Utrillo bewonderen. Ze maken deel uit van een erfenis van de kunstenaar Santiago Rusiñol, die hier vroeger woonde.

Als je Sitges buiten het seizoen bezoekt, heb je de kans om het carnaval in de stad mee te maken. De eerste week van februari is een drukke week in het verder rustige winterleven van de stad. Parades en andere evenementen hebben de reputatie van Sitges Carnaval gevestigd. Een geweldige sfeer is gegarandeerd!

Er zijn genoeg plaatsen om te eten in Sitges. Als je van bier en hamburgers houdt, ga dan naar Big Al’s. Geniet in het hart van de stad van een grote kwaliteitshamburger, met een al even royale portie frietjes en, als je wil, één van Big Al’s ambachtelijke bieren.

Als je na het zien van de stad nog tijd over hebt, waarom dan niet even een bezoekje brengen aan het strand? Er is het kleine strand van San Sebastian, aan de voet van de oude stad, of kies een van de grote stranden die zich uitstrekken tot aan de andere kant van de kaap. Hoe dan ook, je zal de kwaliteit van het water en het fijne zand waarderen. Ten noorden van de stad is er een naaktstrand bij Playa de las Balmins.

Voor de sportievere wandelaars is er ook een leuke wandelroute tussen Sitges en Garraf. Langs de GR92, de “cami de ronda”, heb je prachtige uitzichten over de stad en de kust.

Hoe bereik je Sitges vanuit Lloret de Mar?

– Met de auto: Volg de kust richting Barcelona en ga op de C-32. je kunt ook de AP-7 nemen. In beide gevallen duurt het ongeveer anderhalf uur om Sitges te bereiken. Houd er rekening mee dat de parkeergelegenheid in de stad zeer beperkt is en dat het centrum autovrij is.

– Met het openbaar vervoer: neem de bus naar Barcelona. Vanuit Barcelona brengt de langzame pendeltrein, gekend als “Rodalies”, je naar Sitges.