De botanische tuinen van Pinya de Rosa en Marimurtra (Blanes, Costa Brava)

Dit zijn twee tripjes om absoluut te doen tijdens jouw verblijf in Blanes! Of je nu een plantenliefhebber bent of niet, je zult gecharmeerd zijn van deze twee tuinen, echte oasen van groen aan de Costa Brava. Naast het certificaat van excellentie van TripAdvisor behoren ze tot de top 3 van activiteiten in Blanes.

Ok, klaar voor exotisch bezoek aan de Costa Brava?

Marimurtra Botanische Tuin, een oase van groen en azuur

Deze ruimte gewijd aan plantkunde is in de jaren 20 ontworpen door een Duitse zakenman, Karl Faust. Er is een grote verscheidenheid aan mediterrane en tropische soorten, maar vooral veel cactussen en andere vetplanten.

In totaal zijn er meer dan 4000 soorten beschikbaar in 3 verschillende ruimtes: tropische tuin, gematigde tuin, mediterrane tuin. Je hebt de keuze tussen het volgen van de voorgestelde route bij de ingang, of je kan je eigen weg vinden in deze steile tuin.

Een ander pluspunt van de Marimurtra-tuin: het uitzichtpunt over de Middellandse Zee. Het ligt bovenin Blanes en kijkt uit over de kust, de kliffen en baaien. Neem plaats in het Linnaeus-paviljoen en laat je meenemen door de azuurblauwe zee.

Maak optimaal gebruik van de Middellandse Zee door te kiezen voor een huis in Blanes met uitzicht op zee!

Bekijk vakantiehuizen in Blanes

 

Praktische informatie

Openingstijden: 9u tot 20u
Entreeprijs: €6.5
Adres: Passeig Carles Faust, 9, Blanes
Tel.: +34.972.33.08.26
Website

Tuin van Pinya de Rosa, tropische ontsnapping aan de Costa Brava

De botanische tuin Pinya de Rosa is een tropische tuin. De tuin werd in 1945 opgericht door ingenieur Fernando Rivière de Caralt en heeft meer dan 7000 soorten planten. Net als in de tuin van Marimurtra kun je een grote verscheidenheid aan cactussen bekijken die vooral goed gedijen in het mediterrane klimaat.

De wandeling is aangenaam tussen rotsen en fonteinen. En vooral vanaf boven is er een prachtig uitzicht op de kust en de Middellandse Zee.

Bezoek de Cactuspro-website voor meer informatie over de soorten die in deze tuin aanwezig zijn.

Praktische informatie

Openingstijden: van maandag tot zondag van 9u tot 18u
Entreeprijs: €4
Adres: Cami de Sta Cristina s/n, Blanes
Tel.: +34.972.35.06.89
Website

Waarom zou je jouw bezoek aan de Botanische Tuinen van de Costa Brava niet uitbreiden door ook langs de tuinen van Santa Clotilde in Lloret de Mar te gaan?