Parochiekerk van Santa Maria en Paleis van burggraven van Cabrera

Het zijn twee iconische gebouwen in Blanes! En het zou zonde zijn om deze niet te bezoeken tijdens jouw verblijf in deze badplaats.

Ze zullen ze je onderdompelen in een opwindend universum omdat ze nauw verbonden zijn met de geschiedenis en de grootsheid van de middeleeuwse periode!

Het paleis van de burggraven van Cabrera, ten tijde van de grootheid van Blanes

Gebouwd in de twaalfde eeuw in het hart van de oude stad voor de heren van Blanes, werd het paleis grotendeels verrijkt in de late Middeleeuwen toen het werd gekocht door de burggraven van Cabrera. In die tijd werd het ook afgescheiden van de parochiekerk waarmee het tot die tijd één was geweest.

Wanneer in de zeventiende eeuw het eigendom van het gezin wordt verkocht, is het een koopman die eigenaar wordt van het paleis.

Helaas verslechtert het gebouw door de eeuwen heen. Door bezetting van troepen tijdens de successieoorlogen en bomaanslagen is het erg beschadigd.

Van de middeleeuwse periode zijn er slechts een paar overblijfselen, waaronder de klokkentoren en de gevel. De rest is later opnieuw opgebouwd.

Architectonische schoonheid, droomstranden, rijke geschiedenis, aangenaam klimaat: Blanes is de perfecte bestemming voor jouw vakantie aan de Costa Brava!

Boek nu je vakantiehuis!

Parochiekerk Santa Maria de Blanes

De kerk Santa Maria de Blanes werd gebouwd met het paleis van de burggraven van Cabrera. Het heeft ook veel geleden onder de oorlogen die het Iberisch schiereiland troffen en in het bijzonder de successieoorlogen van de zeventiende eeuw. Uit de gotische periode zijn alleen nog de sacristie en de gevel over.

De volgende eeuwen markeren een zekere vernieuwing van deze kerk met de bouw van een barok altaarstuk en later twee houten stoelen ontworpen door de beroemde Gaudi. Helaas is de kerk platgebrand tijdens de Spaanse Burgeroorlog en zijn deze kleine architecturale schatten verloren gegaan.