Wandeling in het oude centrum van Blanes

Wandel door de steegjes van Blanes en duik in de geschiedenis van één van de beroemdste badplaatsen van de Costa Brava! Van vissersdorp tot badplaats, je gaat terug in de tijd met het ontdekken van de verborgen schatten.

Volg de gids om jouw wandeling in het historische centrum van Blanes te organiseren.

Historisch erfgoed en eeuwenoude herinneringen van Blanes

Tijdens je reis door de oude stad zul je veel gebouwen zien die geërfd zijn uit verschillende tijdperken. Het kasteel van Sant Joan dat uitkijkt over het oude centrum van Blanes, biedt veel moois. Een eenvoudige en aangename manier om het verhaal van Blanes, dat vroeger “Blanda” werd genoemd, terug te leiden naar de Romeinse tijd.

Van Iberiërs tot internationale toeristen, via de middeleeuwse heren en de “Indianos”, de Catalanen die vertrokken om een ​​fortuin te maken in Amerika, wordt het kleine stadje aan de Costa Brava door haar hele geschiedenis gemarkeerd door de passage en vestiging van belangrijke inwoners. Ze hebben allemaal hun sporen achtergelaten, zoals blijkt uit de rijkdom aan modernistische huizen, geïnspireerd door het werk van Gaudi, en gebouwd door de beroemde “Indianos”.

Nu is het aan jou om het Catalaanse erfgoed en de schoonheid van de Costa Brava te ontdekken! Kies voor een verblijf tussen cultuur en natuur in Blanes.

Vakantiehuizen in Blanes bekijken.

Must-sees in de oude stad van Blanes

In het historische centrum zijn er veel gotische gebouwen, stammend uit de 14e en 15e eeuw. Het is een goede manier om direct in de geschiedenis van de stad en het verleden te duiken, zowel opwindend als rijk!

Mis van deze gebouwen, tijdens je wandeling in Blanes, zeker de volgende niet:

De gotische fontein. Gebouwd op bevel van de dochter van Graaf van Prades, Violante de Cabrera, in de overgang van de 14e naar 15e eeuw. Het een prachtig overblijfsel van de Catalaanse gotiek én uniek in zijn soort.

De kerk van Nuestra Señora de la Esperanza, gelegen in het oude centrum Carrer de l’Antiga. De oudste kerk in Blanes combineert eenvoudige architectuur met prachtige decoratie, waaronder een Catalaans gedicht gegrafeerd op een van de 8 pilaren van het schip. Zeker een bezoekje waard!

Het oude paleis van de voormalige burggraven van Cabrera en de Santa Maria kerk.

Langs de Ample straat, tussen Plaça de la Solidaritat en Plaça d’Espanya, kun je verschillende middeleeuwse huizen bewonderen, restanten van een flamboyant tijdperk.

Het VVV-kantoor van Blanes heeft ook thematische rondleidingen door de stad. Sla zeker de route niet over die door het historische hart van Blanes loopt.