Vakantie Costa Brava: zacht klimaat en 300 dagen zon

Vakantie Costa Brava
Altijd mooi weer tijdens je vakantie in een villa eender waar aan de Costa Brava
Een vakantie aan de Costa Brava: betaalbare vakantiehuizen en een stralende zon

De Costa Brava, gelegen in het meest noordoostelijke gedeelte van de Spaanse kust, is een prachtige streek voor een aangename en zonnige vakantie. De Costa Brava is één van de eerste bestemmingen die ontdekt werd door vele toeristen op zoek naar een vakantie in een aangenaam klimaat. Vooral Nederlanders en Belgen komen naar de Costa Brava omwille van de zon, de heerlijke temperaturen en het warme zeewater tijdens de zomermaanden. Bovendien is de Costa Brava gemakkelijk bereikbaar met de auto en de vliegtuigprijzen zijn betaalbaar. Een vakantie aan de Costa Brava is hierdoor binnen het bereik van elke portemonnee, van koppels tot grote gezinnen, van kleine tot grote groepen vrienden. Over heel de Costa Brava biedt Club Villamar een ruime keuze aan vakantiewoningen, villa’s en appartementen te huur, kortom een betaalbaar verblijf voor iedereen die in Spanje op vakantie wil komen.

De Costa Brava, ook geschikt voor een zonnige vakantie tijdens de wintermaanden

De Costa Brava is gezegend met een aangenaam Middellands Zeeklimaat, waardoor de zon bijna 300 dagen per jaar schijnt. Ook al dalen de wintertemperaturen tot rond de 13 graden, de Costa Brava blijft meestal zonnig en droog. Een vakantie aan de Costa Brava tijdens de winterperiode is best nog aanvaardbaar. Je kunt misschien niet in je bikini op het strand liggen, gekleed in een trui en een lange broek, biedt een vakantie aan de Costa Brava nog vele andere mogelijkheden zoals wandelen en fietsen in de prachtige natuur, een partijtje golf op de uitstekende golfbanen met 9 tot 18 holes, paardrijden op het strand, een bezoek aan de pittoreske dorpjes met hun kunsthistorische gebouwen, en uiteraard genieten van de heerlijke Catalaanse gastronomie.

Klimaat Costa Brava
Het klimaat aan de Costa Brava en algemeen in Spanje: 300 dagen zon per jaar!
De Costa Brava, heerlijke temperaturen tijdens de zomer vakantie

De periode bij uitstek voor een vakantie aan de Costa Brava is uiteraard de zomerperiode. De zomertemperaturen aan de Costa Brava schommelen tussen de 18 en de 28 graden. De gemiddelde temperaturen van het zeewater liggen tussen de 23 en 25 graden. Aan de Costa Brava zijn de temperaturen vrij stabiel, ook al komen er iets meer hittegolven voor dan enkele tientallen jaren geleden. Daardoor kunnen onweersbuien ook feller zijn en kan er sprake zijn van wateroverlast. Maar deze verschijnselen zijn slechts zelden en zeker geen reden om je vakantie niet aan de Costa Brava te plannen. Hoewel er lichte verschillen kunnen zijn, kunnen we algemeen stellen dat dit soort klimaat en deze temperaturen gelden voor alle badsteden van de Costa Brava zoals Blanes, Begur, l’Estartit, l’Escala, Playa de Aro, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Palamos, Sant Antoni de Calonge en Roses.

Met 300 dagen zon per jaar, is de Costa Brava de ideale vakantiebestemming voor al wie op zoek is naar de zon, zowel tijdens de zomer als tijdens de winter. Daarom zijn de meeste vakantiewoningen bij Club Villamar beschikbaar het ganse jaar door. Steeds de beste prijsgarantie en een 100% tevredenheidsgarantie.

Boek daarom nu al je vakantiewoning aan de Costa Brava bij Club Villamar.