Villa te huur in Spanje – Ontdekking van de Spaanse cultuur

Een villa te huur aan de Costa Brava, bijna altijd met privé zwembad!
Een villa te huur aan de Costa Brava, bijna altijd met privé zwembad!
Huur een villa in Spanje en geniet van een culturele vakantie

Je hebt gekozen voor een villa te huur in Spanje om te kunnen genieten van een culturele vakantie. Goed idee want Spanje beschikt over een rijke architectuur, gekenmerkt door diverse bouwstijlen en culturen uit alle tijden. Vanuit je villa te huur kan je verschillende uitstappen plannen om op ontdekking te gaan naar de Moorse of islamitische bouwstijl, afkomstig uit Noord-Afrika, de Romaanse en Gotische stijlen afkomstig uit Frankrijk en de Renaissance stijl uit Italië. Uniek aan deze uitheemse architecturale bouwwerken is dat ze op zo’n typische wijze gemengd werden met Spaanse elementen, waardoor het lijkt alsof Spanje zijn eigen stijl heeft gecreëerd. Maar in Spanje vind je ook nog megalieten die dateren van 3000 v. Chr.

Kies een villa te huur in Spanje in functie van je culturele uitstappen

De Spaanse architectuur kenmerkt zich door schrille contrasten tussen lichte en donkere elementen, sobere en overdadige decoratie, dikke muren en kleine ramen om het zonlicht en de hitte zo veel mogelijk buiten te houden. Als je een vakantie in Spanje plant omwille van de cultuur, raden we je aan om een villa in Spanje te kiezen in functie van de bouwstijl die je voorkeur heeft. De architecturale accenten zijn immers verschillend van streek tot streek. Bij Club Villamar vind je vast en zeker een villa te huur in Spanje, waar jij je culturele uitstappen hebt gepland.

Een villa te huur in het zuiden van Spanje, in de voetsporen van de Moren

De centrale patio omringd door arcaden en het gebruik van de Visigotische hoefijzerbogen typeren de Moorse stijl. Tijdens je vakantie in een villa in Spanje zal je merken dat de Moren in de periode van de 8ste tot de 15de eeuw Spanje veel welvaart geschonken hebben. Moren waren ook sterker ontwikkeld dan de toenmalige Europeanen, vooral op het vlak van wiskunde, dichtkunst en geografie.  Maak vanuit je villa te huur in Spanje enkele excursies en ontdek de heel specifieke Moorse architectuur. Prachtige decoraties met kalligrafische en florale motieven, verwerkt in tegelwerk of stucwerk kenmerken het mooie interieur van moskeeën en andere gebouwen. De Moorse stijl vind je vooral in het zuiden van Spanje. Als liefhebber van deze stijl, ben je beslist op zoek naar een villa te huur aan de Costa Del Sol

Romaanse dorpjes in Noord-Spanje
Romaanse dorpjes in Noord-Spanje
Een villa in het noorden van Spanje,
op ontdekking van de Romaanse tot de modernistische architectuur

Wie een villa huurt in het Noorden van Spanje zal vooral kennis kunnen maken met de Romaanse invloeden. De vele Romaanse kerken met hun ronde bogen, dikke muren en weinige ramen, maar ook aquaducten, stammen uit de periode tussen de 8ste en de 13de eeuw en zijn goed bewaard gebleven. Huur je een villa in Spanje aan de Catalaanse Costa Brava, dan ben je in de streek bij uitstek om de Romaanse bouwstijl te bewonderen. Later maakte de Romaanse kunst stilaan plaats voor de flamboyante gotiek met spitse bogen, hogere gewelven en gekleurde glas-in-lood ramen die vee licht toelieten. Ben je een fanaat van het modernisme, huur dan een villa aan de Costa Maresme, in de nabijheid van Barcelona, de hoofdstad van Antoni Gaudi. Zijn bijna futuristische architectuur, waarvan de kathedraal Sagrada Familia het toonbeeld is, bekoort tot op vandaag de vele toeristen die hier in Spanje op vakantie komen.

Ben je een liefhebber van cultuur en architectuur? Bij Club Villamar vind je overal in Spanje een villa te huur. Aan jou om te beslissen wat je wilt zien.
Gevonden? Reserveer dan nu een villa te huur bij Club Villamar!