logo
Ontspan in je eigen droom villa met zwembad
icon
Populaire bestemmingen
 
Zoek in ons aanbod villa's:
icon
info
iconAankomst
iconVertrek
icon
Gasten

Costa Maresme

Geschreven door Aline Roche - Noury

100% Tevredenheidsgarantie
U geniet van onze 100% Tevredenheidsgarantie
Laagste Prijs garantie
Laagste Prijs garantie. U hoeft niet verder te zoeken!
Club Villamar Signature
Costa Maresme Menorca Costa del Sol Costa Dorada Costa Brava Costa Maresme Mallorca Ibiza Costa Blanca Gran Canaria Tenerife Lanzarote Fuerteventura

Costa Maresme

De Spaanse oostkust, aan de Middellandse Zee, bestaat uit een aantal zogeheten 'costas'.Van noord naar zuid tot en met Portugal is de kustlijn alsvolgt ingedeeld:

Costa Brava

Costa Maresme
Costa del Garraf
Costa Dorada
Costa del Azahar
Costa de Valencia
Costa Blanca
Costa Calida
Costa Almeria
Costa Tropical
Costa del Sol
Costa de la Luz

U ziet dat de Costa Brava en de Costa Maresme apart staan vermeld.
Hetgeen zeker noemenswaardig is daar de Costa del Maresme regelmatig wordt beschouwd als een deel van de Costa Brava, dan wel dat dorpen als Calella, Pineda de Mar en Malgrat de Mar tot de Costa Brava worden gerekend. Het tegendeel is echter waar! De Costa Maresme strekt zich namelijk van Malgrat de Mar tot Barcelona.


De Costa Maresme krijgt jaarlijks duizenden toeristen van over de gehele wereld. Bent u benieuwd waarom? Het zal toch niet alleen voor het mooie weer zijn? Nee, dat klopt. Het gebied heeft zoveel moois te bieden qua activiteiten, historie, kunst en cultuur. Dientengevolge dat dit gebied zowel veel mensen trekt die voor de rust komen als mensen die van een actieve vakantie houden, zoals wandelaars, sporters en liefhebbers van historie en architectuur.

Samen met de aangename temperaturen gedurende het gehele jaar en weinig kans op regen tijdens de zomer, is de Costa Maresme ideaal voor een vakantie volop zon, zee en strand. Daarbij maakt de positieve weerssituatie het ook aantrekkelijk voor het genieten van kunst en cultuur die de idyllische dorpen te bieden hebben en het mooie natuurschoon van het binnenland, zonder dat u gelijk in het zweet mag staan.

Wintersporters opgelet! Ook voor u zijn aan de Costa Maresme diverse mogelijkheden. Enerzijds uit kunnen waaien aan de kust, anderzijds bijvoorbeeld skiën of snowboarden in Andorra, Masella of La Molina.

Een ideale basis voor uw bezoek aan Barcelona

Al is Barcelona dan wel niet gelegen in de Costa Maresme, het is zeker de moeite waard één of meer dagen door te brengen aan deze wereldbekende stad! Waar het niet dat de Costa Maresme zich in de Spaanse provincie Barcelona bevindt! En ja, u vermoeden is juist: Barcelona is slechts op een paar kilomter afstand!

Het meest veelzijdige vindt u hier aan de Costa Maresme, hetgeen een reden te meer is hier met uw vakantie te verblijven in één van onze prachtige villa's met privé zwembad aan de voet van de berg, waarbij er kans is dat u de toppen van de Pyreneeën of de Middellandse Zee op de achtergrond heeft! Wilt u liever dichter bij de kust verblijven? Kiest u dan voor één van onze aantrekkelijke accommodaties meer aan de kust gelegen!

De perfecte basis voor uw vakantie: strand, natuur, cultuur
EN een ideal gebied als verblijfplaats voor de wintersport

De moderne kustlijn wordt gekenmerkt door lange uitgerekte stranden (bestaande uit zand en fijn grindzand) en allerlei mogelijkheden voor toeristen. Naar gelang de tijd verstrijkt groeit de Costa Maresme steeds meer uit tot één van de favoriete toeristische bestemmingen voor onder andere gezinnen (met kinderen), koppels, jongeren en strand, natuur en cultuur liefhebbers. Feitelijk kunt u het gehele jaar aan de Costa Maresme terecht voor een grandioze vakantie!

Uw villa aan de Costa Maresme

Handige informatie

Algemeen

Locatie Costa Maresme: aan de noordoostkust van Spanje in de provincie Barcelona, in de autonome regio Catalonië (Catalunya).
Tijdzone: GMT+1 winter, GMT+2 zomer
Talen: Catalaans en Spaans. Officiële straatborden zijn tweetalig beschreven.
Munteenheid: euro €

Betalingen

Paspoort/Identiteitskaart: Indien u pint of u betaalt met uw credit card kan het zijn dat u gevraagd wordt uw identiteitsbewijs te tonen.

Hier en daar worden nog Travellers Cheques gebruikt, maar in steeds mindere mate wordt dit nog geaccepteerd. Daarentegen zijn er redelijk veel bankautomaten die ondersteund worden door: Amex, Diners Club, Euro/Mastercard, Visa, Europas en Giropas.

Electriciteit

220 Volt

Klimaat en weer

Aan de noordoostkust heerst een gematigd mediterraan klimaat. Oftewel warme zomers en gematigde winters. De relatief meeste neerslag valt in het voor- en het najaar, gemiddeld 400 mm regen per jaar. Daarentegen schijnt de zon bijna 3.000 uur per jaar! Het is dan ook niet verwonderlijk dat u hier naar toe komt voor uw vakantie! Het enige verradelijke is de noordelijke wind, wat u enige kou en regen kan geven, maar dat mag de pret niet drukken. Wellicht is het zelfs aangenaam wanneer u hier tijdens het hoogseizoen verblijft! Al met al is er voor een ieder wat wils op ieder gewenst moment van het jaar, daar gezien ook de wintersport op relatief nabije afstand is gelegen. De temperaturen zijn zo tussen de 21 – 25 graden in het zomervoorseizoen, terwijl tijdens het hoogseizoen de temperatuur al snel 28 graden of zelfs richting de 32 graden gaat. Rond november zakt de temperatuur over het algemeen tot 16 graden.

Leidingwater

Ondanks dat het leidingwater in principe drinkbaar is, raden wij aan flessen drinkwater te kopen, gezien de bijsmaak van chloor die het water kan bevatten.

Noodgevallen

112 voor alle noodgevallen
092 lokale politie (Policia Local)
061 ambulance / medische noodgevallen

Openingstijden

Openingstijden winkels, winkelcentra, etc.: 10:00u – 20:30u of 21:30u
Openingstijden traditionele winkels: 10:00u – 14:00u, 16:30u – 20:30u. De zogeheten 'siësta' varieert naar gelang het bedrijf, maar globaal genomen zijn de hiervoor genoemde tijden een goede leidraad.
Openingstijden bank: werkdagen van 09:00u – 14:00u, enkele banken zijn ook op zaterdag geopend tussen 09:00u en 13:00u en/of donderdag in de namiddag.

Reisadvies

Wilt u genieten van het mooie weer mei tot en met oktober. Tijdens het hoogseizoen (ongeveer juni tot en met augustus) is het aanzienlijk drukker en zijn de temperaturen op z'n hoogst.

Uitverkoop

In de winter begint de uitverkoop rond de tweede week van januari. Gaat u voor de zomer uitverkoop? Tussen juli en september doet u er dan goed aan hier de winkels te bezoeken.

Vervoer aan de Costa Maresme

Van en naar Aeroport Barcelona (El Prat) en Aeroport Girona

Wanneer u bent gearriveerd op de luchthaven van Barcelona El Prat kunt u met de Aero Bus (1 of 2) of de trein naar het centrum van Barcelona. Vanaf het centrum, Plaça de Cataluña kunt u verder reizen per trein of per bus naar één van de plaatsen aan de Costa Maresme. Vanaf de Airport Girona (ook wel bekend als Barcelona Girona) gaat tijdens het zomerseizoen een directe bus naar de verschillende badplaatsen aan de Costa Maresme. Voor meer informatie: Klik hier

Maar net als vanaf de luchthaven van Barcelona (El Prat) zijn er goede verbindngen met het openbaar vervoer van het vliegveld van Girona naar één van de badplaatsen aan de Costa Maresme. Actuele informatie met betrekking tot de vertrektijden, treinstations, etc. ga naar de website van RENFE welke onder andere Engelstalig haar informatie weergeeft.

Naast het openbaar vervoer kunt u er voor kiezen een taxi te nemen. Een andere mogelijkheid is door gebruik te maken van een transfer of een huurauto. Beide vervoerswijzen zijn online vooraf in orde te maken of bij aankomst op de luchthaven.

Boottocht Costa Maresme Spanje
Neem een snelle tocht over het water of ga met de glasbodemboot en ontdek de onderwaterwereld van de Costa Maresme.

Boot

Tijdens uw verblijf is het altijd interessant andere plaatsen te bezoeken. Bent u in voor een verfrissende boottocht? Met de Dofi Jet boot kunt u naar diverse plaatsen langs de kust varen tot en met de Costa Brava. Globaal genomen varen de boten van april tot en met oktober, naar gelang het weer dit toelaat uiteraard.

 • Fiets

  Aan de kust van de Costa Maresme is het relatief vlak, wat u nog meer uitnodigt met de fiets verschillende dorpen te verkennen terwijl een heerlijk briesje en de zonnestralen u toelachen. Het goede nieuws is dat het aantal fietspaden steeds meer toe neemt in de dorpen. Houdt u meer van off-road rijden, dan kunt u helemaal uit uw dak gaan in de vrije natuur met een mountainbike.
 • Algemeen openbaarvervoer

Langs de oostkust, door de Costa Maresme, rijdt minimaal 2 keer per uur een trein naar de immens mooie stad Barcelona. Deze stoptrein kent vele haltes waardoor u in principe van 90% van de kustplaatsen met de trein mee kunt. Hetgeen het nóg aantrekkelijker maakt een dagtrip naar Barcelona te maken.
Zowel tussen de verschillende badplaatsen als naar de grotere steden is volop busvervoer. Voor een dagje Barcelona kunt u zowel met de trein als met de Barcelonabus.

Openbaarvervoersbewijzen
Voor het openbaarvervoer zijn verschillende vervoerskaarten beschikbaar. Net als in veel landen kunt u een enkele reis kopen. Wellicht dat u besluit vaker te reizen of een langer traject met het openbaarvervoer te nemen, dan is het misschien voordeliger en gemakkelijker één van de volgende kaartsoorten te overwegen:
T-10: 10 ritten binnen een bepaald gesteld termijn
T-día: dagkaart die ook verkrijgbaar is voor 2, 3, 4 of 5 dagen
T-mes: maandkaart voor 30 dagen
T-50/30: 50 ritten in 30 dagen
 • Taxi

  De taxi bestaat al eeuwen, maar blijft nog altijd een zeer comfortabele manier om u te verplaatsen van A naar B. U hoeft geen rekening te houden met tijdschema's en een beperkt aantal stopplaatsen. Wees er overigens wel allert op dat u vóór vertrek een prijsindicatie heeft gevraagd aan de taxichauffeur, dit om onaangename verrassingen aan het einde van de rit te ontvangen. De prijzen zijn van meerdere factoren afhankelijk, zoals het aantal personen waarmee u reist, het tijdstip, de dag van de week, of het een feestdag is, of u extra bagage meeneemt, etc.

 • Toeristische wegtreintje
  In enkele toeristische dorpen, zoals Pineda de Mar, Santa Susanna en Malgrat de Mar rijden toeristische treintjes over de weg langs allerlei interessante bezienswaardigheden. Ieder dorp heeft een andere naam voor het betreffende fenomeen 'wegtreintje'. Zo heeft het de naam El Cuc en Xino-Xano. Tijdens de rit kunt u in- en uitstappen, afhankelijk van wat voor ticket u heeft. Op die manier krijgt u een leuke indruk wat dergelijke dorpen bieden. Daarnaast komt u in een korte tijd op meerdere plaatsen, terwijl u uw voeten even wat rust kunt gunnen. Ook voor kids en minder valide mensen is dit treintje een geweldige uitkomst!

Wegennet

De overgrote meerderheid aan wegen aan de Costa Maresme zijn goed begaanbare en verharde wegen. Via de N II en/of de C-32 heeft u diverse mogelijkheden met de auto op verkenning uit te gaan. Bent u niet met uw auto hier of prefereert u een scooter? Geen man overboord, want in verschillende dorpen en steden aan de Costa Maresme kunt u een auto, motor, scooter of quad huren.
Tussen Frankrijk, Barcelona, Tarragona, Castellón en van Valencia tot Alicante zijn (tol)snelwegen.

Verkeersregels

Wanneer u zich in het verkeer van Spanje gaat bevinden, zult u ervaren dat de verkeersregels in het algemeen relatief identiek zijn aan die van grotere Europese steden. Desalniettemin houdt u rekening met de verkeersborden, vooral die de maximum snelheid aangeven, gezien er meerdere flitspalen en radarscaners zijn. Een minder bekend fenomeen zijn de grote hoeveelheid aan motors, scooters en brommers, die als gekken over het wegdek manoeuvreren. Het verkeer gaat, zoals in meer zuidelijk gelegen landen, gepaard met handgebaren en ander nonverbaal gedrag. Voel u zeker niet opgejaagd als iemand de claxon gebruikt, gezien dit meer regel is dan uitzondering. Eigenaardige dan eigenaardig want u hoeft niet versteld te staan wanneer een motor u plotseling van rechts passeert, een vrachtwagen naar links gaat zonder richting aan te geven of een auto bij een rotonde stopt om iemand in of uit te laten stappen. Net als in heel Europa is het verboden achter het stuur gebruik te maken van uw mobiele telefoon!
Extra informatie – verhuur van auto, brommer, motor, scooter
Naast de verkeersregels hanteert ieder autoverhuurbedrijf zijn eigen procedures en regels. Enkele veel voorkomende aspecten zijn: minimum leeft 23 jaar, minimaal 3 jaar in het bezit van het rijbewijs, betaling van de borg per credit card.
Wanneer u een brommer of scooter huurt is het niet een bizar fenomeen dat men naast de borg uw identiteitsbewijs als onderpand vraagt. Vergeet overigens niet de nodige verzekeringen af te sluiten!

VVV-kantoren

Dwaal heerlijk door de straten terwijl u zich laat verheerlijken door het Spaanse leven. Door te dwalen en te verdwalen ziet u ongekende plekken. Echter, het maakt het soms ook dat u hetgeen u daadwerkelijk had willen zien, niet te zien krijgt óf dat u daar het bestaan niet van wist. De medewerkers van de VVV-kantoren staan u met alle plezier te woord en helpen u graag een handje er een speciale vakantie van te maken. In Spanje noemt men een VVV-kantoor een 'oficina de turismo' waar u terecht kunt met al uw vragen over de omgeving en het verblijf in de regio. Ieder groter dorp heeft in principe een oficina de turismo, welke op de informatieborden wordt aangeduid met een 'i'.

Just a few things to keep in mind

Kleding

Over de smaak valt niet te twisten

Het weer is helaas één van de weinige elementen die we niet onder controle hebben. Daarom laten we ons iedere dag weer verrassen wat voor weer ons wordt geschonken. Tijdens de zomer is het mogelijk dat de temperatuur hoog op gaat lopen. Hoewel een verfrissend briesje aangenaam kan zijn en het uitnodigend kan werken zo min mogelijk kleding te dragen, is het een aanbeveling rekening te houden met waar u welke kleding draagt. Of juist welke kleding niet geapperecieerd, zoals met badkleding uw boodschappen doen is not done.

Overheerlijke temperaturen overdag, maar frisse nachten

Daar waar wellicht tijdens het hoogseizoen minder kleding nodig is, is in het voor- en naseizoen een extra trui, vest of iets dergelijks in de ochtend en avond niet overbodig. De schijn wil nog wel eens bedriegen, daar het overdag overheerlijk weer lijkt te zijn rond de 20 graden maar dat in de namiddag de temperatuur gerust 8 graden lager gaat.

Tips voor een leuke tijd aan de Costa Maresme

Barcelona Costa Maresme Spanje
Barcelona, het metropool dat op steenworp afstand van de Costa Maresme ligt.
Oftewel, het is een ideaal gebied als uitvalsbasis!
Er is van alles te doen tijdens uw vakantie. Over het algemeen neemt u vakantie om uit het dagelijkse leven te stappen en vooral de nadruk te leggen op allerlei positieve en rustgevende aspecten. De Costa Maresme is de plek bij uitstek! Voor vele mensen is Barcelona één van DE steden van Europa en kan een bezoek zeker niet ontbreken aan deze veelzijdige metropool als u naar Spanje met vakantie gaat. Zo groot als dat Barcelona is, zijn er diverse accommodaties te vinden. Echter wilt u ook kunnen genieten van de rust en meer zien van de omgeving, dan biedt één van onze villa's aan de Costa Maresme zeker goede mogelijkheden!

Laat u verrassen en bezoek de Costa Maresme!

Enkele dorpen aan de Costa Maresme

Gezien het discutabel is welke dorpen er tot welke kuststreek behoort, hebben wij contact opgenomen met Oficina de Turisme de Catalunya a Barcelona, welke informatie beheert over Catalonië alsmede geheel Spanje.


De volgende 30 dorpen behoren tot de Costa Maresme:

Alella

Malgrat de Mar

Sant Cebrià de Vallalta

Arenys de Mar

El Masnou

Sant Iscle de Vallalta

Arenys de Munt

Mataró

Sant Pol de Mar

Argentona

Montgat

Sant Vicenç de Montalt

Cabrera de Mar

Òrrius

Santa Susanna

Cabrils

Palafolls

Teià

Caldes d'Estrac

Pineda de Mar

Tiana

Calella

Premià de Dalt

Tordera

Canet de Mar

Premià de Mar

Vilassar de Dalt

Dosrius

Sant Andreu de Llavaneres

Vilassar de Mar


Zoals u ziet, behoort Barcelona niet tot de Costa Maresme, maar het is zó dicht bij dat deze waanzinnige stad niet kan ontbreken aan uw to-do-list! Maak een Barcelona city tour en rust na het bezoeken van Parc Güell, Camp Nou of na het shoppen aan de Paseo de Garcia uit de Ice Bar. Een ideaal moment voor verkoeling of lekker bij te bruinen op het strand. Zie voor meer informatie Barcelona

Over de smaak valt niet te twisten. Gelukkig dat de Costa Maresme zo veelzijdig is, dat er voor een ieder wat wils is. Geniet van uw vakantie met de toppen van de Pyreneeën in het binnenland op de achtergrond, welke aan Catalaanse zijde tot bijna 3.5 km hoogte reiken.

Winkels en markten

Winkels

Ieder dorp beschikt vooral in de zomermaanden over in ieder geval de toeristische winkels. De meeste winkels zijn dan ook tijdens de zomermaanden van halverweg de ochtend tot halverwege in de avond geopend.
Is uw sport ook winkelen? Er zijn in de regio enkele shoppingmalls waar u een marathon kunt shoppen! Zoals Mataró Park en La Roca Village.

Markten

In de dorpen van de Costa Maresme worden wekelijks markten gehouden. U kunt hier voor van alles terecht, zoals verse groenten, fruit en non-food producten. Het is zeker ook een leuke gelegenheid iets leuks voor thuis te kopen. Een herinnering voor uzelf wat voor relaxte vakantie u had, of een aandenken voor vrienden of familie.

Wekelijkse markten met groente, fruit en non-food producten
Maandag :Arenys de Munt, Teià
Dinsdag : Cabrera de Mar, Cabrils, El Masnou, Premià de Dalt, Santa Susanna
Woensdag : Calella, Canet de Mar, Montgat, Pineda de Mar, Vilassar de Dalt
Donderdag : Malgrat de Mar, Premià de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Tiana, Vilassar de Mar
Vrijdag : Aella, Argentona, Caldes d'Estrac, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneras, Sant Pol de Mar
Zaterdag : Arenys de Mar, Calella, Mataró, Orrius, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta
Zondag : Dosrius, Tordera

Toplijst voor een grandioze tijd aan de Costa Maresme

Kunst, Natuur en Cultuur

Voor een combinatie van architectuur met Art Nouveau en de stijl uit begin 20ste eeuw kunt u perfect terecht in bijvoorbeeld Canet de Mar, Mataró en Argentona. Hier vindt u modernistische architectuur van onder andere architecten als Lluís Domènech I montaner en Josep Puig I Cadalfach. Variatie alom aan de Costa Maresme. Zo heeft Sant Pol de Mar ook andere indrukwekkende aspecten te bieden. Zo gaat u terug in de tijd als u door de straat 'El Carrer Nou' loopt of Cases de cos dels carrer Abat Deàs bezoekt. Ook al zijn de dorpen nog zo klein, op iedere onverwachtste plek kunt u historische facetten ontdekken, zoals aan de Passatge de Mar (aan de eerste zeelijn), de treintunnel van Sant Pol de Mar naar Barcelona en natuurlijk het gemeentehuis, welke zeker het passeren waard zijn. En voor de barokstijl gaat u door naar Arenys de Mar, met haar kerk van Santa Maria. Al is de barokstroming ver te zoeken, het is zeker de moeite waard het oude ziekenhuis Xifre en het museum van Frederic Mares de la Punta te bezoeken. Wilt u alvast een voorproefje maken van de architect, Antoní Gaudí, waar Barcelona bekend om staat? Bezoek dan de kerk van Sant Feliu, waarin de gotische constructie met een Renaissance vlaag gemengd. Antoní Gaudí heeft zijn hand gelegd aan de schildering waarin Christus is afgebeeld.
Het centrale punt van de Costa Maresme is Mataró! Mataró beschikt over zeer veel cultureel erfgoed. Het arrangement is zeer breed, van een Romeins badhuis gebouwd in de 1e eeuw voor Chr., bouwwerken als Kleine Basiliek van de heilige Maria. Meerdere bouwwerken van de architect Josep Puig I Cadafalch vindt u door het dorp en haar omgeving heen. Om dit alles zo compleet mogelijk te bezoeken kunt u gebruik maken van audio-ondersteunende excursie. De route en audiogids zijn verkrijgbaar bij het VVV kantoor in Mataró. Spanjaarden houden wel van een wijntje. Of het nu tijdens een menu tijdens de Siësta is, als aperatief bij de tapas of wanneer men gezellig op het terras zit om van zonsondergang te genieten.
Zowel economisch als sociaal speelt de wijn een centrale rol in Alella. Naast dat u een heerlijke fles wijn voor thuis mee kunt brengen, kunt u ook alles van dichter bij bekijken en de historische verhalen waarnemen in het museum en de wijnkelders waar de wijn en de cava van Alella wordt geproduceerd. Houdt u van wandelen, fietsen of gewoon relaxen in de natuur? In het natuurpark El Montenegre – El Corredor bevindt u zich door het mediteraanse klimaat typische mediteraanse planten, pijnbomen, beuken en berken. Niets gaat boven de top 'El Montalt'. Waarom? Ga de uitdaging aan en beklim deze magnifieke heuvel en aanschouw het fenomenale uitzicht! Bent u liever op zeeniveau? Gezien de ligging, bent u zo nabij de zee.
In het meest noordelijk gelegen dorp van de Costa Maresme, Malgrat de Mar, is natuurlijk ook zon, zee en strand te vinden aan de doorgaande weg, evenwijdig aan het spoor richting Barcelona (zuidelijk) en Blanes/Maçanet (noordelijk). Maar het biedt meer! De binnenstad bestaat uit meerdere kleine straten met bijvoorbeeld Esglesia de Sant Nicolau, de oude markt 'Peixateries Velles' en de bibliotheek 'La Cooperativa'.
Zoekt u meer de modernistische stijl? Neemt u dan een kijkje bij het stadshuis L´Ajuntament. Het episch centrum van Malgrat de Mar wordt gevormd door El Castell en biedt een zeer divers panoramisch uitzicht over het binnenland en de kustlijn met de Middellandse Zee op de achtergrond. Vanuit Calella kunt u te voet naar El Parc Dalmau, wat in 1928 door Jeroni Martorell is aangelegd, bestaande uit mooie tuinen en geurende pijnbomen. Een adembenemende ervaring. Meer natuurschoon vindt u in Parc de la Serralada Litoral, tussen de rivier Besòs en het meer van Argentona. Enige momenten voor uzelf op ruim 4.500ha.
Montserrat is een grandioos gebied nabij Barcelona. Zowel vanuit religieus oogpunt als voor al het moois het namens moeder natuur te bieden heeft, is een uitstapje naar Montserrat een aanbeveling. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk, maar dat weerhoudt ons niet nog enkele suggesties te geven:
- Grotten van d'en Pau en La Granota
- Wachttorens van El Masnou, uit de 13e eeuw
- Alt Penedès, heeft de Alta Alella wijnen en cavas gegeven. Op ongeveer 3.3 ha wordt onder andere Chardonnay en Pinot Noir druiven verbouwd.
- Parque Misericordia (Canet de Mar) voorzien van speelweiden en prachtige botanische tuinen.

In het hart van de Costa Maresme heerst een grote passie voor theater. Diverse toneelstukken worden vol liefde opgevoerd. Evenals verschillende dansen en dansstijlen die ten tonele worden gebracht in het Monumentale Theater (Teatre Monumental) in Mataró.

U kunt er ook voor kiezen een bioscoop te bezoeken, maar houdt er rekening mee dat de films veelal Spaans zijn gedubt. Desalniettemin is het ook wel eens leuk om mee te maken hoe het hier in Spanje er aan toe gaat. Diverse dorpen aan de Costa Maresme hebben een bioscoop, zoals in Arenys de Mar, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Mataró en Pineda de Mar.
Strand Malgrat de Mar Costa Maresme Spanje
Een breed strand waar je heerlijk weg kunt dromen of perfect kunt beachvolleyballen met z'n allen.
Dat is Malgrat de Mar aan de Costa Maresme.

De stranden van de Costa Maresme

De stranden van de Costa Maresme zijn over het algemeen voorzien van allerlei servicen. Te denken valt aan de verhuur van ligbedden en parasols, parkeerplaatsen en strandwachten.

Meerdere stranden zijn betitteld met een 'Q' dat staat voor de hoge kwaliteit die geboden wordt. De hoogste waardering (aan de hand van 29 criteria) qua kwaliteit is met de blauwe vlag aangeduid. Ook hiermee zijn enkele stranden van de Costa Maresme van voorzien, zoals Sant Vicenç de Montalt, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Canet de Mar, Mataró, El Masnou, Caldes d'Estrac.

Ongeacht welk strand u betreedt, let u vooraf op de borden die bij de stranden staan en of er een vlag aanwezig is die de veiligheid van het water aangeeft (groen, geel/oranje of rood).

In totaal telt de Costa Maresme 42 stranden, met fijngrind. Langs de gehele kust is het toegestaan topless te zonnen.

Bent u met de kids op vakantie en zoekt u voor de kids wat te doen? Op het strand van Santa Susanna, Calella, Malgrat de Mar en Arenys de Mar, is tijdens het hoogseizoen een Mini Club. Allerlei annimatie en speelatributen worden verzorgd.

DE badplaatsen aan de Costa Maresme worden gevormd door:
- Malgrat de Mar
* Playa Malgrat Nord/Malgrat Norte: 2.270m lang, 50m breed, vele campings, bar, verhuur van parasols en ligbedden, douche
* Playa Malgrat Sud/Malgrat Sur: 1.880m lang, 35m breed, bars, verhuur ligstoelen en parasols, toegang mindervaliden, douche
- Santa Susanna
* Santa Susanna: 2.420m lang, 35m breed, verhuur ligstoelen en parasols, toegang mindervaliden, douche, watersport, bars
- Pineda de Mar
* Pineda de Mar: 2.910m lang, toegang voor mindervaliden
- Calella
* Playa Garbí: 814m lang, 65m breed, toegang voor mindervaliden, bar, verhuur ligstoelen en parasols, douche
* Playa les Roques / Las Rocas: 750m lang, 34m breed, samenstelling van zand en rotsen, zeer geschikt om te vissen, enkele gedeeltes worden gebruikt voor nudisme maar dit is formeel niet aangegeven, verhuur ligstoelen, douche
* Playa Platja Gran / Gran Playa: 1.403m lang, 50m breed, toegang mindervaliden, bar, verhuur van parasols en ligbedden

Andere stranden zijn bijvoorbeeld:
- Arenys de Mar
* La Musclera: 750m lang, 80m breed, toegang voor mindervaliden, samenstelling van zand en rotsen, verhuur van ligbedden en parasols, douches, naturisme toegestaan
* Playa El Cavaió: 800m lang, 70m breed, diverse services, samenstelling zand en rotsen, bar, verhuur van ligbedden en parasols, douche,
* Playa La Picòrdia: 870m lang, 20m breed, samenstelling zand en rotsen, parasollen, douche, naturisme toegestaan
* Playa Primera Platja / Primera Playa / Platja de Ponent: 230m lang, 80m breed, toegang mindervaliden, douches, parasols
- Cabrera de Mar
* Playa Cabrera de Mar: 1.000m, 10m breed, samenstelling van zand en rotsen, toegang mindervaliden, douche
- Canet de Mar
* Playa Canet: 1.650m lang, 37m breed, lange boulevard met palmbomen, bar, verhuur van parasols, douche
* Playa El Cavaió: 500m lang, 37m breed, verhuur van parasols, douche, toegang mindervaliden
- El Masnou
* Playa de Ocata: 1.250m lang, 60m breed, toegang voor mindervaliden, verhuur van ligbedden en parasols, douche
* Playa Alella: 750m lang, 35m breed, verhuur van parasols, douche, tijdens het hoogseizoen in de zomer rode kruis
* Playa de Ponent: nudisten gedeelte
- Mataró
* Playa El Callao: 250m lang, 45m breed, verhuur parasols, douche, toegang mindervaliden
* Playa El Varador/El Varadero: 750m lang, 45m breed, parasols, toegang mindervaliden, douche
* Playa Sant Simó / San Simón: 1.400m lang, 30m breed, verhuur parasols, toegang mindervaliden, douche
- Montgat
* Playa Montgat: 500m lang, 100m breed, mogelijkheid tot surfen en vissen op de stenen aanlegsteigers, bar, huren van ligbedden en parasols
* Monsolís: 600m lang, 60m breed, verhuur parasols
* Baños Montgat: 140m lang, 33m breed, douche, toegang mindervaliden
- Premià de Mar
* Playa de Ponent: 350 lang, mogelijkheid voor surfen, nudisten gedeelte
* Playa de l'Os
- Sant Pol de Mar
* Playa de la Murtra
* Playa del Refugi: naturistengedeelte, kleedhokjes, toiletten, parkeerplaats, douches

De havens van de Costa Maresme

Er zijn meerdere havens aan de Costa Maresme. Velen zijn helaas niet meer ingebruik zoals het van oorsprong bedoeld was. Het is ondertussen meer een aantrekkelijke plaats voor het aanleggen van kleine tot spectaculair mooie boten en biedt het mogelijkheden tot onder andere te vissen. Vooral gezien forel in overvloed te vinden is. Anderzijds bieden de rivieren en beken van de Pyreneeën uitstekende zoetwater-visgelegenheden.
Let wel dat u beschikt over een geldig visvergunning.
Welke havens zijn er zoal? Van het noorden naar het zuiden van de Costa Maresme:
 • - Arenys de MarIn de haven van Arenys de Mar kunt u terecht om uw boot te stallen en kunt u diverse watersporten beoefenen, zowel individueel als georganiseerd vanuit Club Nautic Arenys de Mar, welke centraal in de haven is gesitueerd. Wilt u er een dagje op uit met de boot? Voor het plannen van een rondvaart of een dag zeevissen, dan bent u hier aan het juiste adres! En indien u met uw eigen boot in de buurt van Arenys de Mar bent en uw boot vertoont onverhoopt mankementen, dan kunt u efficiënt en snel naar Varador 2000
 • - Sant Andreu de LlavaneresGroot zijn betekent niet alles, dat bevestigt de haven van Sant Andreu de Llavaneres maar weer. Klein maar fijn me teen uitgebreid scala aan activiteiten. Naast het stallen van uw boot kunt u uw boot kopen en/of verkopen bij Milla Nautica. Benieuwd naar de nieuwste high tech snufjes? Een bezoek aan Travinautic is dan een echte must!Hoe dan ook u kunt in ieder geval onder het genot van een hapje en een drankje terecht bij een van de vele restaurants die van de haven hun thuishaven hebben gemaakt. Een goed moment om te bespreken of u een boot gaat charteren of huren bij Motyvel Yacht Charter.
 • - MataróZoals vele plaatsen langs de Spaanse kust heeft ook de stad Mataró een eigen haven met diensten, zoals botenverhuur, reparaties en stalling voor zowel de lange als korte duur. Dit alles geflankeerd door verschillende restaurants waar u heerlijk kunt vertoeven.
 • - Premía de MarPremía de Mar heeft een kleine haven, gelegen nabij Barcelona en Mataŕo. Een relatief goedekope en praktische haven voor het stallen van uw boot.
 • - El Mas NouZo klein dat de haven van Premía de Mar is, zo groot is de haven van El Mas Nou, met meer dan 1.000 ligplaatsen voor schepen tussen de 8 en 22 meter lang. De meeste plaatsen zijn voor zeiljachten. Daarnaast zijn 34 plaatsen gereserveerd voor de visserij. Bent u op zoek naar een vaartuig? De haven van El Mas Nou heeft het grootste aanbod van spanje! Het is dan ook bij uitstek DE place to be!Calella heeft dan wel geen haven, maar zeker niet minder interessant te benoemen is de Club Nautic die dit dorp heeft, opgericht op 23 augustus 1970 door een particulier. Aan het strand, tegenover het treinstation vindt u deze erkende zeilschool, bij de Catalaanse Sailing Federation. Naast zeilen kunt u er ook kajakken en windsurfen. Het hooggeschoolde personeel zal u een service van topkwaliteit bieden evenals dat de boten van alle gemakken zijn voorzien. Zoekt u eens iets anders? Een breed scala aan aanvullende activiteiten kunt u hier ook vinden, zoals wedstrijdvissen vanaf een boot, dansen en zingen in de Havannaclub. Eveneens kunt u genieten van de meest populaire bordspelen of gezellig televisie kijken. U kunt er dus actief bezig zijn, maar op z'n tijd kunt u zich ook ontspannen op het grote terras of een barbecue maaltijd bereiden op de picknickplaats.

Het nachtleven aan de Costa Maresme

De meeste levendigheid vindt u in Malgrat de Mar, Santa Susanna en Calella met diverse bars, discobars, discotheken en lounges. Calella was de eerste toeristische trekpleister aan de Costa Maresme. Nog altijd houdt de plaats haar eer hoog. Het oude gedeelte van Calella blijft tot laat in de avond gekenmerkt door de tapasbars en restaurants. Zoekt u het nachtleven met een goede beat erbij? Beweeg u voort door het nieuwe gedeelte van Calella.

Voor alle nationaliteiten wat wils. Zo zijn er typisch Nederlandse disco's en kroegen, zoals Bar-Disco Bobs en Hans en Grietje. Meer in de Engelse sferen wordt u gebracht in Turisme 35, The Avenue, The Tunnel en de Western Saloon. Door het multiculturele karakter van de Costa Maresme is de Alacatraz International Bar een leuke afwisseling van het geheel. Maar natuurlijk kunt u er ook geweldige retro momenten vinden in bijvoorbeeld de Maui Disco Club, Kauai / Disco Tiki met regelmatig jacuzzi parties en cocktails in de Caribean Fever Club.
Wilt u genieten van muziek, sporten en dansen? Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat biedt Caramba Beach Club animatieprogramma's, watersport op het strand, dagelijks een brunch, vrij buffet voor in de avond en veel meer!
Wilt u niet alle poes-pas er bij? Aan het strand van Santa Susanna tussen het treinstation van Santa Susanna en Pineda de Mar is tijdens het hoogseizoen ook voldoende watersportfaciliteiten te vinden.
En voor een kroeg of een discotheek? Daar kunt u ook prima voor terecht in Santa Susanna en Malgrat de Mar. Holland wordt goed vertegenwoordigd in de Costa, het TMF Café en de Asterix. Enkele Spaanse clubs, zoals QK, Tropicana, Opium en Palm Beach doen zeker niet onder. Met enige glamour kunt u daarentegen ook naar Buddah Beach Club.

Uiteraard zijn er veel meer bars, discotheken en andere uitgaansgelegenheden. Dit is slechts een kleine greep uit de grote berg aan mogelijkheden. Laat u verrassen en maak uw uitgaanstoer tijdens één van de nachten dat u hier verblijft. Ook al houdt u niet erg van dansen en uitgaan, het is zonde als u hier bent en helemaal niets van het nachtleven heeft meegekregen. Wat gebeurt aan de Costa Maresme, blijft aan de Costa Maresme!

Kinderpark Malgrat de Mar Costa Maresme Spanje
Zoek je iets leuks voor de k ids?
Kom met z'n allen naar Parc Francesc Macià aan de Costa Maresme!

Tips voor kids

Tijd voor uzelf met de kids! Wat betekent vakantie voor u? Zelf kunnen genieten terwijl uw kinderen ook de vakantie van hun leven hebben. In de omgeving zijn allerlei mogelijkheden.

Momenten van relaxen afgewisseld met de gelegenheid energie in actie om te zetten:
Parc Francesc Macià (Malgrat de Mar) - 40.000m2 met speelattributen e.d. voor kids
Parque Dalmau (Calella) - 18.000m2, veel groen, bomen en diverse speelweides voor kids
Parque Misericordia (Canet de Mar) - speelweiden met botanische tuinen

Actiever dan actief,... wie is het meest behendigd en snel? Ga een leuke tijd tegemoet waar alles mag maar niets moet:
Activ Natura Adventure Park (Santa Susanna) - bosrijke omgeving
Aventura Park (Mataró)
Adventure wood 'El Bosc Vertical'
Jalpi Adventure Park (Arenys de Munt)
Illa Fantasia waterpark Vilassar de Dalt Costa Maresme Spanje
Het waterpark aan de Costa Maresme dat meer biedt. Regelmatig worden er ook feesten en optredens georganiseerd.


Zwem als een vis zo vrij in het water:
Marineland (Palafolls, nabij Malgrat de Mar)
Illa Fantasia (Vilassar de Dalt)

Houdt u kind meer van water dan is wellicht Zomer Club Nautico aan de kust van Vilassar de Mar iets voor uw kind. Samen uit samen thuis. Wordt weer een beetje kind met of zonder uw kids in Port Aventura (soort van Movie World) nabij Salou.

Sport en actief

Surfen Costa Maresme Spanje
Welke golf pak jij? Pak je board en ga er voor! Of ga naar een surfschool en leer de golven te trosteren!

Bent u sportief aangelegd of geïnteresseerd in sport? Voetbal kunt u overal in Spanje terugvinden, maar wat ook zeker niet minder de aandacht verdiend is de jaarlijks terugkerende triathlon aan de kust van oost Spanje.

Waterliefhebbers opgelet! Aan de kust zijn geweldige mogelijkheden om te duiken. Voor de mensen die nog geen of weinig ervaring hebben, er zijn ook duikscholen aanwezig, zoals Mataró Niman Sub, Manatee Diving, Blaumar, Mediterranean Dive Centre, Premià Sub en Subsiluet.

Stelt u eens voor: een heerlijke zomer namiddag rond een uur of half 5. Aan weerszijden ziet u de ongerepte natuur, terwijl een heerlijk briesje tezamen met enkele zonnestralen u gezicht verwelkomen. Is het dan niet helemaal compleet als u dit heerlijke vakantiegevoel heeft tijdens een rit op een van de Spaanse paarden of ezels? Kom naar Ranxo Mestres

In de afgelopen jaren is de populariteit van golf in Spanje toegenomen. Nabij Sant Vicenc de Montalt ligt de 18-holes golfbaan. Hier bevindt u zich in een vakantieparadijs op zich, terwijl u geniet van uw liefhebbende sport wordt de ontspannende sfeer ondersteuend door de prachtige omgeving.

Is het iets minder warm of heeft u gewoon zin heerlijk verwent te worden in één van de Spa centers? In Caldes d'Estrac in Hotel Colón Thalasso & Termal komt u geheel tot ontspanning. Net als bijvoorbeeld in La Garrigue Blancafort, Termas Victoria in Caldes de Montbui, Silence Spa in Calella of Titus in Arenys de Mar.

Feestdagen en evenementen

Naast de Spaanse en Catalaanse feestdagen en evenementen zijn er nog enkele typische feestelijkheden te benoemen:
April: Het gastronomische weekend ter ere van de erwt, wat tot gevolg heeft dat deze in het teken staat van de plaatselijke keuken in de gehele maand.
11 mei: San Poncio martir is een festival waarbij de gehele bevolking van Tordere tezamen komt in de kapel
Derde zondag van juli: Het festival van Minerva in Calella
23 augustus: Correfoc Tordera
Begin september: Mountainbike tourtochten in de regio van Sant Cebria de Vallalta
Laatste weekend van september: Grootste festival van Sant Cebria de Vallalta
Oktober: Festival de Titelles de Vilassar de Mar, genaamd El Firobi
Weekend voor 30 november: In Sant Andreu de Llavaneres vindt het jaarlijkse festival plaats in het weekend voor 30 november.

Op vakantie naar de Costa Maresme

Boek nu uw droomvilla online. Gebruik de oranje button op deze pagina voor meer informatie over uw droomvilla!

Uw villa aan de Costa Maresme vindt u hier

Kies een sfeervolle vakantiewoning

Camaleon

Camaleon
Moderne, luxe vakantie villa met prive zwembad van alle gemakken voorzien
 • Arenys de Munt, Costa Maresme
 • 9P, Private
 • 5 bedrooms
 • 4 bathrooms
 • 6km van het strand
Bekijk deze villa

Evenia

Evenia
Villa Evenia is een prachtige villa waar je niet meer weg wilt. Met name de tuin met het uitzicht is spectaculair. Binnen zijn alle leefruimtes van alle luxe en ruimte voorzien om voor 10 personen een onvergetelijke vakantie aan de Costa Brava te bieden.
 • Cabrils, Costa Maresme
 • 10P, Private
 • 5 bedrooms
 • 5 bathrooms
 • 4km van het strand
Bekijk deze villa

Acuarela

Acuarela
Luxe rustiek gelegen 6 slaapkamer villa met privé zwembad, op korte afstand van zee en met alle faciliteiten binnen handbereik. De perfecte woning voor een groot gezin of groep!
 • Cabrils, Costa Maresme
 • 12P, Private
 • 6 bedrooms
 • 4 bathrooms
 • 3km van het strand
Bekijk deze villa

Flora

Flora
Authentieke Spaanse villa met gezellige tuin, terras en privé zwembad om van het buitenleven te genieten.
 • Pineda de Mar, Costa Maresme
 • 12P, Private
 • 5 bedrooms
 • 2 bathrooms
 • 1.5km van het strand
Bekijk deze villa

Slide

Slide
Een luxe 7-persoons villa op slechts 300 meter afstand van de zee aan de Costa Maresme.
 • Pineda de Mar, Costa Maresme
 • 7P, Private
 • 4 bedrooms
 • 4 bathrooms
 • 300m van het strand
Bekijk deze villa