Gran Canaria – Paradijs op Aarde

Op zoek naar dat stukje paradijs op aarde?! Zoek niet verder! Ontdek Gran Canaria.

Het hele jaar hard gewerkt dus ook jij verdient het om eens lekker verwend te worden tijdens de zomer. Gegarandeerd zon, een heerlijk strand, een lekkere cocktail in je hand en wuivende palmbomen om je heen. Wat wil je nog meer?! 

Gran Canaria is een wonderschoon eiland in de Atlantische Oceaan dat behoort tot de Canarische Eilanden. Het is het populairste eiland onder de zonliefhebbers dankzij zijn aangename klimaat en prachtige zandstranden. Alle toeristische en populaire vakantiebestemmingen liggen in het zuiden van het eiland, te denken aan de bekende plaatsen zoals Playa del Ingles, Maspalomas, Puerto Rico, Puerto de Mogan en San Agustun. En natuurlijk de hoofdstad Las Palmas. Op zoek naar wat meer privacy en rust? Ook dat kun je vinden in Gran Canaria. Huur een auto en ontdek het schitterende eiland Gran Canaria dat zoveel te bieden heeft!

Luxe villa´s op Gran Canaria vindt u hier

Gran Canaria

Er zijn weinig eilanden die zoveel natuurschoon, zoveel bezienswaardigheden en zo´n rijke cultuur hebben als Gran Canaria. Het eiland Gran Canaria heeft een grote diversiteit aan landschappen, uitgerekte stranden, een vulkanische oorsprong, woestijnen landbouw zoals bananenplantages en tomatenkwekerijen, gebergtes in het binnenland en kleine vissersdorpjes aan de kust. Ondanks dat Gran Canaria een waar paradijs voor zonliefhebbers is heeft dit schitterende eiland zeker veel meer te bieden voor diegene die op zoek is naar meer.

Noord Gran Canaria

Het prachtige groene gedeelte van Gran Canaria, wie van de natuur houdt en nieuwsgierig is naar verschillende plant en boomsoorten moet zeker een stop maken in het noorden van Gran Canaria. Ook vindt je er uitgestrekte bananenplantages, suikerrietenvelden en tomatenkwekerijen. Aan de kust liggen sfeervolle kleine vissersdorpen en landinwaarts vindt je authentieke dorpen en steden die dateren uit de 15de en 16de eeuw. Wanneer je opzoek bent naar rust dan is het noorden een perfecte plek om even een dagje tot jezelf te komen en te genieten van een prachtig stukje natuur.

Midden Gran Canaria

Wandel door het schitterende vulkanisch gebied van Gran Canaria

In dit unieke deel van het eiland vindt je de oorspronkelijke staat van het eiland Gran Canaria, namelijk het vulkanische gedeelte. Je zult je ogen uitkijken van het schitterende gebied, wat zich te danken heeft aan de verstilde lavastromen en de indrukwekkende vulkanen. Door zijn prachtige omgeving bevat dit deel veel belangrijke bezienswaardigheden van het eiland Gran Canaria. Tijdens uw vakantie is het dan ook zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Bezoek de Cumbregebergte van 1813meter hoog of de Pozo de las Nieves van maar liefst 1950meter hoog. Zeer indrukwekkend is het zeker!

Zuid Gran Canaria

Doordat het in het zuiden van Gran Canaria zelden regent is dit het populairste gebied onder de toeristen om hier hun zorgeloze zonvakantie door te brengen. Alle bekende badplaatsen zijn hier gevestigd waaronder Maspalomas, Playa del Ingles en Puerto Rico. In deze badplaatsen vindt je vele hotels, appartementen, restaurants, barretjes en uitgerekte stranden wat het totale pakket biedt voor de vakantieganger. Naast de grote badplaatsen kun je er ook talloze kleine vissersdorpen vinden. Het is zeker leuk om hier een dagje heen te gaan, alleen al om te kunnen genieten van een heerlijke lunch of diner in één van de typische spaanse restaurantjes waar ze de vers gevangen vis voor je klaarmaken.

Steden en dorpen van Gran Canaria

Las Palmas

Las Palmas, de hoofdstad van het eiland Gran Canaria. Wanneer je een bezoekje brengt aan deze stad zul je al snel het eigen unieke karakter voelen die deze stad met zich meebrengt. Een echte aanrader is de stadswijk Vequeta, in deze wijk zijn de oudste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de bekende kathedraal Santa Anawaarvan je de rechthertoren kunt beklimmen, het bisschoppelijk paleis en het stadhuis. Het plein voor de kathedraal,Plaza de Santa Ana, is een schitterend plein met prachtige gebouwen, ook vind je er acht bronzen beelden van verschillende honden. Als je van museums houdt dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het huis van Columbus, Casa de Colón. Kom alles te weten over Columbus die in Las Palmas gewoond heeft voordat hij aan zijn reizen begon.
Klaar om te gaan shoppen!? In de wijk Triana kun je heerlijk ongestoord over de winkelstraat banjeren zonder aan de kant te hoeven gaan voor auto´s, in deze autovrije winkelstraat vindt je namelijk talloze winkels en boetiekjes. Wil je naast de hectiek even een momentje rust dan kun je in één van de stadsparken terecht zoals het Santa Catalina Park. Maak een heerlijke wandeling of rust even lekker uit op een bankje en geniet van de fluitende vogels om je heen. Wie nog niet genoeg gezien heeft kan zich ook uitleven in het rijke stadswijk Ciudad Jardin, u kunt hier ook vele bezienswaardigheden vinden waaronder het Pueblo Canario en het Néstor museum.Wordt het je iets te heet? Dan kun je naar het Cantteras zandstrand wat maar 3km verderop van de stad Las Palmas ligt.

Playa del Inglés

Playa del Inglés is de populairste en bekendste badplaats van Gran Canaria. Het is een gezellige levendige plaats die alles biedt voor de perfecte vakantie. Het is de ideale plek om heerlijk een dagje te vertoeven op het mooiste strand van het eiland Gran Canaria. Om het noordelijke deel van het strand te bereiken zul je ongeveer 80 trappen moeten betreden. Op het zuidelijke deel kun je zonder trappen komen. In het centrum van Playa del Inglés kunt u heerlijk winkelen, vele winkeltjes en boetiekjes kun je hier vinden. Daarnaast zijn er ook diverse winkelcentra waarvan de Kasbah, Gran Chaparral en de Yumbo de grootste zijn. Naast heel veel winkels vindt je ook vele restaurantjes en gezellige barretjes in het centrum van Playa del Inglés. Geniet van een drankje en het zonnetje op één van de vele terrasjes die je er tegenkomt. Playa del Inglés staat ook wel bekend als de stad van Gran Canaria met het bruisende nachtleven. Feest de hele nacht door in de vele barretjes en schitterende grote openlucht discotheken. Erg populair onder de Nederlanders is het Heineken Café in Gran Chaparral. Maar ook in de CC Plaza bruist het van de jongeren, Vele barretjes, discotheken,karaokebars en heel veel proppers! Naast Plaza ligt de welbekende club Pacha, welke behoort tot een belangrijke keten in Spanje.

Puerto Rico

Een bekende badplaats in het zuiden van Gran Canaria. In vergelijking tot Playa del Inglés is deze stad iets rustiger en minder toeristisch. Puerto Rico is dankzij zijn ligging de stad met de meeste kans op zon waardoor het de ideale plek is voor een strandvakantie. Bijna alle hotels en appartementen zijn tegen de bergen aangebouwd, wat een schitterend uitgeeft geeft. Onderaan de berg ligt het strand, alle winkeltjes en restaurants. Achter de boulevard vindt je een passage met nog meer winkeltjes en restaurantjes en landinwaarts vindt je een groot winkelcentra en een zwemparadijs. Puerto Rico heeft een grote jachthaven, dit is dan ook het vertrekpunt voor diverse dolfijnentochten. Maak een tochtje naar het leefgebied van de dolfijnen en haal je camera te voorschijn! De kans is zeer groot dat de dolfijnen rondom je bootje zullen zwemmen en springen. Werkelijk een schitterende ervaring! Hou je van vissen, ook dan kun je een tochtje vanuit de haven maken om een dagje lekker te ontspannen op zee, wie weet haal je ook gelijk wat binnen voor een vers bereide avondmaal.

Maspalomas

Maspalomas is een gezellige badplaats in Gran Canaria die nog in opkomst is waardoor het een ideale vakantiebestemming is voor degene die de massatoerisme wilt ontvluchten. Het heeft een schitterend lang zandstrand dat helemaal doorloopt tot de badplaats Playa del Ingles. Langs het strand liggen de begroeide zandduinen van Maspalomas, het is een prachtig stukje ongerepte natuur waar je heerlijk kunt wandelen met name tijdens zonsondergang. Je zult versteld staan van het prachtige uitzicht. Wie niet zo van wandelen houdt heeft de mogelijkheid om het gebied per kameel te bekijken. Je ziet wellicht een stuk minder van het natuurgebied maar het is zeker leuk om een keer gedaan te hebben. Het centrum van Maspalomas is klein maar erg gezellig, je vindt er verschillende winkels, restaurantjes en terrasjes. Net buiten Maspalomas liggen twee waterparken om een lekker dagje erop uit te gaan. Met de hele familie van de wildwater- glijbanen in het grootste waterpark van Gran Canaria ´Aqualand´ of kies voor het wat kleinere park maar zeker net zo leuk: Ocean Park. Of kies ervoor om een balletje te slaan op de grootste golfbaan ¨Maspalomas Golf¨ van Gran Canaria. Deze schitterende golfbaan ligt achter de duinen van Maspalomas wat schitterende uitzichten creëert.

Puerta Mogan

Een erg gezellig en kleurrijk dorpje op het eiland Gran Canaria, langs de smaakvolle huisjes liggen talloze smalle kanaaltjes waarbij de straten worden verbonden door kleine bruggetjes. Puerto de Mogan wordt dan ook wel ¨Het kleine Venetie¨van Gran Canaria genoemden is zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook beschikt dit plaatsje over een gezellige jachthaven waarlangs sfeervolle terrasjes en restaurantjes liggen. Wandel langs de haven en bekijk hoe de vissers hun vangst binnenhalen bij de oude haven. Wanneer je een bezoekje aan dit dorpje gaat brengen dan is een echte aanrader om de weg landinwaarts te nemen naar Mogán. Je komt hierbij langs een vruchtbaar dal met een verbazingwekkende diversiteit aan fauna en vulkaanlandschap. Ook zul je onderweg de windmolen Molino de Viento tegenkomen.

San Augustín

Naast de populaire badplaats Playa del Inglés ligt het plaatsje San Augustín. Zodra je dit plaatsje binnenkomt voel je direct zijn eigen identiteit, het is een populaire badplaats op Gran Canaria maar niet super druk. Het is een ideale vakantieplek als je van wandelen houdt, langs de lange stranden en rotsen kun je er een heerlijke ontspannen wandeling maken. Aan de boulevard vindt je een aantal zeer goede visrestaurantjes, gezellige barretjes en vele hotels. In het centrum vindt je het casino en het scalatheater. San Augustin is tevens ook uitermate geschikt om te duiken en te snorkelen. Dus neem uw set mee en ontdek de onderwaterwereld van Gran Canaria!

Firgas

Het stadje Firgas ligt in het groene noorden van Gran Canaria en is bekend om zijn bronwater en de Paseo de Canarias. Een van de mooiste attracties in Gran Canaria. Een steile straat die betegeld is gewijd aan de zeven Canartische Eilanden Tenerife, El Hierro, La Palma, La Gomera, Fuertaventura, Lanzarote en Gran Canaria. Van elk eiland is een schitterend landschap gecreëerd. Onderaan de straat vindt je er een mooie waterval met aan de zijkant een witte muur waartegen 22 prachtige kleurige betegelde banken staan, die symbool staan voor de 21 gemeenten van Gran Canaria en nog eentje voor het eilandbestuur. In het centrum van Firgas vindt je het mooie plein San Roque, met zijn San Roque kerk gedateerd uit 1835. Ook vindt je er het gemeentehuis van Firgas.

Puerto de las Nieves

Een klein pittoresk vissersdorpje aan de noordkust van Gran Canaria. In de laatste jaren is dit plaatsje uitgegroeid tot een populaire toeristische badplaats. Vanuit hier kun je de boot pakken en een dagtochtje maken naar het eiland Tenerife. Puerto de las Nieves heeft een gezellige boulevard waar je heerlijk vis kunt eten, of heerlijk langs kan wandelen en de zonsondergang te bekijken. Het uitzicht is adembenemend! Op het hoofdplein kun je het kleine kapelletje bezichtigen, de Ermita de las Nieves. Een 16e eeuws kunstwerk met de afbeelding van de Heilige Maagd en kind welke is geschilderd door de bekende Vlaamse kunstenaar Joos van Cleve.

Teror

In het binnenland van Gran Canaria kun je de bedevaartplaats Teror bezoeken. Vele zeggen ook wel dat dit het mooiste dorp van Gran Canaria is. Bezoek de indrukwekkende basiliek van Nuestre Senora del Pino.Het is zeker de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen. Je vindt er prachtige beelden, mooie houten gedetailleerde plafonds en het eeuwenoude beeld van Maria. Een prachtig beeld in een geborduurd gewaad met goud, zilver en juwelen. Via een wenteltrap kun je het beeld van dichterbij bekijken. Wandel door het prachtige stadje en bekijk de indrukwekkende Canarische architectuur in de Calle Real de la Plaza. Mooie historische gekleurde woningen met houten balkons. En bezoek de zondagse markt, de drukste, beste en grootste van Gran Canaria.

Bezienswaardigheden in Gran Canaria

Roque Nublo

Één van de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden op Gran Canaria.Deze rots van ongeveer 60meter staat op een berg van 1700 meter. Via een wandelpad kun je naar de top van de berg lopen waarbij je onderweg de meest waanzinnige uitzichten hebt. Indien het weer mee zit kun je vaak zelfs Pico del Teide op Tenerife zien liggen. Het is een pittige klim maar het is werkelijk de moeite waard!

Pico de las Nieves

Wanneer je een bezoekje brengt aan de Roque Nublo dan kun je dat mooi combineren met de Pico de las Nieves. Met zijn 1949 meter is de Pico de las Nieves de hoogste berg op Gran Canariaen ligt in het hart van het eiland. De weg naar de hoge berg alleen al is schitterend. Mooie smalle wegen langs kleine schattige dorpjes, diepe ravijnen, weelderige subtropische landschappen met exotische fruit bomen.

Cruz de Tejeda

Breng een bezoekje aan het één na kleinste dorpje van het eiland Gran Canaria, genaamd Tejeda. En bekijk de stenen kruis waar het allemaal om draait. Op een bergpas op 1580 meter boven zeeniveau staat het kruis Cruz de Tejeda en is hiermee het geografische middelpuntvan Gran Canaria. Rondom het kruis kun je heerlijk uitrusten op een gezellig terrasje, restaurantje of barretje. Ook vindt u er diverse winkeltjes en souvenirshops. Of laat de kinderen genieten van een ritje op de ezel.

Dedo de Dios

Dedo de Dios, ook wel bekend als “de vinger van god” is het bekendste monument van Gran Canaria. Een prachtige monoliet van basalt van ongeveer dertig meter hoog die in de afgelopen duizende jaren van erosie is gevormd. Helaas is de “top van de vinger” in 2005 afgebroken tijdens de Delta Storm die over het eiland Gran Canaria heen raasde. Vanuit de haven van Agaete kun je Dedo de Dios goed zien.

Barranco de Guayadeque, Ingenio

Één van de mooiste valleien op het eiland Gran Canaria is het prachtige groene Barranco de Guayadeque. Meer dan 80 verschillende plant en boomsoorten groeien hier,waaronder Cactussen, agaven, klaprozen, Canarische dennen en amandelbomen. Naast de prachtige groene oase vindt je er een aantal grotwoningen die vroeger werden gebruikt als een van de belangrijkste prehistorische begraafplaatsen. Later werden deze grotten gebruikt om in te wonen. Tegenwoordig is het gebied een beschermd natuurreservaat. Voor wie geïnteresseerd is in het gebied bevindt zich een informatiecentrum waar je alles te weten kunt komen over het leven van de grotbewoners. Houdt u van wandelen? Dan ben je op de juiste plek, het is een paradijs voor wandelliefhebbers. Door het gebied loopt een verharde weg waardoor het toegankelijk is voor iedereen. Je zult langs prachtige natuurgebieden komen en grotdorpjes met kleine kapelletjes, een bar en een restaurant. Wanneer je de weg helemaal uitwandelt kom je aan bij het bekende restaurant Tagoror, een erg gezellig restaurantje in een grot waar je heerlijke typische Canarische gerechten kunt eten.

Museum en park Cueva Pintada.

Een indrukwekkend stukje geschiedenis vindt je in het museum en het park Cueva Pintada. Net buiten het stadje Gáldar kun je deze schitterende grot vinden, die tevens de enige is op het eiland Gran Canaria waar je de muurschilderingen van de oorspronkelijke eilandbewoners kunt zien die ongeveer 2000jaar geleden zijn gemaakt. Rondom de grot is een groot archeologisch park gebouwd waarbij je een bioscoop, een museum en een bibliotheek kunt vinden. Doordat de grot een belangrijk historisch monument is kunnen slecht een beperkt aantal bezoekers per dag naar deze grot. Dus wil je deze bezienswaardigheid niet missen, zorg dat je een kaartje hebt Wanneer je er toch in de buurt bent is een bezoekje aan het authentieke dorpje Galdáreen echte aanrader. In het centrum vindt je er het prachtige plein Plaza de Santiago met een interessante kerk, een zondagse markt en verder vele sfeervolle en lekkere tapasbarretjes.

Activiteiten op Gran Canaria

Op zoek naar leuke en gekke activiteitenom een gezellig dagje door te brengen met vrienden of familie. In Gran Canaria is meer dan genoeg te doen om je niet te hoeven vervelen tijdens je vakantie! Ga naar één van de te gekke pretparken, bezoek een dierentuin, maak een kamelentocht of ga karten!

Holiday World

Een klein pretpark op Gran Canaria dat ligt tussen Playa del Inglés en Maspalomas, de entree is gratis. In het park staan vele (kermis) attracties. Spin jezelf duizelig, schreeuw in de achtbaan, bekijk het hele park vanuit het reuzenrad of verdwaal in het spiegelpark. Naast de vele attracties vindt je in het park ook een welness en fitness center, diverse restaurants, een bowlingbaan en een vette discotheek.

Aqualand

Een groot waterpretpark met vele glijbanen, verschillende baden en een minipark voor de kleine kinderen. Beleef een spetterende dag in dit te gekke waterpark en voor wie wil kan zelfs met zeeleeuwen zwemmen!

Atlantida

Een pas nieuw gebouwd waterpretpark op Gran Canaria dat ligt naast het commerciële centrum van Puerto Rico. Een ideaal park voor een gezellig dagje uit met de familie, ga van de vele waterglijbanen of laat je meeslepen in de waterrivier. Geniet van de zon in een ligbedje en drink een lekker drankje in de gezellige bar.

Sioux City

Hi Cowboy! Welkom in het wilde westen! Stap terug in de tijd en bekijk vuurgevechten, cowboys, saloongirls, sherrifs, cancandanseressen en bankovervallen. In sioux city beleef je het Amerikaanse Wilde Westenin Gran Canaria. Mexicaanse acrobaten die stunts uitvoeren met lasso´s, zwepen en messen, duelen tussen de cowboys en de indianen, een indianenreservoir en een kleine dierentuin! Je zult het gevoel hebben dat je meespeelt in een film!

Palmitos Park

Palmitos Park is een prachtig subtropisch attractieparkin Gran Canaria. Het is een prachtige oase in een weelderige groene vallei met palmbomen. Met meer dan 200 soorten vogels, een aquarium, een vlinderhuis en een cactustuin kunt u een hele dag genieten van dit park. Wat je echt niet mag missen tijdens een bezoekje aan dit park zijn de spectaculaire roofvogels en papengaaienshows. U zult versteld staan wat je ziet, rijdend op een fietsje tot figuurzagen en schilderen.

Cocodrillos Park

Wat begon als het verzorgen van een paar krokodillen is met ongeveer 300 krokodillen uitgegroeid tot het grootste krokodillen park van heel Europa!Dieren die mishandeld zijn of slechte gezondheid hebben worden hier opgevangen en verzorgd door de de bekende familie van Gran Canaria, “Balser”. Naast krokodillen zijn er ook apen, vogels en tijgers die hier worden verzorgd. Ook vind je er een prachtig aquarium met tropische vissen en een papengaaienshow.

Kamelen Safari

Gran Canaria is de ideale plek voor een kamelensafari.Wat is er nu leuker dan samen met zn tweeën in een stoeltje hobbelend op een kameel het eiland te verkennen. Op diverse plaatsen in Gran Canaria kun je een tocht maken. De mooiste en beste kamelentocht vindt je in Duna Oasis waarbij je een tocht maakt door de schitterende duinen van Maspalomas.

Dolfijnen kijken

Rondom het eiland Gran Canaria leven vele soorten dolfijnen en walvissen. Uiteraard wil jij die ook spotten tijdens je vakantie! Vanuit Puerto Rico kun je met een glazenboot de zee op. Je zult versteld staan van de prachtige onderwaterwereld, en de kans is groot dat je dolfijnen zult spotten!

Quad rijden

Toe aan wat spanning en sensatie, maak een quad safari!Scheur door de prachtige omgeving van Gran Canaria. Rijdt door de barranco op smalle weggetjes ver weg van alle toeristen, steden en de bewoonde wereld. Geniet van de adembenemende uitzichten die je onderweg tegenkomt. Een echte ervaring! Durf je zelf niet te rijden of heb je geen rijbewijs dan kun je ook samen op een quad.

Karten

Wie van racen houdt hoeft niet verder te zoeken. Bij Gran Kartclub heb je twee circuits, een van 650meter en één van 990meter. Zowel voor jong als oud is het zeker een dagje plezier! Gran Kart ligt op ongeveer 10minuten van Playa del Inglés.

Sporten op Gran Canaria

Door zijn perfecte klimaat is Gran Canaria een eiland waar je het hele jaar door buiten kunt sporten. Dus voor de sportievelingen is er genoeg te doen tijdens zijn vakantie in Gran Canaria.

Watersport

Gran Canaria is een paradijs voor de watersport. Zeilen, windsurfen en wakeboarden zijn dan ook erg in trek en mensen komen daarvoor zelfs speciaal naar Gran Canaria toe. Maar ook voor duikliefhebbers is Gran Canaria een ideale vakantiebestemming. De onderwaterwereld is prachtig. Bekijk de vele diverse subtropische vissoorten, zeeschildpadden en dolfijnen. Uiteraard vindt je op de populaire badplaatsen ook de bekende watersportactiviteiten als de bananenboot, parasailen en jetskis.

Golfen

Gran Canaria beschikt over een aantal moderne en mooie golfbanen waar u heerlijk een balletje kunt slaan. Gran Canaria heeft 8 golfbanen waar je terecht kan.

– Real club de Golf: Deze golfbaan ligt ten zuiden van de Pico de Bandama wat voor een adembenemend uitzicht zorgt.
– Las Palemeras Golf: Midden in het centrum van Las Palmas ligt deze 18holes golfbaan. El Cortijo de Campo: Volg in de voetsporen van bekende golfkampioenen. Deze baan wordt namelijk regelmatig gebruikt voor internationale kampioenschappen. Afwisselende banen met een flinke moeilijkheidsgraad, ideaal voor de professionele golfers!
– Oasis Golf: De enige verlichte baan op Gran Canaria dus ook uitermate geschikt om s´avonds te spelen.
Maspalomas Golf: Prachtige extreem lange en vlakke banen omringd door zandduinen.
– Salobre Golf: Één van de nieuwste golfclubs op Gran Canaria in een schitterende omgeving met ravijnen en vulkaanlandschappen.
– Anfi Tauro Golf: In het zuiden van Gran Canaria, in het plaatsje Mogán vindt je deze schitterende golfbaan omgeven door prachtige meren en diverse planten en bloemen.
Meloneras Golf: Een uitdagende baan waarbij de holes steeds pittiger worden. Deze baan ligt langs de baai van Meloneras en geeft daardoor schitterende uitzicht.

Paardrijden

Ontdek Gran Canaria op een totaal andere manier, per paard! Op vele plekken kun je rijlessen nemen en trektochten boeken. Zo heb je de paardrijschool van Las Palmas, “Real Club de Golf” In Playa del Inglés kun je bij Rancho Park terecht. In Maspalomas, “ Canyon paardenboerderij”.

Mountainbiken

Steile heuvels, smalle kronkelweggetjes, prachtige landschappen. De ideale plek om eens lekker te crossen door Gran Canaria per Mountainbike. Op het eiland Gran Canaria kun je op meerdere plekken een fiets of mountainbike huren. Het is ideaal om het eiland een dagje te gaan verkennen zodat u op plekjes kunt komen waar je versteld zult staan van de prachtige uitzichten.

Bergbeklimmen

In de laatste jaren is deze sport steeds populairder geworden en niet zonder reden. Gran Canaria heeft hiervoor het perfecte klimaat en het perfecte landschap. Vulkaanuitbarstingen en erosie creëerden een paradijs voor alle liefhebbers van deze sport, met ruige rotsformaties, verticale kliffen, ravijnen, bergtoppen, kraters, rotspunten, spelonken, kraterpijpen, wiggen en uitsteeksels – alles wat een serieuze klimmer zich maar kan wensen. Er zijn verschillende locaties waar dat je kunt klimmen, de populairste en de beste plek is bij de bekende rots Roque Nublo.

De stranden van Gran Canaria

Na een dagje weg ben je wel toe aan een heerlijk dagje onbezorgd strand!Lekker bruin bakken, genieten van het zonnetje en zandkastelen bouwen met je kinderen. Gran Canaria is de ideale bestemming voor een strandvakantie. Vooral in het zuiden liggen veel mooie en grote stranden rondom de populaire badplaats Playa del Inglés. Of je nu van drukte houdt of van rust, van zandstrand of kiezelstrand, wit of zwart voor ieder is er wat wils! Hieronder een overzicht van de diverse stranden die Gran Canaria te bieden heeft.

Playa de las Canteras

Midden in het centrum van Las Palmas de Gran Canaria vindt je dit populaire goudkleurig zandstrand. Zwem in het rustige water en geniet van de vele watersportactiviteiten die hier worden aangeboden. Een ideaal strand voor het hele gezin.

Playa de las Alcaravaneras

In de hoofdstad Las Palmas vindt je dit perfecte strand om heerlijk te ontspannen. Speel een partijtje beachvolleybal, ga zeilen en kanoën of geniet gewoon lekker op je zonnebedje van de zon.

Playa de los Amadores

Brede baai met goudgeel strand waar je de echte rust nog terugvindt. Het is het ideale strand op Gran Canaria voor romantiek. Er zijn diverse barretjes en restaurantjes rondom het strand waar je heerlijk kunt genieten van tapas en verse sapjes. Dit strand is gekenmerkt met de blauwe vlag wat betekend dat het voldoet aan alle kwaliteitsnormen op gebied van waterkwaliteit, milieu bewustwording, veiligheid en management.

Playa del Ingles

Het populairste strand van Gran Canaria onder de toeristen. Je vindt hier werkelijk alles wat je maar kunt bedenken bij een dagje strand. Diverse sportactiviteiten, openbare douches, toiletten, kioskjes en toegangspunten voor mindervalide.

Playa de Maspalomas

Een schitterend strand, fijn wit zand een kristal heldere zee en schitterende duinen rondom. Een waar paradijs voor de zon, zee en strand liefhebber! Net als bij playa del inglés vindt je er werkelijk alles. Het strand is in vier delen verdeeld, één stuk is ideaal voor gezinnen, twee delen zijn nudistenzones en een ander deel is populair bij de homoscene.

Playa de Meloneras

Het perfecte strand voor wie op zoek is naar rust. Geniet van de zon op het goudgele zachte strand, of maak een wandeling en geniet van het uitzicht van de oceaan. Drink een drankje in een van de vele restaurantjes en barretjes die vlak bij het strand liggen. Optimaal genieten!

Playa de Puerto de Mogan

Een schattig vissersdorpje met een jachthaven en een schitterende gouden baai. Het is een ideale plek om te snorkelen, vanuit de haven gaan ook diverse boten waarmee je de onderwaterwereld kunt gaan ontdekken.

Playa de Puerto Rico

Wie van heet houdt moet hier zijn! Puerto Rico heeft de meeste zon van alle badplaatsen in Gran Canaria. Het goudgele strand is klein maar enorm mooi en ideaal voor gezinnen. Vanuit Puerto Rico kun je vele watersport excursies doen maar ook is dit het startpunt van vele boottripjes.

Playa de San Agustin

Een donkergekleurd zandstrand dat zich doet onderscheiden dan alle andere stranden in de populaire badplaatsen. Wie de massatoerisme even wilt ontvluchten kan hier heerlijk ontspannen. Tevens is dit strand ook ideaal om te snorkelen. Rondom het strand vindt je vele cafeetjes en restaurantjes waardoor je bij dit strand aan niks te kort zult komen.

Playa de Veneguera

Alleen te bereiken via een kilometer lange zandweg vindt je deze oase van rust. Ongerept en nog niet ontdekt door toeristen.

Patalavaca

Één van de mooiste stranden van Gran Canaria. Parelwit zand, diep blauwe zee en schitterende palmboom. Je zult het gevoel hebben dat je in paradise bent. Het strand wordt omgeven door luxe hotels en appartementen die tegen de bergen zijn opgebouwd.

Eten en drinken in Gran Canaria

In heel Gran Canaria vindt je diverse soorten restaurants. Voor alle smaken en budgetten vindt je wel wat! Hou je ervan om iets nieuws uit te proberen en wil je graag de echte Canarische keuken proberen?!
Een aantal locale specialiteiten van Gran Canaria die u kunt uitproberen zijn: Papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) met mojo (typische hete rode saus), queso frito (gefrituurde en gepaneerde geitenkaas), albondigas (gehaktballetjes in pittige saus), chorizo (worstsoort) en tortillas. En natuurlijk kunt u in vele restaurantjes ook tapas bestellen. Ook zul je veel visrestaurants vinden waar ze de vers gevangen vis zullen bereiden.
Ga je liever voor veilig? Ook dan heb je meer dan genoeg keuze op Gran Canaria.

Uitgaan in Gran Canaria

Voor het wilde en bruisende nachtleven van Gran Canaria moet je in Playa del Inglés zijn. Je vindt hier vele barretjes, cafeetjes en discotheken waarbij je de hele nacht kunt doorhalen.
Een groot deel van het uitgaansleven vindt je in de diverse grote winkelcentra van Playa del Inglés. Je zult al snel merken dat de verschillende centra op verschillende nationaliteiten richten. Zo is Gran Chaparral met zijn heinekenbar en Hollandse snackbars erg gericht op Nederlanders. Het populairste uitgaansgebied is toch wel Kasbah die samen met Metro en Plaza het grootste en bekendste uitgaanscentrum van Gran Canaria vormt.
Ook voor de wat ouderen onder ons is dit een ideale plek om met een drankje te kunnen genieten van de livemuziek of een dansje op het plein te kunnen doen. Voor wie de nacht wilt doorhalen kan hier tot in de vroege uurtjes terecht voor een bruisende nacht!
Wil je je wat meer bevinden onder de lokale bevolking dan kun je het beste naar één van de vele salsabarretjes gaan die je in Playa del Inglés kunt vinden.
Naast het bruisende nachtleven van Playa del Inglés kun je ook terecht in het gezellige en levendige plaatsje Puerto Rico, ook hier vindt je talloze discotheken, barretjes en cafés.
Een andere aanrader voor wie een avondje dikke pret wilt hebben is om één van de vele travestietenshows te bekijken die je op Gran Canaria kunt vinden. Een hilarische show vol dans en muziek en grappen waar je niet meer van bijkomt.

Algemene informatie

Helemaal klaar voor de vakantie en enthousiast geworden over Gran Canaria?! Zit je nog met een aantal onzekerheden en vragen voordat je wilt boeken. Om de reis optimaal te plannen en u helemaal voorbereid op reis te laten gaan hebben we nog wat nuttige informatie voor u hieronder gezet.

Waar ligt Gran Canaria

Zeer handig om te weten waar dat het eiland Gran Canaria nu precies ligt! Gran Canaria behoort tot de eilandengroep van de Canarische Eilanden en ligt op ongeveer 200kilometer voor de kust van Marokko in de Atlantische Oceaan. Het eiland behoort tot Spanje.

Het klimaat van Gran Canaria

Gran Canaria is het eiland van de zon. Het hele jaar door kun je er heerlijk genieten van aangename temperaturen. Het is de ideale vakantieplek om ook de winterzon op te kunnen zoeken. In het populaire zuiden van Gran Canaria zal je weinig tot geen regen vinden. Het is er dan ook vrij dor en droog. Wel kan het af en toe flink waaien op het eiland.

Transport

Het eiland Gran Canaria is makkelijk te bereiken per vliegtuig. Vanuit Nederland is de vliegduur ongeveer 4uur en een kwartier.
Gran Canaria heeft maar één vliegveld namelijk Gando in Las Palmas. Vanaf het vliegveld duurt de reis naar de populaire badplaatsen in het zuiden vaak nog ongeveer een half uur tot een uur.

Vanaf het vliegveld kun je de bus naar het zuiden nemen, je moet hiervoor lijn 66 pakken. Voor ongeveer drie euro kun je naar het busstation van Maspalomas. Vanuit hier kun je een andere bus pakken naar je vakantiebestemming.

In principe zijn alle plaatsen op Gran Canaria goed met de bus bereikbaar, alhoewel je vaak wel over moet stappen. Voor meer informatie over de lijnen en dienstregelingen van Global, de busmaatschappij op Gran Canaria, kun je vinden op: www.globalsu.net.

In Gran Canaria kun je gerust een taxi pakken, de prijzen van de taxi liggen een stuk later als in Nederland. Op elke hoek van de straat zul je een taxi tegenkomen.

Wilt u erop uit in Gran Canaria maar niet afhankelijk zijn van het openbare vervoer? Er zijn meerdere plaatsen in Gran Canaria waar je een auto kunt huren. Voor het huren van een auto moet je in bezit zijn van een geldig rijbewijs en een creditcard.

Tijdzone

Gran Canaria valt tijdens de wintertijd in tijdzone UTC +0.
Gran Canaria valt tijdens de zomertijd in tijdzone UTC +1.

Het tijdsverschil met Gran Canaria is het het hele jaar 1 uur. Het is op Gran Canaria 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de zomertijd als de wintertijd.

Geldzaken

Gran Canaria behoort tot Spanje, ze betalen er daarom met de euro.
Andere valuta´s kunnen worden ingewisseld bij de banken. Op veel verschillende plekken op Gran Canaria, vooral in de toeristische steden kun je er veel geldautomaten vinden. In de meeste winkels en restaurants kun je eventueel ook met je creditcard betalen.

Het is gebruikelijk in Gran Canaria om fooi te geven aan obers, taxichauffeurs en gidsen van ongeveer 5% tot 10%.

Gezondheidsinformatie

Drinkwater.
Het kraanwater op Gran Canaria is drinkbaar, maar heeft een aparte smaak. Het beste kun je daarom flessen water kopen in de supermarkt. Om je gelijk een Spaanse les te geven: Water met koolzuur is in het Spaans ‘aqua con gas’ en water zonder koolzuur is ‘aqua sin gas’.

Noodnummers.
Belangrijke telefoonnummers van Gran Canaria:
Noodgevallen: 112
Ambulance: 061
Brandweer: 080

Medische zorg.
U hoeft niet bang te zijn voor enge ziektes die u kunt oplopen in Gran Canaria. Wellicht zult u een kater hebben na het vele feesten of verbrand zijn door te lang in de zon te hebben gelegen. Mocht er nu toch iets serieus aan de hand zijn kunt u in Gran Canaria prima terecht bij een medisch centrum. Er zijn veel Engels sprekende artsen en tandartsen en bij het Centro Terapeutico Atlantis in Maspalomas vindt je er zelfs een Nederlandstaligen.

Apotheken kunt u herkennen aan een groen kruis en u kunt er bijna alles aan medicijnen halen wat u nodig heeft.
In Las Palmas zijn twee grote ziekenhuizen. Hospital Insular: Avenida Maritma del Sur. Hospital Doctor Negrin: in de buurt van het strand van Canteras.
Het centrum van het Rode Kruis vindt u op de Calle Léon y Castillo 231.

Gran Canaria, het zonparadijs!

Kun je niet wachten om je vakantie te boeken naar Gran Canaria. Heerlijk genieten van het zonnigste eiland van Spanje. Er op uit trekken om het prachtige landschap te ontdekken. En deel te nemen aan de vele leuke excursies die je kunt vinden in Gran Canaria. Vanuit uw prachtige villa van clubvillamar kan het allemaal! Boek snel uw droomvilla bij Clubvillamar. Het enige wat u hoeft te doen is op de oranje button te klikken onderaan deze pagina. Selecteer uw wensen in de zoekfilter en automatisch verschijnen de resultaten die voldoen aan uw wensen. Voor meer informatie klikt u op het betreffende vakantiehuis. Klik op boek je villa nu en in slechts 2stappen is alles geregeld en bent u klaar om op vakantie te gaan naar Gran Canaria!

Boek uw villa op Gran Canaria hier!