De exotische stad: Granada, gelegen in Andalusië

Granada ligt in het Zuid – oosten van Spanje, in Andalusië. Het is de hoofdstad van de provincie Granada. Het is de vierde grootste stad van Andalusië en de 17de stad van Spanje. Het is 1 van de belangrijkste Spaanse studentensteden. De meest prestigieuze universiteit: Universidad de Granada bevindt zich in deze stad. En als er veel studenten zijn dan is er ook een bruisend nachtleven! Omdat er geen rechtstreekse vlucht is naar Granada is deze stad nog niet overspoeld met toeristen, dus als je niet van drukte houdt dan is deze stad een uitstekende keuze. In deze stad kun je jezelf in een sprookje van duizend en 1 nachten wanen, omdat er veel Moorse overblijfselen zijn. Het Alhambra, 1 van de beroemdste monumenten van Spanje, bevindt zich in Granada. Bij dit kasteel bevindt zich ook het verdedigingsfort Alcazaba. Dit kasteel is overigens wel heel toeristisch, dus hier is grote drukte te verwachten als je dit kasteel gaat bezoeken. Je staat gerust 1 tot 2 uur in de wachtrij, of je komt helemaal niet binnen vanwege de limiet van 300 bezoekers. Dus als je slim bent koop je skip – the – line tickets.

In Granada is een historische wijk Albaicin welke zeker de moeite waard is om te bezoeken. Deze wijk was vroeger sterk in drinkwatervoorziening omdat het vrij hoog ligt en er waterputten aanwezig zijn. Je kunt het klooster van Hiëronymus bezoeken. Dit katholieke klooster werd gebouwd voor de augustijnen in 1504. De vrouw van keizer Karel had er een aparte ruimte, dus dat zegt wel iets over de belangrijke positie van het klooster. Als we het over keizer Karel hebben, die had een paleis wat je kunt bezichtigen. Toen het paleis gebouwd werd moest dat in Europese stijl gebeuren, dus het paleis wijkt nogal af van de andere gebouwen in de omgeving.

Verder is er nog de imposante kathedraal van Granada die zich in het midden van de stad bevindt. Daar zijn veel barokke elementen te vinden en prachtige gebrandschilderde ramen. Wat heel leuk is in Granada, vooral om met kinderen te bezoeken, is het Parque de las Ciencias. Hier kunnen kinderen deelnemen aan allerlei onderzoeken en proeven, waar ze ook nog eens van leren! Er is ook een archeologisch museum te vinden en nog een paleis wat toebehoorde aan de moeder van de laatste Arabische koning. Hier zijn de Arabische invloeden terug te zijn en er is een klein zwembad op de binnenplaats te vinden.

Ook is het leuk om op het Bib-Rambla plein te vertoeven om de fontein en even een terrasje te pakken. Op dit plein werden vroeger stierengevechten gehouden en werd er handel gedreven. Kortom Granada is een prachtige culturele stad met Arabische invloeden. Je kunt er overigens ook strand vinden en aan wintersport doen, dus ook in deze stad is van alles te doen. Als je op zoek bent naar een wat minder toeristisch gebied dan leent zich deze stad daar perfect voor. Een absolute aanrader om te bezoeken als je in Spanje bent of woont! Super leuk dus om een villa in Spanje te huren.