De stad Alicante

Alicante is de hoofdstad van de provincie Alicante. Het heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat, dus het is een ideale stad om een appartement te kopen. Goed bereikbaar omdat de stad een vluchthaven bezit. Of eigenlijk ligt de vluchthaven in een dorpje 12 km. buiten de stad, maar heel dichtbij dus. Makkelijk heen en weer te reizen als je in Nederland blijft wonen en in vakanties verblijft in je appartement in Alicante.  Alicante is een goede keuze om een appartement te kopen vanwege de veelzijdigheid. Je kunt genieten van het bruisende stadsleven, maar ook kun je er heerlijk relaxen op het strand. Ik zal de bijzonderheden van Alicante op een rijtje zetten:

Het kasteel van Santa Bárbara staat op de berg Benacantil. Dit kasteel ligt zo hoog, omdat onverwachte bezoekers zo snel ontdekt werden. Dit kasteel is via 2 liften te bereiken, maar als je van lopen houdt kun je het ook ter voet bereiken. De wandeling begint in de oude traditionele wijk: El Barrio. Op de Explanada de España kun je heerlijk wandelen. Flaneren op de promenade. Je kunt wandelen vanaf de haven tot aan Canalejas park. Lekker een terrasje pakken of wat kopen bij de kraampjes. ’s Avonds is het een romantische ontmoetingsplaats. De promenade is HET symbool van Alicante. Ook is het leuk om Plaza de Ayuntamiento te bezoeken. Hier is het schitterende barokke stadhuis te vinden en meerdere gebouwen die goed onderhouden worden om de kenmerken van de vorige eeuwen goed te bewaren. In het stadhuis zijn archeologische bevindingen te bekijken.

Toen de Islamieten vroeger heersten werd er een moskee gebouwd in Alicante en op de resten daarvan is de Basilica de Santa Maria gebouwd, ergens tussen de veertiende en vijftiende eeuw. Binnen zijn veel kunstwerken te bezichtigen die van onschatbare waarde zijn, zoals een gouden altaar uit de achttiende eeuw. Voor degenen die van het strand houden is er Playa del Postiguet. Het strand is 900 m. lang en ligt op een schitterende locatie, namelijk aan de voet van de berg Monte Benacantil. Waar het kasteel van Santa Bárbara op staat. Hier kan het soms best druk zijn! Casco Antigio is de meest historische wijk van Alicante. Zeker de moeite waard om doorheen te wandelen! In de hart van de stad is er een museum voor hedendaagse kunst. Afgekort het MACA museum genoemd. Het museum werd opgericht door de Spaanse kunstenaar Eusebio Sempere in 1976. Hij stond bekend om het spelen met licht en zijn speelse kunstwerken. Het museum bevindt zich in de Case de Asegurada, het oudste burgerlijke gebouw van Alicante.

Aan het eind van de promenade, naast de zee en de haven van Alicante is er een winkelcentrum Panoramis. Zeker voor de vrouwen erg leuk om een bezoekje aan te brengen! Voor de kinderen is er zelfs een avonturenpark: Avontura Park Alicante. Als laatste wil ik Paseíto Ramiro noemen voor de historie liefhebbers. Hier zijn nog resten van verdedigingsmuren bewaard gebleven. Het plein wat hier te vinden is was vroeger een romantische tuin, maar tegenwoordig staan er gebouwen.