Waarom een huis kopen in Spanje?

Allereerst zijn de temperaturen een stuk aangenamer dan bij ons! Weinig regen in tegenstelling tot veel regen in Nederland. Warme temperaturen in de zomer en zelfs’s winters zijn de temperaturen aangenamer dan bij ons. Het ligt er wel aan waar je in het land gaat wonen, maar als je in het zuiden gaat wonen, aan de Middellandse zee, dan zit je wel goed qua klimaat. Heerlijk toch? Als het lekker weer is dan voel je je als mens al stukken beter dan dat het grijs, grauw en regenachtig is buiten.

Nog een reden is dat Spanjaarden langer leven en op oude leeftijd nog actief zijn. Hoe oud ze ook zijn, zelfs dan werken ze vaak nog op het land. Spanjaarden eten vaak ook wel gezond. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld veel olijfolie, vis, groente en vlees in hun maaltijden. Ook eten ze hun “grootste” warme maaltijd tussen de middag en ’s avonds eten ze een wat lichtere maaltijd. Helaas is voor de ouderen niet alles zo goed geregeld, zoals bijvoorbeeld bejaardentehuizen zijn niet heel fijn om te verblijven. En pensioenen en sociale voorzieningen zijn absoluut niet te vergelijken met die in Nederland.

Wel grappig om te vertellen dat kinderen vaak heel lang bij hun ouders blijven wonen. In Nederland kunnen ze vaak niet wachten tot ze uit huis kunnen! Dat heeft natuurlijk te maken met de kosten die het met zich meebrengt en de hoge werkeloosheid en crisis in Spanje. Ook is het zo dat ouderen weer bij hun kinderen in huis komen voor de zorg en zo kan het dus zijn dat er 3 of 4 generaties in een huis wonen. Niet ideaal, maar Spanjaarden zijn wel echt familiemensen. Als ze niet met elkaar in 1 huis wonen dan zoeken ze elkaar vaak op, zoals bijvoorbeeld in de weekenden. Op zich merk je daar misschien als buitenstaander niks van en is dat niet een reden om er een huis te kopen, maar je kunt er wel van uitgaan dat jouw familie je ook wel weet te vinden in Spanje als je er een huis hebt!

In Spanje is veel mooie en diverse natuur te vinden. Ook is Spanje wat cultuur betreft een prachtig land! En voor de liefhebber van eten is Spanje een land waar je heerlijk kunt eten. De Spanjaarden houden van eten en bezitten vier van de tien beste restaurants van Europa! Ook zijn er veel restaurants met 1 of meerdere Michelin sterren.

Spanjaarden nemen echt de tijd om te eten. Ze houden van relaxt leven en genieten. Dat kan wel eens een ergernis zijn voor ons Nederlanders, omdat wij daad bij het woord voegen en Spanjaarden schuiven nog wel eens dingen voor zich uit. Die hebben niet zo’n haast. Het komt morgen wel…Ook is Spanje het land van de wijn, dus als je van een wijntje houdt zit je goed in Spanje! Er worden druiven geteeld en ze maken er zelf wijn van. Genoeg redenen dus om een huis te kopen in Spanje!