Costa Blanca: de witte kust

 

 

Costa Blanca heeft zijn naam te danken aan de witte bloesem van de amandelbomen die er vroeger stonden. Dus niet aan de witte stranden en huizen zoals sommige denken. Costa Blanca is een streek aan de Oostkust van Spanje. In deze streek liggen bijvoorbeeld Alicante en Benidorm. Als je een (vakantie)huis wilt kopen in Spanje dan kan ik je deze streek zeker aanbevelen. In deze streek is een diversiteit van toerisme, cultuur, historie, natuur en gastronomie te vinden. En de temperaturen zijn er ’s zomers en ’s winters aangenaam om in te vertoeven! Ik zal wat dingen op en rijtje zetten die interessant zijn aan de streek Costa Blanca.

Guadelest is een dorpje met een schitterend uitzicht. Hier bevindt zich het kasteel El Castell de Guadelest. In het kasteel kun je beleven hoe hier het leven vroeger was. En vanuit het kasteel is er een prachtig uitzicht over de bergen, het stuwmeer en het dorp zelf. In Busot kun je kalksteengrotten vinden: Cuaves de Canalobre. Erg leuk om een keer een bezoekje aan te brengen! Als er Fiestas de Moros y Christianos gevierd wordt doen de Spanjaarden dat in bijna elke stad. Dit wordt gevierd met parades, vuurwerk en natuurlijk veel en lekker eten en drinken (wijn). Het meest beroemdste feest vindt plaats in Alcoy. Altea is 1 van de mooiste stadjes langs de kust. Zo’n heerlijk knus stadje met smalle straatjes en witte huisjes waar je kunstgalerijen kunt vinden. Voor de kerk Virgin del Consualo bevindt zich een plein met een prachtig uitzicht over de stad.

Huerto del Cura is een botanische tuin en is te vinden in Elche. Het is een prachtige tuin en absoluut een bezoekje waard! Het is ook een geliefde plekken voor bruiloften. De kaap Penyal d’lfac steekt ruim  300 m. boven de Middellandse zee uit. Als je van lopen houdt kun je hier in ruim een uur naar boven lopen. Ecologisch zijn hier andere dingen te vinden dan in de rest van Costa Blanca, dus voor de natuurliefhebber speciaal! Alicante heb ik al uitgebreid over geschreven. Ook zeker een bezoekje aan brengen als je in de Costa Blanca bent! Schitterende stad met veel bezienswaardigheden. De Villajoyosa staat bekend om zijn gekleurde huisjes aan het strand. Het is een oude wijk en een wandelingetje waard! Ook is er een chocolademuseum te vinden  van de chocoladefabriek. Daar zou ik dus echt wel heen gaan! Ook is er een etnografisch museum te vinden, dus een dagje uit mee te vullen!

De vlooienmarkt van Jálon is anders dan de meeste, omdat hier ook antiek, kunst en snuisterijtjes te vinden zijn. Dus niet alleen maar goedkope kleding. Deze wordt elke dag gehouden, dus als je er langs komt? Zeker even gaan kijken. Als je niet te laat komt kun je ook nog wijn proeven aan de overkant. En als laatste hebben we Benidorm. Dit is echt een toeristische stad. Je houdt ervan of niet! Je moet wel tegen drukte kunnen, maar toch leuk om een keer geweest te zijn?!