Op wintersport in Spanje

Wat zijn goede wintersportplaatsen in Spanje?

Spanje staat vooral bekend om zee, zon en strand, maar ook in de winter kun je er goed op wintersportvakantie. La Molina en Masella zijn 2 aparte gebieden, maar samen worden ze Alp2500 genoemd. Als beginner kun je beter in La Molina skiën en in Masella heb je rode en zwarte pistes, maar het valt wel mee met de moeilijkheidsgraad. Er is een lift die de 2 gebieden met elkaar verbind. Dus je kunt van beide gebieden gebruik maken. In La Molina is 50 km. aan pistes te vinden met 16 skiliften en in Masella 63 km. aan pistes met 12 skiliften. Meestal zijn de wachtrijen voor de skiliften niet erg lang, met enige uitzonderingen in de Spaanse vakanties.

Formigal is een skigebied wat in een prachtig gebied ligt. Dit skigebied is aan 2 kanten toegankelijk, voor de Spanjaarden en de Fransen. De oppervlakte van dit gebied bevat 83 km. en er bevinden zich 23 skiliften. Voor beginners is Anayet een mooie, rustige en blauwe piste. En voor degene die de rode piste aandurven is de Bosque piste een aanrader. Dit is een prachtige piste die een stuk door het bos loopt.

Het grootste skigebied van Spanje is de Baquira-Beret-Bonaigua. Dit gebied is 104 km. groot en een waar paradijs voor de gevorderde skiër. De Spanjaarden zelf komen hier graag skiën en ook het Koninklijk huis is hier te vinden als ze gaan skiën.

Verder zijn er nog Cerler, Candanchu en Panticosa.

Een absolute aanrader is Sierra Nevada, ook zeer populair bij de Spanjaarden. Hier is 83 km. aan pistes te vinden en meer dan 20 skiliften. Dit is een vrij duur gebied, maar je krijgt wel waar voor je geld. Alles wordt goed onderhouden en er zijn moderne faciliteiten te vinden.

Tips voor wintersport in Spanje

Omdat zeer zeker de zon schijnt in Spanje tijdens je wintersportvakantie is het een goed idee om een goede zonnebrandcrème (spf 50+) mee te nemen en een zonnebril. Door de weerkaatsing van de witte sneeuw zal je snel verbranden.

Ook is het goed om er voor te zorgen dat je genoeg drinkt vanwege de hoogte en de droge lucht.

Als je een daagje wilt gaan skiën zorg dan dat je bij de skilift staat als hij opengaat. Ook je skipas kun je online bestellen en dat scheelt wachten. Als er harde wind staat worden er pistes gesloten, dus dat zorgt ervoor dat de lagere pistes drukker worden. Dus ga met goed weer, dat scheelt drukte. Als je kan kiezen dan kun je het beste buiten de (Spaanse) schoolvakanties gaan, dat scheelt natuurlijk ook veel drukte.

Leuke weetjes over wintersport in Spanje

In Spanje kennen ze geen après-ski. Je kunt er natuurlijk wel van alles, en ook lekker, eten.

Als er niet genoeg sneeuw ligt dan doet het sneeuwkanon met nepsneeuw wonderen!

Februari is de maand dat je de meeste kans hebt op een goed besneeuwde piste. Dus als je zeker wilt zijn van een succesvolle skivakantie dan ga je in februari!