Fuerteventura: een waar vakantie paradijs!

Algemene informatie over Fuerteventua

Fuerteventura is 1 van de Canarische Eilanden. Het hoort bij de provincie Las Palmas. Fuerteventura is, na Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden. De hoofdstad is Puerto del Rosario. Hier is ook de luchthaven van Fuerteventura te vinden. Er wonen ruim 107 duizend mensen in Fuerteventura, waarvan 15.000 in de hoofdstad. Het eiland bestaat uit 6 gemeenten: Antigua, Betancuria, La Oliva (waaronder Isla de Lobos), Pájara, Puerto del Rosario en Tuineje. Het klimaat om Fuerteventura is erg droog. Het is er vulkanisch en er is weinig begroeiing te vinden. Het is er het hele jaar door rond de 20 graden en droog. Met uitzondering van de zomermaanden, dan is het wat warmer. Het perfecte klimaat voor een vakantieparadijs!

Het is bijna niet voor te stellen dat Fuerteventura vroeger agrarisch was, want daar is weinig meer van te zien. Tegenwoordig leeft men van het toerisme en dan vooral het “all inclusive” en nudisme is bekend. Het enige agrarische aspect wat nog gaande is, is de geitenhouderij. De geitenkaas van Fuerteventura is zeer bekend!

Bezienswaardigheden in Fuerteventura

De voormalige hoofdstad van Fuerteventura, Betancuria, is zeer geliefd onder de toeristen. Het is een aantrekkelijk stadje met een oud kerkje en een oud centrum. Ook Isla de Lobos is een wandelparadijs voor natuurliefhebbers. Isla de Lobos is een onbewoond eiland waar zich een natuurreservaat bevind.

Correlejo is de mooiste badplaats van Fuerteventura. Een bezoek aan deze badplaats kun je combineren met een bezoek aan Isla de Lobos en aan Lanzarote. Elk half uur varen er ferry’s naar Lanzarote.

Het is zeker aan te raden om met de auto over het eiland te rijden en zo meerdere plaatsen te kunnen bezoeken. Als je geen auto bij je hebt dan kun je er makkelijk 1 huren.

Fuerteventura is populair onder de surfers en dan vooral het dorpje Lajares. Als je niet van surfen houdt is het toch leuk om eens te gaan kijken en de molen van Lajares te bezoeken voor een bakkie koffie met wat lekkers!

El Cotillo is een vissersdorp in Fuerteventura. Zeker als je van vis houdt dan kun je in dit dorp zeker een lekker vers visje eten!

En 1 dag, zeker als je kinderen bij je hebt, moet je naar het Oasis themapark. Dit is een botanische tuin, dierentuin en recreatiepark in 1. Je kinderen zullen het absoluut geweldig vinden en niet meer weg willen!

Op Fuerteventura is zwart strand te vinden, vanwege de vulkanische invloeden. Dit kan je bijvoorbeeld vinden op Playa Ajuy.

Je kunt ook duiken in Fuerteventura en kennis maken met de prachtige onderwaterwereld!

Leuke feitjes over Fuerteventura

De inwoners van Fuerteventura worden “Mahorero” genoemd. Deze naam komt van “maho” wat een schoen is die de vroegere bewoners droegen.

De naam van de  geitenkaas van Fuerteventura is hier ook van afgeleid, “Majorera”.

Ook de tomaten van Fuerteventura zijn populair. Ze zijn niet groot, maar ze smaken heerlijk door de hoge zoutconcentratie in de bodem en het mooie weer!

Fuerteventura is ooit 2 keer aangevallen door piraten.

Het vliegveld van Fuerteventura bestaat sinds 1940.