Het paradijselijke Tenerife: een perfecte vakantiebestemming!

Van de Canarische eilanden is Tenerife de grootste. Dit eiland ligt ten zuid westen van Spanje en heeft een subtropisch klimaat vanwege de ligging aan de Afrikaanse kust. Dit betekend dat je het hele jaar op vakantie kunt gaan naar Tenerife voor een zonvakantie. Maar wat heeft Tenerife nu allemaal te bieden buiten zon, blauwe zee en witte stranden?

Tenerife heeft een vulkanische oorsprong en dat geeft het eiland een imposant uiterlijk. De hoogste berg: de Pico del Teide (3718 m.) is tevens de hoogste berg van Spanje. Rondom deze bergen zijn brokken lavasteen te vinden, vulkanisch zand en doordat vulkanisch grond zeer vruchtbaar is zijn er allerlei soorten planten en begroeiing te vinden. Deze berg is te beklimmen te voet, mountainbike of kabelbaan. Voor het laatste stukje heb je een vergunning nodig om te beklimmen.

Door de uitbraak van de vulkaan Pico Viejo is er een gangenstelsel ontstaan door het lava. Deze grotten die ontstaan zijn kun je bezoeken. Heel bijzonder om eens met eigen ogen te zien!

Tenerife is de perfecte plek voor een sporter. Je kunt er wandelen, fietsen, hiken en er zijn veel verschillende watersporten uit te oefenen. Je kunt er zelfs een tocht met een onderzeeër maken.  Wat zeer weinig mensen weten is dat je, als je van carnaval houdt, op Tenerife moet wezen tijdens de carnaval. In Santa Cruz de Tenerife wordt het op één na grootste carnaval feest gevierd. De grootste vindt natuurlijk plaats in Rio de Janeiro, maar Santa Cruz weet ook absoluut hoe ze carnaval moeten vieren. Het volk kiest elk jaar een thema en al weken voor de officiële carnaval is het feesten geblazen!

Ook het oogstfeest `Romeria` is belangrijk in het noorden van Tenerife. Daar wordt in lokale klederdracht gedanst door jong en oud!

Als je in Tenerife bent moet je de mogelijkheid aangrijpen om dolfijnen en walvissen te bekijken.  Er vertrekken elke dag bootje die je deze mogelijkheid geven. Onvergetelijk!

In de Basilica de Candelaria staat het beeld van Maria van Candelaria. Dit is de beschermheilige en het symbool van Tenerife. Bij de jaarlijkse bedevaart brengen veel mensen van Tenerife een bezoekje aan deze Basiliek.

Het Loro parque is een van oorsprong papegaaienpark, maar is nu uitgegroeid tot een dierenpark. Heel leuk om een dagje uit te gaan naar dit dierenpark.

Als je in de zomer in Tenerife bent en het lekker warm is kun je afkoelen in het waterpark `Siam Park` . Zeker met kinderen een aanrader! Een groter plezier kun je ze niet doen!

Voor de wijnliefhebber is de Icod de los Vinos een bezoekje waard! Hier worden druiven geteeld en is de mogelijkheid om wijn te proeven.

De piramides van Güimar zijn geen echte piramides zoals in Egypte, maar men ziet verbanden.

Tot slot is er een futuristisch gebouw in Santa Cruz wat zeker de aandacht terecht. Hier ligt de thuisbasis van het Tenerife Symphony Orkest. Door de aparte vormgeving bezit het gebouw een prachtige akoestiek!

Tot ziens in Tenerife!