De wonderlijke geheimen van het mooie Valencia!

Het bekende Turia park is een park dat vaak bezocht wordt, maar daar vlakbij is een kleiner parkje die de mensen niet weten te vinden en vaak dus niet bezoeken. Het gaat om de Jardines de Monforte. Dit park werd vroeger alleen voor koninklijke doelen gebruikt en is nu een populaire trouwlocatie. Vooral onder de boog met roze bloemen worden veel foto’s gemaakt. Dit parkje ligt een beetje “verstopt” dus een uitdaging om dit geheim van Valencia op te zoeken en er van de rust te gaan genieten.

 

Ook is er een joods huis in Valencia wat door velen niet eens gezien wordt. Het is een vrolijk huis met blauw, groen en oranje. Je moet omhoog kijken om het te zien. Op de poort staat een davidsster. De architect was joods, maar het is niet zeker dat dat de reden is van de davidsster! Zeker leuk om eens op te gaan zoeken! Je kunt bij Vertical best betaalbaar dineren als je wilt dineren tussen de sterren en je bedenkt dat het restaurant een Michelinster heeft! Een unieke en heerlijke ervaring, maar wel even reserveren van tevoren. Bij hotel Aqua****met de lift omhoog!

De volgende tip is een wandelroute over een begraafplaats. In 1807 werd dit begraafplaats geopend omdat de begraafplaatsen bij de kerken verboden werden. Op dit begraafplaats (Cementerio General de Valencia) liggen bijzondere personen begraven. Er is zelfs een app met de vier routes die je kunt wandelen.

Weinig mensen weten dat van 1356 tot 1671 Valencia het grootste bordeel van Europa had. Dit bordeel lag in het hart van het centrum. Aan het eind van de zeventiende eeuw was de prostitutie zo goed als verdwenen. De laatste prostitutiegebieden in Valencia was in het Convento de San Gregorio wat een klooster was. Een grappig detail! Tegenwoordig is dat het theater Teatro Olympia.

Valencia is gesticht door de Romeinen dus daarom zijn er Roemeinse overblijfselen gevonden die te bezichtigen zijn in het museum Almoina. Deze ligt achter de basiliek en de kathedraal waaronder de meeste voorwerpen gevonden zijn.

Paella is echt Valenciaans. De locals eten paella vaak als lunch. De geheimen van paella zijn dat paella minstens 40 minuten kost om te bereiden. De echte paella heeft een aangekoekt laagje op de bodem van de pan “socarrat”. Ook wordt paella voor minimaal 2 personen bereid in een restaurant, In Valencia zijn 3 soorten paella: Paella Valenciane, Paella de Marisco en Paella Mixte. Absoluut een aanrader om eens te proeven van dit geheim van Valencia!

De bekendste bezienswaardigheid van Valencia is de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Deze gebouwengroep bezit schitterende blauwe mozaiek wat ook terug te vinden is in het treinstation.

In Valencia vond een paar keer de America’s Cup plaats en daar is een heel complex voor aangelegd. Veles a Vents is de eyecatcher. Tegenwoordig is er een beachclub, zijn er restaurantjes en is er een bar. Het is vooral in de zomermaanden zeker gezellig en een bezoekje waard!