Een overzicht van de 10 mooiste steden van Spanje

Madrid is als hoofdstad meteen de mooiste stad van Spanje. Het is een enorme stad, maar het heeft toch een intiem en knus karakter. De gebouwen bezitten een prachtige architectuur! Een stedentrip naar Madrid is een aanrader en je kunt je er absoluut ook langere tijd amuseren. Over Madrid bestaat al een blog. Op de tweede plaats komt Barcelona. In Barcelona is veel te zien. Daar heb ik het ook al eens over gehad in een blog. Verder is het voordeel van Barcelona dat het aan de zee ligt, dus je kunt een zon – en strand vakantie houden, maar ook een stedentrip doen! Een super combinatie! Op de derde plaats staat Valencia. Ook aan Valencia heb ik een hele blog gewijd. In deze stad hangt een authentieke sfeer en je voelt je er gelijk thuis. Op de vierde plaats staat Granada. Dit is een  stad vol historie. Ook hier kan ik verwijzen naar een blog over Granada. Op de vijfde plaats staat Sevilla. De stad van de flamenco. Als je meer over Sevilla wilt weten verwijs ik je naar mijn blog over Sevilla. Vanaf nu komen de wat onbekendere steden waar ik wat meer over uit zal wijden!

Op de zesde plaats staat Bilbao wat aan de golf van Biskaje ligt ten noorden van Spanje.In Bilbao staat het wereldberoemde Guggenheim museum. Hier is kunst uit de 20ste en 21ste eeuw te vinden. Ook de buitenkant van het gebouw is het bekijken waard! Marcado de Ribera is een overdekte markthal van 10.000m2 waar je werkelijk alles kunt vinden. Wie in Bilbao is kan deze markthal niet voorbij lopen. Verder staat deze stad bekend om het heerlijke eten wat er te vinden is in de vele knusse barretjes en restaurantje.

Op de zevende plaats komt Toledo, één van de oudste steden van Spanje. Toledo ligt op een heuvel. Het fort Alcázar is het belangrijkste gebouw van Toledo. Dit fort is door de romeinen gebouwd. In deze stad is veel historie te vinden en op zichzelf een bezoekje waard. Omdat het vlakbij Madrid ligt kun je het ook combineren.

Op plaats 8 komt Cádiz. Dit is een havenstad die helemaal met water omringt is. Het is de oudst bewoonde stad van West-Europa. Er hangt een Cubaanse sfeer in deze stad. Bij Cádiz liggen ook een aantal stranden, dus ideaal om zon, zee en strand te combineren met een stadstrip.

San Sebestian staat op plaats 9 en is, omdat het wat koeler is, perfect om aan te doen in de hete zomer. Het heeft één van de mooiste stadsstranden van Europa. Vanwege de sterke wind trekken surfers vanuit de hele wereld naar deze badplaats. Op de 123 hoge berg staat het icoon van de stad: het Christusbeeld Sagrado Corazon. De stad wordt overigens gezien als de nieuwe gastronomische hoofdstad van Spanje.

En op de laatste plaats komt Málaga. Hier is historie, natuur, strand en cultuur te vinden. In deze stad is Pablo Picasso geboren. Zijn huis is te bezichtigen. Het meest kenmerkend aan deze stad is de stierenarena La Malagueta. Als je genoeg hebt van de stadse drukte kun je gaan wandelen in het natuurgebied Montes de Malaga. Boek een city trip met een heerlijk vakantiehuis in Spanje!