De 12 mooiste stranden van Sitges

Sitges is van oudsher een kunstenaars- en vissersdorpje. En ondanks de nabije ligging bij Barcelona, op slechts zo’n 30 kilometer, ademt Sitges nog altijd een rustgevende sfeer uit en is het unieke karakter van het stadje nog zeker behouden.

Dit dorpje is echt een toevluchtsoord voor de bewoners van Barcelona (en andere steden) die hoognodig de stad eens uit moeten en willen genieten van prachtige zandstranden. Want stranden… ja, daar heeft Sitges er een hele hoop van. Dit plaatsje kent namelijk maar liefst 17 stranden, en elk strand is net weer iets anders.

In het prachtige Sitges is er dus voor iedereen wel wat wils: van familiestranden, naaktstranden tot haast onontdekte baaitjes. De keuze in Sitges is enorm! Om het voor jou echter iets makkelijker te maken, hebben we deze selectie gemaakt van de 12 mooiste stranden van Sitges.

Ga jij dus een heerlijke vakantievilla in Sitges huren of ben je wellicht nog op zoek naar een prachtige villa in Sitges? Bezoek dan tijdens je verblijf zeker een aantal van deze prachtige stranden.

1. Platja de l’Estanyol

Dit is een van de langste en meest drukke stranden in Sitges. Het is een populaire optie onder alle soorten vakantiegangers gezien het zo dicht bij het centrum van het dorpje ligt. Zoals gezegd is dit strand met zijn 365 meters een van de langste stranden van Sitges, het strand is verder zo een 20 meter breed.

2. Platja de la Fragata

La Fragata is een erg populaire optie onder families dankzij het heerlijke zand, kalme water en genoeg vertier voor de kids. Zo vind je hier volleybalnetten en kun je op dit strand ook waterfietsen huren.

Verder is dit strand ook een fijne optie voor families omdat het heel goed te bereiken is, zo is het het eerste strand van Sitges en ligt het aan de kerk van Sitges en een boulevard vol met goede restaurants.

3. Platja de la Barra

Het Barra strand wordt door locals ook wel het Sausalito strand genoemd. Dit strand ligt op zo een 20 minuten lopen vanaf het centrum van Sitges. Maar desondanks deze wandeling, is dit alsnog een populaire optie onder lokale families. Het strand ligt namelijk in een mooie baai dat bekend staat om zijn kalme water. Het strand kent een klein eilandje, wat de perfecte plek voor je kinderen vormt om te spelen en te snorkelen. En ondanks dat dit strand aan de rand van Sitges ligt, kent het nog steeds genoeg faciliteiten zoals barretjes, douches en restaurants.

4. Platja de Sant Sebastià

Het Sant Sebastià strand is ook echt een familiestrand dat ook nog eens erg populair is onder de locals. Ook dit strand kent een hele fijne ligging tussen het historische gedeelte van de stad en de haven in. Het San Sebastiâ strand ligt aan een mooie boulevard met leuke restaurants en hippe cocktail barretjes. Dit mooie strand is zo een 190 meter lang en 25 meter breed.

Het bijzondere aan dit strand is dat je hier vanaf je handdoekje een mooi uitzicht hebt op het oude gedeelte van Sitges dat op een heuvel ligt.

5. Platja d’Aiguadolç

D’Aiguadolç is het meest oostelijk gelegen strand in Sitges en dit mooie strand staat bekend om het heldere water. Het is een populaire optie dankzij het ondiepe water en de prachtige natuur. Je vindt hier een mix aan nudisten en mensen met zwemkleding. Helaas zorgt al deze pracht en praal er wel voor dat het strand erg vol kan zitten.

Het strand ligt op zo een 20 minuten lopen vanaf het centrum van Sitges. Het strand ligt dicht bij de d’Aiguadolç haven en kent daardoor vele restaurants en barretjes. Verder kun je je hier ook heerlijk vermaken in het volleybal gedeelte of op de waterfietsen.

Houd je van surfen? Dan is het d’Aiguadolç strand voor jou echt the place to be, dit is namelijk het hoofd surfstrand van Sitges.

6. Platja de la Ribera

Ribera is een van de grootste en meest populaire stranden in Sitges, en dit betekent dan ook dat dit strand in de zomer erg druk kan zijn. Het fijne aan het Ribera strand is dat het aan het centrum van Sitges ligt. Verder is het strand zo een 250 meter lang en 27 meter breed, het is dus echt een ruim strand te noemen. Je kunt hier verder ook zonnenbedjes en parasols huren. Een ander leuk punt van dit strand is dat er 2 beachbars zijn. Houd je van een strand met goede services waarbij je alles bij de hand hebt? Dan is het Ribera strand echt iets voor jou. Ben je meer van de rustigere stranden? Dan kun je beter voor een ander strand kiezen.

7. Platja de les Anquines

Ben je dus zo een liefhebber van een rustiger strand? Dan is het Anquines strand echt iets voor jou. Dit strand is het meest westelijke strand van Sitges en wordt daarom minder bezocht door strandliefhebbers. Maar dit betekent zeker niet dat dit een minder mooi strand is, het kent juist een prachtige ligging in een smalle baai. Het is een relatief kleiner strand met een lengte van zo een 160 meter en een breedte van zo een 50 meter.

8. Platja de la Riera Xica

Riera Xica is een lang en smal strand met prachtig zand en heerlijk water om in te zwemmen. Het strand ligt tussen het La Barra strand en het L’Estanyol strand in. Dankzij de locatie is het een ruim en minder druk bevolkt strand. No worries, het strand is nog steeds goed bereikbaar. Houd je van watersporten? Nou dan kun je hier gerust je hart ophalen, je kunt hier bijvoorbeeld jetski’s huren.

9. Platja de Terramar

Dit heerlijke zanderige strand is zo’n 400 meter lang en ligt aan het westelijke kustgebied van Sitges. Het ligt aan een mooie boulevard en is een populair strand onder vakantiegangers. Maar laat je dit niet afschrikken, het is een minder druk strand dan enkele van de grote stranden van Sitges. En heb je dorst of lekkere trek? Ook hier kun je terecht in een aantal leuke barretjes en restaurants.

10. Platja del Muerto

Dit is een populaire optie onder nudisten. Het strand wordt geflankeerd door rotsen en is daarom een van de meest beschutte stranden van Sitges. Deze beschutte ligging maakt het de ideale plek om lekker te zonnen en te zwemmen. Je hebt vanaf het strand dan ook een prachtig uitzicht op de bergen. Dit strand heeft hele goede faciliteiten met een een hippe beachbar en een formeel restaurant.

11. Cala Morisca

Houd je van een naaktstrand? Dan is dit een goede optie. Het is een populair strand onder nudisten en het ligt in een smalle baai met fijn zand en kalm water. Je moet hier wel een reisje voor over hebben, het strand ligt wat verder weg van het centrum van Sitges.

12. Platja de la Bassa Rodona

Dit strand is een van de populairste gay stranden van Sitges. Het is een vrij smal strook strand, van zo een 18 meter breed, en is daarom wel vaak druk bevolkt. Het is een strand waar veel te beleven valt met leuke barretjes waar je heerlijke verfrissende drankjes kunt drinken en kunt genieten van muziek.