11 redenen waarom je deze zomer echt naar de Costa Brava moet gaan

De Costa Brava staat natuurlijk bekend om het heerlijke weer en de prachtige stranden, maar dat is zeker niet alles wat deze regio te bieden heeft. De Costa Brava wordt namelijk gekenmerkt door prachtige wilde en dramatische landschappen, rotsachtige baaien, een adembenemende kust, inspirerende musea, heerlijk eten, bruisende steden en pittoreske dorpjes. Er valt zoveel te doen en te beleven in deze regio.

Kortom zijn er dus meer dan genoeg redenen waarom je deze zomer echt naar de Costa Brava moet gaan. Maar ook in de lente, herfst of winter, mede dankzij het fijne klimaat, is het gedurende elk seizoen een feest om aan de Costa Brava te vertoeven.

Ben jij dus benieuwd naar wat de Costa Brava allemaal te bieden heeft? Ontdek het dan nu hier aan de hand van deze 11 redenen waarom je echt een vakantie naar deze regio moet gaan plannen. En huur natuurlijk snel je vakantiehuis in Spanje

1. Kijk je ogen uit op de wilde kustlijn

De kustlijn van de Costa Brava blijft verbazen: prachtige stranden, rotsachtige baaien en mooie golven. Costa Brava betekent in het Catalaans “ruige, wilde kust”. En zo heet dit gebied natuurlijk niet voor niets. Met een adembenemende kustlijn van maar liefst 160 kilometer, raak je maar niet uitgekeken. Het is een heerlijk gebied om met de auto langs de kust te rijden en zo nu en dan te stoppen op een van de vele mooie stranden.

2. Geniet van de prachtige stranden

We gaven het hierboven ook al aan, de kustlijn van de Costa Brava is prachtig en het zit vol met mooie stranden. En het zijn niet zomaar mooie stranden, sommige stranden zijn echt adembenemend. Je vindt hier namelijk allerlei soorten stranden, van stadsstranden tot onontdekte maagdelijke baaien. De keuze is reuze en er is voor ieder wel wat wils te vinden!

3. Ontdek de bergen

En alsof een adembenemende kustlijn en prachtige stranden nog niet genoeg zijn, kun je in de Costa Brava ook nog eens genieten van de bergen. Deze bergen zijn de uitlopers van de Pyreneeën. Het zijn heerlijke gebergten om door te wandelen of misschien zelfs te fietsen.

Maar waar kun je nou het beste heen gaan om de bergen te ontdekken?

Ga naar Montseny, dit vormt een uitstekend startpunt vanuit waar je de bergen in kunt gaan.

4. Geniet van heerlijk eten en drinken

Laten we eerlijk zijn, heerlijk eten en drinken gaat natuurlijk echt hand in hand met een goede vakantie. En laat dat nou even helemaal in orde zijn in de Costa Brava. De echte foodies kunnen helemaal los gaan op de grote verscheidenheid aan lekker eten en drinken. Dankzij de ligging aan de kust, zijn visgerechten de meest voorkomende optie in de regio. Vis, garnalen en kreeft staan op bijna elk menu, in elke stad en dorp.

Houd je niet echt van vis? Geen probleem, de Costa Brava heeft qua eten nog veel meer te bieden. Er is voor ieder wel wat wils te vinden. Wat je echt zeker moet proberen is Pan Catalan (brood met tomaat en olijfolie), verse zeevruchten, paté, gefrituurde calamares, risotto en een crema catalana als toetje.

5. Ontdek de geschiedenis van de Costa Brava in de pittoreske dorpjes



Veel vakantiegangers gaan naar de Costa Brava voor de fijne stranden, mooie uitzichten en de mogelijkheid om echt even helemaal tot rust te komen. Maar ook voor de liefhebbers van geschiedenis is deze regio the place to be, zo kent de Costa Brava een interessante geschiedenis die terug te zien is in de prachtige middeleeuwse dorpjes.

Deze regio zit namelijk vol met charmante, historische dorpjes waarbij de straten en de gebouwen al heel veel vertellen over de geschiedenis. Een voorbeeld hiervan is het stadje Peratallada, dat landinwaarts ligt.

6. Geniet van de bruisende steden

De meest bekende stad van de Costa Brava is natuurlijk Barcelona, een heerlijke stad met leuke restaurants, bijzondere architectuur, hippe barretjes en mooie musea. Het is echt een levendige stad waar ze genieten van het leven. En bij al dit moois komt ook nog eens het feit dat je naast tal van bezienswaardigheden in deze stad ook nog kunt genieten van het strand. Maar Barcelona is zeker niet de enige leuke stad van de regio. Bezoek ook zeker Girona, deze stad ligt op maar 40 minuten met de sneltrein vanaf Barcelona. Het is een bijzondere, historische stad die doorkruist wordt door twee rivieren. Het fijne aan Girona is dat het een stuk minder toeristisch is dan andere Spaanse steden, je kunt hier dus echte genieten van de lokale tradities en het Spaanse stadsleven.

7. Maak kennis met de vriendelijke inwoners

Niets fijner dan vakantie vieren op een plek waar de lokale mensen vriendelijk en verwelkomend zijn. Nou, dat zit wel goed in de Costa Brava. De inwoners van de Costa Brava zijn met reden heel erg trots op hun mooie regio, en ze helpen je dan ook graag met het ontdekken van al deze pracht en praal.

De mensen zijn over het algemeen vriendelijk en velen maken (ondanks de taalbarrière) graag een praatje. Probeer dan ook zeker wat lokale mensen te ontmoeten tijdens je vakantie, door hun trots en liefde voor de regio zul je de Costa Brava op een hele andere manier leren ontdekken.

8. Maak de DO Emporda Wijn Route

Wist je dat de Costa Brava ook de ideale plek is voor wijngaarden? De warme zomers, milde winters en de zanderige, zure en bergachtige grond zorgen voor een perfecte combinatie voor het maken van wijnen. De druiven die in deze wijngaarden groeien zijn van hogere kwaliteit wat natuurlijk ook voor betere wijnen zorgt. Er zijn dan ook veel wijnhuizen die jij in deze regio kunt bezoeken!

Maak de DO Emporda wijn route en ontdek wijnhuizen zoals Celler Martin Faixo, La Vinyeta en Masia Serra.

9. Ontdek Dali in Figueres en Cadaques

Ben je een Dali fan? Nou dan kun je gerust je hart ophalen in de Costa Brava. Deze regio kent maar liefst twee musea van deze kunstenaar, het Dalí Theater-Museum in Figueres kent een uitgebreide collectie van Dali’s surrealistische beeldhouwwerken en schilderijen. Het museum bereik je vanaf Girona al in 30 minuten met de trein, en vanaf het station in Figueres kun je naar het museum lopen. In Cadaques vind je Dali’s huis, het is een kleiner museum maar dat maakt een bezoek zeker niet minder waard. Het is een bijzondere ervaring waarbij je zowel Dali’s huis als tuin kunt ontdekken.

10. Geniet van een actieve fietsvakantie

Ben je meer van de actievere vakantie? Ook dan is de Costa Brava een heerlijke plek voor jou. In deze regio valt namelijk nog veel meer te doen dan urenlang zonnen op stranden. Zo is het ook een populair gebied voor fietsers, het heeft dan ook fantastische eigenschappen voor het fietsen: een fijn klimaat, mooie ritten op stille wegen met een prachtig uitzicht over de zee en bergen en heerlijke restaurants en cafés om even in bij te komen.

11. Ontdek dit alles makkelijk per auto of met het openbaar vervoer



Met al de voorgaande redenen, kunnen we wel concluderen dat de Costa Brava zeker het bezoeken waard is. Maar als kers op de taart, is de Costa Brava ook nog eens heel goed te bereizen. De afstanden zijn klein en de wegen zijn fijn. Maak er dus een mooie tour van met de auto.

Heb je geen auto tot je beschikking? Je kunt in de Costa Brava ook heel goed met het openbaar vervoer reizen. Wanneer je bijvoorbeeld vliegt naar Barcelona, kun je een trein pakken naar Girona of een bus naar Tossa de Mar, Lloret de Mar, Montseny en nog vele andere plaatsen.