Wat te doen in Lloret de Mar – 13 tips voor een onvergetelijke vakantie

Lloret de Mar is een populaire vakantiebestemming en dat is het natuurlijk niet voor niets: het is echt een vakantieparadijs met prachtige stranden en heerlijk weer.

Wist je dat Lloret de Mar nog veel meer te bieden heeft dan alleen maar stranden? Je kunt hier ook genieten van cultuur, natuur en geschiedenis. En vergeet ook zeker niet het fantastische uitgaansleven en de wilde watersporten die je hier kunt beoefenen.

Ga je met je gezin op vakantie? Ook voor families is Lloret echt een uitstekende keuze, zo kunnen je kids hier genieten van de heerlijke stranden, de vele (water)parken, leuke speeltuinen en vele kindvriendelijke uitjes.

Ga jij dus op vakantie naar Lloret de Mar? Bekijk dan zeker deze 13 must-do tips en beleef een onvergetelijke vakantie!

KLIK HIER voor de mooiste luxe villa´s in Lloret de Mar

1. Geniet van het Lloret strand

Één van de hoofdredenen waarom je Lloret de Mar kiest als vakantiebestemming zijn vast de zon en de fijne stranden. Klopt dat? Het strand van Lloret de Mar kan dan ook niet ontbreken op dit lijstje met 13 must-do tips.

Het Lloret strand is het grootste strand van de stad en is erg centraal gelegen en daardoor goed te bereiken is. Je kunt hier parasols, ligbedden en zelfs hangmatten huren. Verder vind je hier ook veel wateractiviteiten en genoeg restaurants en cafés om uit te kiezen. Het Lloret strand is misschien wat druk, maar het leuke hieraan is dat er altijd wel wat te beleven valt.

2. Ontdek het Fenals strand


Het Fenals strand ligt aan het Lloret Strand maar wordt gescheiden door een stuk land met dennenbomen. Dit is het twee na grootste strand van Lloret de Mar. Het Fenals strand is 700 meter lang en aanzienlijk smaller dan het Lloret strand, echter is het Fenals strand wel een hele fijne optie omdat het een minder toeristische atmosfeer uitstraalt.

Je vindt op dit strand zowel horecagelegenheden als meer natuurlijke gebieden, afhankelijk van het stuk strand waarop je je bevindt. Het Fenals Strand is de ideale optie voor families en stelletjes die liever wat meer privacy hebben.

3. Zoek de rust op op het Santa Cristina strand


Houd jij meer van kleine stranden met veel natuur? Dan is het Santa Cristina strand een goede optie. Dit strand ligt wat verder weg, waardoor je hier van meer rust en natuur kunt genieten. Je zult hier geen last hebben van lawaai van het verkeer of van de stad. Ondanks dat het strand wat meer afgelegen ligt, betekent dit zeker niet dat er hier weinig services zijn. Je vindt hier ook douches, kluisjes, parasol verhuur en kioskjes die drinken en ijs verkopen.

4. Bezoek het Castell d’en Plaja


Dit kasteel ligt aan het einde van het Lloret strand en is tussen 1930 en 1940 gebouwd door de lokale industrieel Narcís Plaja. Het kasteel is dus nog helemaal niet zo oud, terwijl dat wel zeker zo lijkt. Dit komt namelijk door Plaja´s voorkeur voor een middeleeuws ontwerp, waardoor het net lijkt alsof het gebouw uit een middeleeuws sprookje komt.

Je kunt het kasteel ook bezoeken en de steile trap leidt je naar een uitzichtpunt met een prachtig panoramisch uitzicht over Lloret de Mar. De beste tijd om hier te komen is ’s avonds omdat je dan kunt genieten van een prachtige zonsondergang!

5. Bezoek de Sant Romà kerk

Iedereen die Lloret de Mar heeft bezocht, zal ook zeker wel de Sant Romà kerk kennen. Dit is een opvallende bezienswaardigheid in het centrum van de stad. Deze kerk kent de typische Catalaanse Gotische stijl. De kerk is ook zeker een bezoekje waard, de kerk kent namelijk een bijzondere, kleurrijke decoratie.

6. Ga terug de tijd in met een bezoek aan de Puig de Castellet Iberische ruïnes

Puig de Castellet is een oude nederzetting van de eerste bewoners van Lloret de Mar. Dit is dan ook een geweldige plek om in de geschiedenis van dit gebied te duiken. Neem een tour en ontdek de cultuur en de gewoonten van deze eerste bewoners. Deze ruïnes zijn zo een 2300 jaar oud en kennen naast deze bijzondere historische kenmerken ook nog een prachtig panoramisch uitzicht over Lloret en Blanes.

7. Ontdek de Santa Clotilde tuinen

De Santa Clotilde tuinen liggen naast het Fenals strand en kennen dan ook een bijzondere locatie op een klif. De tuinen zijn bijna 100 jaar oud en kennen een Italiaanse Renaissance stijl. Dit betekent natuurlijk dat het prachtige romantische tuinen zijn met bijzondere fonteinen en marmeren sculpturen.

Je vindt hier ook de meest exotische bomen en bloemen. En alsof dat nog niet romantisch genoeg is, heb je hier ook nog eens een fantastisch uitzicht over de zee. Je vindt hier dus een bijzondere combinatie van natuur en een adembenemend uitzicht over de zee. Genieten! Vergeet dan ook niet om je camera mee te nemen, je zult hier vele foto´s willen nemen.

8. Maak een mooie wandeling in de natuur


Houd je van het maken van wandelingen door de natuur? Ook hiervoor is Lloret de Mar heel erg geschikt. Het fijne aan de Costa Brava is namelijk dat er aan de kust prachtige ruige bergen en kliffen liggen. Het is een kust met veel bossen en je kunt hier dus genieten van een wandeling door een bos vol met dennenbomen. Loop je liever langs de kust? Er bestaan ook kustpaden vanaf Lloret de Mar, je kunt bijvoorbeeld vanaf Lloret via de kust in 3 uur naar Tossa de Mar lopen.

9. Ga los in Water World

Een familievakantie is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan een waterpark. Vinden jouw kids dit ook? Nou dan kun je gerust je hart ophalen in Lloret de Mar. Lloret de Mar heeft namelijk een Water World met de gekste glijbanen en een uitgebreid aanbod aan zwembaden. Dit waterpark in Lloret de Mar is één van de grootste waterparken in Europa, je kunt er dus met je gezin echt een volle dag (of dagenlang) plezier van hebben.

10. Ga met je kids naar Gnomo World



We gaven het eerder ook al aan, Lloret de Mar is een heerlijke familievakantie bestemming vanwege de vele mogelijkheden voor de kinderen. Gnomo World is hier een ander uitstekend voorbeeld van, het is een actief openlucht park, ideaal voor kinderen tot 12 jaar oud. Er is hier van alles en nog wat te doen: minigolf, klimgebieden, ballenbaden, knutselworkshops en avontuurlijke tochten, om maar een kleine selectie op te noemen.

11. Ga op avontuur uit in het ArbreAventura Park


Het ArbreAventura is een multisport natuurpark met bijzondere outdoor-activiteiten waarbij je in contact komt met de natuur en bomen, terwijl je tegelijkertijd een adrenaline boost krijgt. Je beweegt je hier namelijk door verschillende circuits gevormd door houten platforms, zip-lijnen, hangbruggen, balans trunks en nog veel meer leuke uitdagingen. Het park is geschikt voor iedereen, van jonge kinderen vanaf 3 jaar tot jonge adolescenten en volwassenen.

12. Geniet van de vele watersportmogelijkheden

Op het Lloret Strand vind je een groot watersportcentrum, dus ben je een groot fan van watersport? Dan is dit voor jou echt the place to be. Of ben je een groentje maar is er een bepaalde watersport die je altijd al hebt willen doen? Nou wees er dan gerust op dat je het hier eindelijk een keertje kunt doen. Zo zijn er bijvoorbeeld begeleide kajaktochten op de zee en ook snorkel expedities. Verder kun je op dit strand ook waterfietsen en andere boten huren.

13. Geniet van het bruisende uitgaansleven



Naast de zon en het strand, staat Lloret de Mar natuurlijk ook bekend om het bruisende nachtleven. Je kunt hier namelijk genieten van een hele hoop bars, cafes en restaurants. Wil je dansen tot in de late uurtjes? Ook dan heb je genoeg keuze aan hippe clubs en coole discotheken. Ben je benieuwd naar het uitgaansaanbod in Lloret de Mar? Bekijk dan zeker ook onze Lloret de Mar uitgaansgids.

Boek HIER uw luxe villa in Lloret de Mar