5 prachtige strandjes aan de Costa Brava

De Costa Brava, gelegen aan de Middellandse zee, heeft een prachtige 200 km lange kuststrook  welke begint bij het plaatsje Portbou, aan de Franse grens, en doorloopt tot aan Blanes. Van hieruit loopt de Costa Brava over in de Costa Maresme.

De Costa Brava betekent ook wel woeste kust en staat bekend om haar prachtige brede zandstranden, rotsformaties en haar in baaien verscholen stranden en inhammen. Als je dus een echte liefhebber bent van de kust en prachtige stranden, dan is de Costa Brava met haar ruige en wilde kust een ideale bestemming. Naast een lekker zonnig mediterraan klimaat vindt je hier prachtige parelwitte stranden, een azuurblauwe zee, pittoreske dorpjes, een bruisend nachtleven, prachtige vakantievilla’s en de nabijheid van de Metropool Barcelona!

Kortom, aan de Costa Brava is werkelijk alles te vinden voor de ultieme strandvakantie in Spanje. Laat mij je verassen door je mee te nemen naar de 5 mooiste stranden aan de Costa Brava.

1. Cala Sant Francesc in Blanes

Dit schitterend strand ligt op ongeveer 2 km van het centrum van Blanes en in de buurt van de botanische tuin Marimurtra. Je wandelt hier over een zacht, goudkleurig strand van 220 meter lang en 35 meter breed.  Het wordt omringd wordt door dennenbomen en het turquoise water is heerlijk kalm waardoor het ook voor kinderen een ideaal strand is.

Nadat je hier op een van de ligstoelen hebt plaatsgenomen, of een duik in het water hebt gedaan, kan je vervolgens onder een van de douches stappen of heerlijk een hapje gaan eten in het restaurant.

Als je lange, brede zandstranden wilt afwisselen met pittoreske rotsachtige baaitjes dan zit je in Blanes zeker goed. Dit voormalige vissersstadjes staat namelijk bekend om de natuurlijk schoonheid van haar stranden.

2. Cala Bona bij Tossa de Mar

Dit idyllische baaitje ligt op ongeveer 3 km ten noorden van Tossa de Mar. Het is niet zozeer een strand om je handdoek uit te leggen, maar als je wilt snorkelen of zwemmen, dan ben je hier helemaal op je plek. Grote rotsen duiken van alle kanten op uit de zee, waardoor het vrijwel windstil en zonder golven is.

Nadat je deze prachtige baai met zijn groene dennen hebt bezocht, kan je in de gezellige strandbar een drankje doen. Van hieruit heb je geweldig uitzicht op de baai, de bootjes en het strand zelf.

3. Tamariu

Dit heerlijke zandstrand is 180 meter lang en 40 meter breed. Als je met je gezin een strand wilt bezoeken, dan is dit zeker een leuke optie. Je hebt hier namelijk ook een aantal faciliteiten zoals een toilet, douches en enkele watersport mogelijkheden. Andere leuke opties, voor de iets actievere strandganger, is om de lokale duikclub en zeilclub te bezoeken of om kajaks te huren.

Aan het strand vindt je ook verschillende restaurants waar je lekkere verse vis kunt eten, of je kunt een mooie wandeling maken over de boulevard. Bovendien ligt dit prachtige zandstrand op maar een uurtje afstand van de historische stad Girona: ideaal om te combineren.

4. Gran Platja in Platja d’Arco

Dit prachtige zandstrand genaamd Gran Platja is gelegen in de toeristische badplaats Platja d’Arco. Gran Platja is een heerlijk langgerekt strand direct aan een boulevard. Houdt er dus wel rekening mee dat het hier ontzettend druk kan zijn, vooral in het weekend. Als je echter buiten het hoogseizoen reist en het strand op een doordeweekse dag bezoekt, dan merk je dat het hier een heel stuk rustiger is.

Aan de boulevard vindt je een breed scala aan restaurants, waar je heerlijk kunt dineren na een lekker lange dag op het strand. Uiteraard kun je ook hier de typisch Spaanse gerechten bestellen, waaronder de authentieke tapas.

Hier beleef je een perfecte stranddag voor de hele familie!

Strand van Port Lligat in Cadaqués 

Cadaqués is een typisch mediterraan dorpje waar je nog echt door kronkelende straatjes kunt slenteren. Het is dan ook een van de verborgen geheimen van Catalonië en zonder twijfel dat je je hart hier zult verliezen! Deze stad heeft een prachtig groot strand aan beide kanten van de haven, maar je vindt hier ook kleine baaien en afgelegen stranden die je via een pad over de rotsen bereikt.

Natuurlijk zijn er enorm veel mooie stranden te vinden aan de Costa Brava, te veel om op te noemen. Maar als je binnenkort eens op bezoek gaat in dit fantastische land, dan heb je hier in ieder geval al 5 stranden die je zeker niet mag missen.

Uiteraard is er niets idealer dan om je droom strandvakantie te beleven in je eigen droomvilla! Ontdek nu jou droomvilla aan de Costa Brava