Blanes als de ideale vakantiebestemming voor families

Ben je samen met je gezin een vakantie aan het plannen? Zon, zee en strand… Dat is natuurlijk een heerlijk recept voor elke vakantie. Maar voor je kids is het nog leuker als er wat meer te doen is. Het strand is natuurlijk super voor ze, maar na een tijdje kunnen ze daar ook wel eens verveeld van raken. Voor een vakantie met kinderen heb je vaak wat meer variatie nodig, nou dan ben je in Blanes aan het juiste adres.

Blanes is een vakantiebestemming waar er ontzettend veel te doen is voor families: van prachtige stranden, fijne speelplaatsen, goede entertainment, mooie tuinen, leuke waterparken tot vele kindvriendelijke activiteiten. Blanes ontving dan ook in 2007 als eerste kustplaats het certificaat ‘Familie Toerisme Bestemming’ van het Catalaans Toerismebureau. Ben je benieuwd naar wat Blanes wel niet allemaal te bieden heeft voor jouw gezin? Bekijk dan zeker deze blogpost en ontdek waarom Blanes echt de ideale vakantiebestemming voor families is.

De heerlijke stranden in Blanes

De stranden in en rondom Blanes zijn dankzij het kalme water vrijwel allemaal perfect voor families met kinderen. De centrale stranden hebben heerlijk zand en uitstekende faciliteiten, zoals douches, toiletten, barretjes, strandwachten en ook verhuur services van parasols en zonnebedjes. Je kunt bij de grootste stranden ook genieten van activiteiten zoals beachvolleybal, windsurfen, waterskiën, parasailen, zeilen en boottripjes.

Houd je meer van rustige stranden? Ook dan kun je gerust je hart ophalen in Blanes, dit kustplaatsje kent namelijk meerdere baaien met mooie, rustgevende stranden die omringd zijn door natuur. Bezoek bijvoorbeeld de baai Cala San Francesç, die ook wel bekend staat als Cala Bona. Deze baai ligt aan de rand van Blanes en de stranden worden erg geprezen om de hoge kwaliteit van het water en de fijne services, zoals douches, een beach bar en het verhuur van strandstoeltjes. Het is een middelgroot semi-stadsstrand omgeven door bomen en huizen. Het is een leuk strand voor kinderen vanwege het fijne zand en de stenen waarop ze kunnen spelen. Het is ook de ideale plek om te gaan snorkelen vanwege het ondiepe water.

Een leuk uitje met je familie – minigolf & karten

Wil je een leuke uitje organiseren voor je kids tijdens je vakantie in Blanes? Ga dan een middagje minigolfen in het Garbí Mini Park. Of houden je kinderen meer van actie en snelheid? Dan kunnen ze zeker veel plezier hebben met het karten bij Blanes Karting. Met deze uitjes kun je je dag net weer wat anders invullen en even ontsnappen aan de “routine” van het strand. De uitjes zijn perfect voor een middagje plezier met je gezin en het is natuurlijk mooi meegenomen dat je kids zich hier van al hun energie kunnen ontdoen.

De vele festivals en marktjes

Blanes is een levendig stadje waar altijd wel wat te beleven valt, er vinden hier het gehele jaar door straatmarkten en andere evenementen plaats. Zo wordt er in juni Noche de San Juan gevierd. Dit wordt op meerdere stranden in Spanje gevierd, maar the place to be in Catalonië is toch wel echt Blanes die niet voor niets ook een heuvel en kasteel heeft die vernoemd zijn naar de San Juan heilige.

Ben je eind juli in Blanes te vinden? Geniet dan samen met je kids van het Vuurwerk Festival, dat onderdeel is van het Fiesta Mayor, het grote zomerfestival van Blanes. 

Je kunt hier met je familie genieten van live muziek, folklorische dans, prachtige parades en natuurlijk geweldig vuurwerk. Een soortgelijk, maar kleiner, festival vindt ook plaats in augustus: het Fiesta Mayor Pequeña.

Bezoek de haven en ontdek het vissersleven

Wist je dat Blanes tegenwoordig nog steeds een actief vissersstadje is? De haven van Blanes is dan ook nog steeds het centrale punt van de stad. Vissersboten vertrekken hier vroeg in de ochtend en komen pas aan het eind van de dag terug met hun vangst. Het is een leuke plek om samen met je kinderen te bezoeken en dit ander gezicht van Blanes te ontdekken. En bij de kade vind je een vismarkt waar je lekker verse vis kunt kopen. Ideaal voor een heerlijke lunch of voor het avondeten.

Een avondwandeling over de boulevard

Blanes staat bekend om zijn mooie boulevard, die net achter het strand ligt. Maak er ‘s avonds net als de locals een wandeling over met je familie. Het is een heerlijke plek om rond te lopen en te genieten van een fris briesje. Langs de boulevard staan ook marktstalletjes waar je leuke souvenirs en andere spulletjes kunt kopen. Achter de boulevard vind je ook de beste restaurants, cafés en bars van Blanes. Je kunt dus heel goed dit avondwandelingetje combineren met een drankje op een van de terrassen of een heerlijk etentje in een van de vele goede restaurants.

Een wandeling naar de vuurtoren

Houd jouw gezinnetje wel van een lekkere wandeling? Loop dan langs de kustlijn van Blanes naar de rotsachtige bergen van Sa Palomera, je komt dan aan bij de vuurtoren die je een fantastisch uitzicht geeft over Blanes. Het is een leuke wandeling waarbij veel te zien valt en met als kers op de taart kunnen je kids ook nog eens de vuurtoren beklimmen.

Het Sant Joan kasteel

Nog steeds niet uitgewandeld? Dat komt goed uit, we hebben nog een leuke wandeling in de aanbieding. Dit keer naar een prachtig kasteel met ook een geweldig uitzicht. Het Sant Joan kasteel ligt op de gelijknamige heuvel, waardoor je een goed uitzicht hebt over de kustlijn, stranden en haven van Blanes. Het leuke aan dit kasteel is dat het informatieborden heeft die uitleggen waar je naar aan het kijken bent. Dit is een handige tool die het bezoekje voor je kinderen nog leuker maakt. Heb je wel genoeg gewandeld? Je kunt het kasteel ook bereiken per auto.

Pinya de Rosa Tropische Tuinen

Wil je nog meer mooie planten, bloemen en bomen zien? Dan moet je ook zeker naar de Pinya de Rosa tropische tuinen aan de rand van Blanes gaan. Deze tropische tuinen zijn verspreid over een gebied van maar liefst 500.000 km en je vindt hier een enorme collectie aan cactussen. Ook deze tuinen kennen een fantastisch uitzicht over zee.

Marimurtra Botanische Tuinen

Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Blanes zijn wel de Marimurtra Botanische Tuinen aan het noordoosten van de stad met een prachtige ligging bovenop een berg. Je hebt hier dan ook een adembenemend uitzicht over de rotsachtige baaien en de zee. Ze bestaan al sinds 1920 en bevatten rond de 3000 plantensoorten. Het is een enorme kleurrijke tuin waar veel te zien valt en waar je heerlijk met je familie doorheen kunt wandelen. Extra leuk voor je kinderen is dat er veel papegaaien zijn die helemaal niet zo bang zijn voor mensen. Het is kortom een leuk uitje in de openlucht!

Water World

Is het erg warm en zijn jullie even klaar met de zoute zee en de zanderige stranden? Ga dan zeker naar Water World vlakbij Lloret de Mar. Je kinderen zullen hier genieten van de zwembaden, glijbanen, een golvenbad en verschillende attracties. Het is gegarandeerd een dag vol plezier. Het waterpark ligt op maar 12 minuten rijden van Blanes en er bestaat een gratis bus service tussen de stad en het park.

Marineland

Marineland is een combinatie van een Marine Dierentuin en een Waterpark. In het dolfinarium zijn er dolfijnenshows, maar je kunt hier ook zeeleeuwen of flamingo’s zien. Het park ligt tussen Blanes en Malgrat de Mar in, op maar 10 minuten rijden van Blanes en ook hier gaat een gratis bus service naar toe.

Lloret de Mar

Heb je behoefte aan een nieuwe omgeving? Maak dan een dagtripje naar Lloret de Mar. Dit is een levendige toeristen resort met een actief nachtleven, goede shopmogelijkheden, vele mooie stranden en leuke bezienswaardigheden. Lloret de Mar ligt maar op zo een 15 minuten rijden van Blanes en er bestaan ook goede busverbindingen tussen de twee steden.

Barcelona

Wist je dat Barcelona helemaal niet zo ver is van Blanes? Met een autorit van één uur ben je er al. Je kunt je vakantie in Blanes dus heel goed combineren met een bezoekje aan deze bruisende stad. Maak er een leuke dagtrip van en geniet van alles wat Barcelona te bieden heeft: prachtige architectuur, mooie parken, veel kunst, heerlijke restaurants en alsof dat niet genoeg is kun je hier ook uitstekend shoppen.

Het leuke aan Barcelona is dat de kunst en architectuur ook heel kindvriendelijk zijn, zo spreekt het werk van Gaudí kinderen vaak ook erg aan en is het heel erg interactief. Ga bijvoorbeeld naar Park Güell en verwonder je samen met je kids over de bijzondere vormen en creaties.

Ontdek nu het prachtige Blanes vanuit je eigen Villa met prive zwembad!