Spanje’s verborgen schat – 7 prachtige stranden aan de Costa Maresme

De Costa Maresme, heb je daar wel eens van gehoord? Deze prachtige kuststrook ligt net ten noorden van Barcelona maar wordt door veel toeristen vaak nog over het hoofd gezien. En als ze er wel heen gaan, wordt er vaak gedacht dat het de Costa Brava is.

Wist je bijvoorbeeld dat Calella in de Costa Maresme ligt?

De Costa Maresme is namelijk de smalle kuststrook tussen Barcelona en de Costa Brava in. Het is een prachtig gebied met meer dan 50 kilometers aan kust. De Costa Maresme kent brede stranden, rotsachtige baaien, mooie strandvilla’s en hele pittoreske dorpjes die goed bereikbaar zijn per auto of trein.

De stranden aan de Costa Maresme zijn erg ruim en familievriendelijk met veel activiteiten en speelplekken. Elk strand kent weer een andere sfeer en unieke eigenschappen, maar wat ze allemaal gemeen hebben zijn de prachtige groene heuvels en het kristalheldere water.

Ben je benieuwd naar deze verborgen schat? Ontdek dan de Costa Maresme aan de hand van deze 7 prachtige stranden.

Ontdek de Costa de Maresme per trein

Het fijne aan deze kust is dat het vlakbij Barcelona ligt, hierdoor kun je een citytrip naar Barcelona goed combineren met wat daagjes strand in dit kustgebied. De Costa de Maresme kent een hele goede treinverbinding die langs de kust loopt, je reist zo langs kleine dorpjes vlak langs de zee en het strand.

Naast dat het een prachtige reis is met een adembenemend uitzicht over de kust, is het ook nog eens heel praktisch omdat je zo heel makkelijk kunt uitstappen en verschillende kleine dorpjes kunt ontdekken. Door de Costa Maresme rijdt minimaal twee keer per uur een trein van en naar de bruisende stad Barcelona. Het is een stoptrein met veel haltes waardoor je met de trein naar zo een 90% van de kustplaatsen kunt reizen. Elke paar kilometer is er weer een ander station en zo kun je dus station na station de Costa de Maresme per trein ontdekken. Ideaal dus voor een stad- en strandvakantie!

1. Santa Susana

 

Santa Susana heeft een ideale ligging op maar 1,5 uur reizen van Barcelona. Het is echt een familie bestemming met veel watersportmogelijkheden. Tijdens de zomer vind je hier dan ook veel kinderactiviteiten die onder toezicht van instructeurs plaatsvinden.

In het Santa Susana gebied kun je genieten van drie stranden: Les Caletes, Les Dunnes en Levante. Playa de Llevante staat bekend als een erg schoon strand met ideale zwemomstandigheden. Het Renfe treinstation ligt op zo een 800 meter afstand van het Llevante strand, dit strand is dus ook goed bereikbaar per trein vanuit Barcelona. Les Dunnes strand ligt nog dichter bij het treinstation en biedt vele activiteiten maar heeft daardoor ook wel de neiging om erg druk te zijn.

2. Mataró

Houd jij meer van een prachtig strand gelegen in een stad waar veel te beleven valt? Dan is het Varados strand in Mataró misschien wel echt iets voor jou. Mataró is de hoofdstad van de Costa Maresme en biedt dan ook een bruisend strand en een haven vol goede restaurants.

Tijdens de zomer kun je hier genieten van concerten en openlucht shows op het strand. En het fijne aan het Varados strand is dat het heel dicht bij Barcelona ligt en je vanuit deze stad ook een prima dagtrip naar dit strand kunt maken. Zo kun je de stad Mataró ontdekken en ook nog eens van het strand genieten.

3. Sant Pol de Mar



Het prachtige strand van Sant Pol de Mar is een favoriet bij velen aangezien het echt anders is dan de andere stranden aan de Costa Maresme. Dit schilderachtige stadje, gelegen aan het strand, kent een uniek karakter dankzij zijn de kleine baaien, mooie rotspartijen, de vele vissersboten, de kronkelende straatjes en de pittoreske witte huisjes. Dit alles geeft Sant Pol de Mar de typische charme van een mediterraans dorpje.

De rotsen en het schone, heldere water maken dit ook een geweldige plek om te snorkelen. En het fijne aan deze plek is dat het strand ook nog eens op een steenworp afstand van het Renfe station ligt. Je bereikt dit station vanaf het centrum van Barcelona in slechts 1 uur, dit kan dus ook een hele fijne dagtrip zijn wanneer je in de grote stad verblijft en op zoekt bent naar een heerlijk schoon en rustig strand.

4. Masnou

Het prachtige uitzicht vanuit het strand van Masnou naar de skyline van Barcelona

Het Ocata strand behoort tot de gemeente Masnou en ligt recht tegenover het treinstation Ocata. En alhoewel het dus een typisch stadsstrand is, is het ook de ideale plek voor diegenen die houden van grote, wijde zandstranden met heel veel ruimte en mogelijkheden voor diverse strandsporten, zoals beachvolleybal.

Je kunt hier ook genieten van het mooie uitzicht op de skyline van Barcelona, het Ocata strand bereik je namelijk al in een treinrit van 20 minuten vanaf deze stad. Het is dan ook een erg populair strand onder de inwoners van deze stad. Maar ondanks deze populariteit zul je hier altijd wel een plekje vinden om je handdoekje neer te leggen. Het strand is namelijk anderhalf kilometer lang en op sommige punten maar liefst 170 meter breed. Ook aan de kleintjes is hier gedacht middels een leuke kinderspeelplaats met een groot klimrek.

Heb je even genoeg van het strand? Maak dan een wandeling naar de Masnou haven waar je mooie boten kunt bewonderen en kunt genieten van fijne bars en restaurants.

5. Vilassar de Mar


Dit heerlijke strand staat lokaal bekend als het strand van de vissers, wat te danken is aan de vele vissersboten. Het is een klein strand met helder, schoon en ondiep water. ‘s Avonds komt het strand helemaal tot leven met live muziek en kun je hier genieten van heerlijke visgerechten in één van de uitstekende restaurants. Ook dit strand ligt net naast het treinstation en is dus heel goed per trein te bereiken. Wil je er graag met de auto heen? Het ligt ook vlak naast de N11 weg en op maar 5 minuten lopen van het centrum van Vilassar de Mar.

6. Calella

Playa de les Roques

Calella kan wel echt de meest toeristische plek van de Costa Maresme genoemd worden, het kent dan ook drie kilometer aan fantastische stranden met alle faciliteiten en services die toeristen maar wensen. Wil je graag een rustiger strand vinden in Calella? Ook dat is hier mogelijk.

Playa de les Roques, ten zuiden van het centrum van de stad, is een prachtig strand met rotsachtige baaien met ongerept water. Het natuurpark Montnegre ligt tegen dit gebied aan wat natuurlijk bijdraagt aan de schoonheid van dit strand. Je kunt hier uitstekend snorkelen, zonnebaden en genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant.

7. Montgat

Montgat ligt op maar 20 minuten reizen met de trein vanaf Barcelona’s Plaça de Catalunya, maar desondanks deze nabije ligging is het een schoon strand dat zeker niet te druk is. De trein stopt vlakbij het strand en je kunt hier genieten van zo een 2,5 kilometer aan strand. Houd je van beachvolleyball? Dan is dit echt jouw plek. Je vindt hier meerdere netten en de spelers zijn vaak vriendelijk en uitnodigend naar nieuwkomers. Verder vind je op dit strand ook verfrissende douches en leuke bars. En dit alles bereik je al met een korte treinrit vanaf Barcelona, ideaal!

 

Uiteraard is er niets idealer dan om je droom strandvakantie te beleven in je eigen droomvilla! Ontdek nu jou droomvilla aan de Costa Maresme