De beste 10 dingen die de Costa Maresme fantastisch maken!

Waar ga jij deze zomer heen?! Neem het hele gezin of je vrienden mee naar de Costa Maresme!

Prachtige zandstranden, interessante excursies, ongerepte natuur en Barcelona. Daarnaast heeft de Costa Maresme vele gezellige badplaatsen met sfeervolle terrasjes, restaurantjes en barretjes!

Ontdek net als vele andere vakantievierders het bruisende en gezellige Costa Maresme! Vanuit je privé villa of vakantiehuis ben je slechts één stap verwijderd van alle geweldige hotspots van deze Costa.

Zie jij het al voor je? Gezellig een dagje ertussen uit om alle interessante plekjes te ontdekken van de Costa Maresme waarna je vroeg in de avond uitgeblust thuis komt en nog een heerlijke duik in je privé zwembad kunt nemen. Een lekker verfrissend drankje bij zonsondergang en de geur van de bbq om je heen.

Perfect niet waar!? Vanuit je privé villa of vakantiehuis van Club Villamar kan het allemaal! Ontdek snel wat de Costa Maresme jou te bieden heeft.

De beste 10 hotspots van de Costa Maresme

1. Barca, Barca, Barca… Barcelona!

Wanneer je op vakantie gaat naar de Costa Maresme, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de hoofdstad van Catalonië! Hier staat prachtig historisch en artistiek erfgoed op je te wachten. Neem de trein of bus vanuit de populaire badplaatsen aan de Costa Maresme en ontdek de bekende stadBarcelona. Tijdens een bezoek aan deze stad kan een stop bij de kerk van Gaudí, La SagradaFamilia, niet ontbreken. Evenals het op doen van de sfeer van de levendige Ramblas met zijn vele kunstenaars, bloemisten en gezellige terrasjes. Sport is mondiaal. Grijp je kans om een kijkje te nemen in het legendarische voetbalstadion Camp Nou (het heiligdom van FC Barcelona) of in het indrukwekkende Olympisch stadion.

Ga lekker shoppen en geniet van Barcelona by night bij de fonteinen bij Palau Nacional. In de avond verlichten de veelkleurige lichten, op de maat van de muziek, het Palau Nacional. In het Maritiem Museum ontdek je van alles over de geschiedenis van Barcelona. De meeste bezoekers komen naar Barcelona om te genieten van haar mediterrane klimaat, de uitstekende vervoersmogelijkheden en de vele indrukwekkende bezienswaardigheden. In Barcelona verveel je je geen moment!

2. Het klooster van Montserrat

Ga erop uit aan de Costa Maresme en zoek het hoger op in de bergen nabij Barcelona! Op nog geen 50km ligt ten noord-westen van Barcelona het indrukwekkende klooster van Montserrat. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de prachtige wandel mogelijkheden. Onderweg zul je in het berggebied allerlei kleine charmante kapelletjes tegenkomen. De voorgevel van de kerk van het klooster van Montserrat is van neo-platereske stijl. Het interieur wordt getypeerd door de typisch Catalaanse stijl. Helaas is door de eeuwen heen een groot gedeelte van het klooster verloren gegaan, maar er is genoeg prachtigs overgebleven. Het Gotische klooster en het basiliek met de knapen, maken het samen met al het natuurschoon een waar genoegen om hier een dagje te vertoeven.

Montserat is van oudsher een heiligdom dat door velen wordt aanbeden vanwege de Heilige Maagd. Veel nationale historische gebeurtenissen gekoppeld zijn aan een deel van de geschiedenis van Montserrat. Heb je al eens gehoord van de legende van La Moraneta? Als je volgens de legende de Zwarte Madona aanraakt, zul je zwanger terugkomen van deze onvergetelijke dag!

3. Natuurpark Montnegre

In één woord, prachtig! Zodra je het natuurpark Montnegre nadert, kom je volledig tot rust in de stilte die je ervaart. Het natuurpark Montnegre is een uitgestrekt gebied in de bergen van de Costa Maresme met veel bomen en diverse wandelpaden waar je heerlijk kunt wandelen. Voor fiets liefhebbers is de route vanuit Pineda naar het natuurpark zeker aan te raden! Je komt langs schitterende en zeer gezellige kleine dorpjes waar je de echte spaanse gastvrijheid mee maakt. Je kunt natuurlijk heerlijk genieten van de gezellige terrasjes in de zon en van de (lokale) culinaire hoogtepunten.

Tijdens je bezoek aan het park Montnegre is het een ware aanbeveling om naar het Adventure Park te gaan. Hier is volop aan sportieve activiteiten, speelplaatsen voor de kinderen en nog veel meer. Wat het precies allemaal is, lees je in onze TOP 10 van de Costa Maresme op nummer 8. Kom in ieder geval gezellig met familie en vrienden en geniet van deze prachtige natuurlijke omgeving.

4. Mataró

Ben je een echte cultuurliefhebber? Wij bevelen je dan zeker een dagje Mataró aan. Mataró ligt nabij Barcelona en is het industriële, commerciële en toeristischecentrum van de Costa del Maresme. Deze prachtige kustplaats heeft een mooie jachthaven, welke beschouwt wordt als één van de grootste in de regio, met een prachtig strand.

Mataró heeft een berucht verleden, dat terug gaat tot de Romeinse tijd. Dit blijkt onder andere uit de oprichting van Lluro en Torre Llauder. Torre Llauder is één van de overblijfselen van een typische stad uit de 1e tot de 3e eeuw na Christus. In het hart van deze oude stad zul je de basiliek van Santa Maria (15e eeuw) tegenkomen met zijn middeleeuwse gevel gecombineerd met de neo-romaanse stijl uit de 19e eeuw.

Om een compleet beeld te krijgen kun je bij het VVV Mataró een audio-rondleiding met routebeschrijving. Een leuk alternatief om te bezoeken is het Regionaal Museum van Maresme, waar je van alles zult ontdekken over de Spaanse geschiedenis.

5. Het wijngebied Alella aan de Costa Maresme

Wat weet je van wijn? Zowel economisch als sociaal speelt de wijn een centrale rol in Alella. Alella is zeer bekend vanwege de teelt van zijn wijnstokken en de wijnproductie. Veel bezoekers komen naar Alella kopen dan ook een goede fles wijn voor thuis of ze komen naar Alella om op een terras wat tapas te eten onder het genot van een goed glas wijn.

De druivenoogst doet men in Alella met de hand in twee maanden tijd, zodat dezelfde wijngaard drie keer kan worden geoogstper jaar. Uiteindelijk hangt alles af van het optimale punt van rijpheid. In Alella zul je allerlei wijnsoorten vinden die zeer specifiek van deze regio zijn.

Wil je meer weten over de geschiedenis van het wijngebied Alella, dan zul je zeker oren hebben naar het Museo Masia Can Magarola. Daarnaast krijg je alle details van het hele wijn- en cavaproces te zien! Als afsluiter is het natuurlijk geweldig om een heerlijke fles wijn mee te nemen naar je vakantiehuis en natuurlijk eentje voor na je vakantie.

6. Marineland is het 2-in-1 waterpark van de Costa Maresme

Wie houdt er nou niet van waterpret met de hele familie! Kom naar het te gekke waterpark Marineland met wilde en rustigere glijbanen. Het 2-in-1 waterpark met dierenshows ligt op slechts 6km van de badplaats Malgrat de Mar. De dolfijnen zijn de parade paardjes en ze stelen dan ook de show met hun trainers. Maar, er is natuurlijk meer! Geniet van een gezellige zeeleeuwen of papengaaienshow.

Marineland is voor de kleintjes en voor de ouderen. Een dagje naar Marineland is dan ook een spetterend dagjewaterplezier voor iedereen! Er is een speciaal deel voor de kleintjes, waar ze genieten van hun eigen glijbanen en andere waterattracties! En veiligheid staat voor op, dus waar je ook bent in het waterpark, er zijn voldoende badmeesters aanwezig. Kom naar de Costa Maresme en geniet van een onvergetelijke en onbezorgde dag in Marineland!

7. Uitje op de boot langs de kust van de Costa Maresme

Zoek je ontspanning, maar wil je tegelijkertijd ook iets van de Costa Maresme zien? Ga een dagje eropuit op de boot! Aan de stranden van de grotere badplaatsen vind je ticketboxen waar je de ticket voor de boot kunt uitzoeken.

Kom aan boord en laat je langs de kust varen. Ontdek de Costa Maresme vanaf de boot, of ga aan wal in één van de badplaatsen. Je kunt in alle rust het dorp verkennen, iets eten of drinken op een terrasje. En als je een heerlijke frisse duik in het water hebt genomen, kun je weer aan boord en vaar je terug naar je bestemming. Hoe je het ook wendt of keert, het zal een heerlijk ontspannen dag zijn!

Tip: Informeer vooraf naar de vertrektijden van de boot bij de ticketbox.

8. Activ Natura Adventure Park

Waag je in de natuur en kom met elkaar in actie. Of je nu met je familie of vrienden bent, alles kan en niets moet! Aan de Costa Maresme ligt in de buurt van Santa Susanna het Activ Natura Adventure Park. Het is tevens de ingang van het natuurpark Montnegre. In deze prachtige bosrijke omgeving kun je volop outdoor activiteiten te doen en plezier beleven met je vrienden en familie. Klim in het touwbrug-parcours door het bos, of ga paintballen. Of wat dacht je van tokkelen, boogschieten of paardrijden.

Je zult je vermaken als de beste, maar soms is het tyd voor een kleine pauze. In het park is daarom gelegen hij om wat te eten of een drankje te nemen bij de bar. Of, wanneer je je eigen lunch mee neemt, kun je gezellig zitten op de picknickplaats. Wat verder handig is om te weten, is dat er parkeerplaatsen, kleedkamers, toiletten zijn.

9. Dalmau park van Calella aan de Costa Maresme

Een echte aanrader om de drukte even te ontwijken is een bezoek aan het park Dalmau. Zoals Londen het Hyde Park heeft, zo heeft Calella het Dalmau park. Het park is gecreeërd in 1928 door Jeroni Martorell. Je kunt hier heerlijk wandelen in de vrije natuur door de bossen van dennen en eiken. En je hoeft natuurlijk niet ver te wandelen om ontspanning te vinden en van de natuur te genieten.

Het hart van het Dalmau park is het zogeheten “hof van de beer”. Hier staan voor de kinderen onder andere schommels en zijn er plekken gecreëerd om in alle rust van de heerlijke dennengeur te kunnen genieten.

Minder rust, maar zeker niet minder ontspanning is er wanneer het park het decor is voor concerten. Een geweldige sfeer zul je hier dan tegenkomen die door zowel de lokale bevolking als de bezoekers zeker gewaardeerd worden. Dus, als je de kans hebt, ga dan één van de concerten bij wonen!

10. Serralada Litoral Natural Park

Je zult ondervinden dat aan de Costa Maresme veel natuurgebieden zijn die je kunt bezoeken. Dus, hou je van de natuur, dan zit je aan de Costa Maresme zeker op de juiste plaats! Tussen de rivier Besòs en het meer van Argentona ligt het natuurschone park Serralada Litoral Natural Park.

Het mediterrane klimaat en de strategische ligging van het natuurpark Serralada Litoral, maakt het park uniek. Dat vraagt naar een speciale benadering. Hop in galop en bewonder het prachtige landschap van Catelonia tijdens een rit per paard. Onderweg kom je van alles tegen. Van dolmens, Iberische ruïnes, tempels, kastelen tot landhuizen omgeven door boerenland. Je zult versteld staan van dit stuk ongerepte natuur en de schitterende uitzichten die je tijdens je rit zult hebben.

De Costa Maresme is de perfecte vakantiebestemming voor jong en oud!

Zie je jezelf al shoppen in Barcelona, wijn proeven in Alella, van de wild waterbaan in Marineland of per paard of boot de Costa Maresme ontdekken?!
Benieuwd naar wat er nog meer te doen en zien is in de Costa Maresme? Lees alles hier!!

Uiteraard wil jij net als iedereen de beste villa in de Costa Maresme hebben om tijdens je vakantie optimaal te kunnen genieten. Wees er daarom snel bij want er is maar één perfecte droom villa voor jou! Mis hem niet!!

Check ze allemaal!