Hulp is onderweg! Probeer nu de Costa Brava TOP 10, gratis en voor niets

Op zoek naar de ultieme hoogtepunten aan de Costa Brava? Wij hebben de beste 10 alvast geselecteerd voor jou!

Aan de Costa Brava vind je werkelijk alles! Het is dan ook niet voor niets dat Club Villamar aan deze costa talloze villa’s verhuurd. Of je nu op zoek bent naar een relaxte zon, zee en strand vakantie, óf dat je erop uit wilt trekken vanuit je eigen villa om dingen te doen en te zien. Het kan allemaal!

De mogelijkheden aan de Costa Brava zijn oneindig. Om het makkelijker en overzichtelijker voor je te maken, hebben wij alvast de beste 10 uitstapjes voor je op een rij gezet. Deze mag je absoluut niet missen tijdens je vakantie aan de Costa Brava.

De beste 10 uitjes in de Costa Brava

1. De Costa Brava vanuit de lucht

¨Verandering van spijs doet eten¨. Voor velen, en waarschijnlijk ook voor jou, is het geen dagelijkse kost om vanuit de lucht op het leven neer te kijken. Grijp daarom je kans tijdens je vakantie om met z’n allen een ballonvaart te maken. Of, bekijk de Costa Brava van een hele andere kant tijdens een vliegtuigvlucht ofeen parachutesprong!

Dit alles is mogelijk in Empuriabrava, want hier is het belangrijkste skydive centrum van Europa. Laat de adrenaline door je lichaam gutsen en ga voor een parachutesprong of ga skydiven. Er is geen betere plek te vinden dan het geweldige Empuriabrava. Empuriabrava heeft één van de grootste jachthavens van de wereld en het heeft meer dan 30km aan grachten. Niet voor niets wordt Empuriabrava ook wel het Venetië van de Costa Brava genoemd. Ga de lucht en aanbid de Costa Brava vanuit de lucht! Het is onbeschrijfelijk!

Durf jij het aan!? Ontdek de Costa Brava per ballonvlucht

2. Illas Medas

Vind je het interessant om de fantastische onderwaterwereld van de Costa Brava te ontdekken? Het adembenemende natuurpark ‘Illas Medas’ (ook bekend als de ‘Medes eilanden’ en in het Catalaans ‘Illes Medes’) trekt veel duikers en snorkelaars.

Islas Medas is ongeveer 1 mijl (ongeveer 1.61km) met de boot vanaf l’Estartit. Dit kleine archipel bestaat uit 7 eilanden en een aantal koraalriffen, allemaal gevuld met een opmerkelijke flora en fauna.

Het mysterie van de 7 eilanden en haar onbeschrijfelijk mooie natuur blijven geen geheim als je het graag droog wilt houden. Vermijd je liever dieptes, maar ben je dol op boten? Een boottrip is dan bij uitstek de aangenaamste en gemakkelijkste manier om de zeebodem en de rest van het natuurpark te ontdekken. Onthul de geheimen van de Medes eilanden aan de Costa Brava tijdens je vakantie. En vergeet je camera niet mee te nemen, want je zult ogen tekort komen.

Ontdek het prachtige natuurgebied van de Medes eilanden aan de Costa Brava

3. De Driehoek van Dalí in de Costa Brava

Salvador Dalí is een beroemde surrealistische schilder, die vele sporen heeft achtergelaten aan de Costa Brava. Er zijn 3 speiale plaatsen die je niet mag missen, want zij zijn een ware verzameling van de meester werken van Dalí. De Dalí’s gekte gaat door de hele Costa Brava.

In Salvador Dalí’s geboorte dorp (Figueres) is het Teatre-Museum Dalí het episch centrum. Jaarlijks laten ruim 750.000 bezoekers zich overweldigen door Dalí’s kunst- en schilderwerken.
Ten oosten van Figueres ligt het legendarische Casa-Museu Salvador Dalí in Portlligat. Hier kun je in het leven kruipen van deze excentrieke kunstenaar.
Niets minder trekt de aandacht dan Casa-Museu Castell Gala Dalí in Púbol. Door het kasteel aan zijn vrouw Gala te schenken, werd Dalí zijn belofte realiteit. Zowel het kasteel als het interieur bevestigen de Dalí gekte op en top.

Salvador Dali fan? Dan kun je dit legendarische musea in Girona niet missen

4. De Costa Brava en haar waterparken

Op een zonnige dag is er niets meer wenselijk dan een verfrissende sprong in het water. Geniet met veel spetter plezier en een grote glimlach van een dagje uit met je familie of met je vrienden in één van de waterparken aan de Costa Brava. Eén van onze aanbevelingen is het waterpark in Lloret de Mar. Waterworld wordt beschouwd als het beste waterpark van Europa, met zijn attracties en groene gebieden. Een ander beroemd park aan de Costa Brava die wij adviseren, is Aquadiver (in Playa de Aro).

Beide waterparken zijn perfect voor alle leeftijden, met attracties voor kinderen, jongeren en volwassenen. De tijd zal voorbij vliegen, terwijl je samen de dag van je leven hebt. Zwembaden, kinderbaden, golfslagbaden, spectaculaire glijbanen en nog veel meer waterpret geven je een hilarische dag. Je krijgt alles wat je maar wilt, behalve het gevoel van verveling.

Een echte topper in de Costa Brava is zonder twijfel Waterworld in Lloret de Mar

5. Watersporten aan de kust van de Costa Brava

De ruige kust en de kristal heldere kustlijn maken de Costa Bravaeen waterparadijs voor watersporters. Niet voor niets biedt de Costa Brava ruim 48 wateractiviteiten aan!

Naast diepzeeduiken zijn er aan de ruim 200 km lange kustlijn tal aan mogelijkheden voor surfen, wind- en kitesurfen, wakeboarden, waterskiën, zwemmen, zeilen, snorkelen, kayaken of vissen. Om maar eens iets te noemen. En, vergeet niet de gezellige tocht op de banaan, hoe je kunt vliegen op de fly-fish en hoe je de lucht in gaat met parasailen! Bewonder de prachtige Costa Brava vanuit de lucht en je zult zien hoe uniek het landschap is!
Ervaren windsurfers raden de kust van Roses en Pals aan als DE kustplek van de Costa Brava. Het lang uitgerekte strandzand en regelmatig aanwezige golven maken het hier ideaal!

De Costa Brava biedt de perfecte omstandigheden voor watersport.

6. Cap de Creus

Je zult een bijzondere ervaring beleven tijdens je bezoek aan Cap de Creus (Cadaques), volgens vele bezoekers. Daarom kunnen we je deze plek ook niet onthouden in deze Costa Brava TOP 10. Het natuurpark Cap de Creus is het enige natuurgebied in Spanje, dat zowel over zee als het land reikt én dat het grootste onbewoonde gebied is. De flora en fauna zijn uniek met zijn verscheidenheid aan zeldzame soorten.

Het natuurpark is niet alleen voor natuurliefhebbers! Het staat ook bekend als een onderwaterparadijs voor duikers en als een idyllische plek om te wandelen en voor andere recreatieve activiteiten. Wanneer je wilt wandelen, raden wij je aan om naar het hoogste punt van Cap de Creus te gaan, genaamd Sant Salvador. Terwijl je de weg omhoog volgt, zul je door indrukwekkende gebieden gaan met bomen en rotsen.

Wandel door het schitterende natuurpark Cap de Creus

7. Jeep Safari over de Costa Brava

Actie en sensatie: Scheur door de binnenlanden van de Costa Brava in een jeep! Saai? Nee, dat is het absoluut niet! Je komt op plekken waar je niet zo 1, 2, 3 komt. Daarbij vertelt je persoonlijke begeleider je tijdens je safari meer over de omgeving en deelt met alle liefde andere leuke wetenswaardigheden. Je passeert baaien van de Costa Brava en je bezoekt de meest onbekende plaatsen die je zelden als toerist zult vinden.

Ben jij de jeep de baas? Als er voldoende animo is en de wegen het toelaten, kun je zelf achter het stuur kruipen. Uiteraard moet je wel je rijbewijs minimaal 3 jaar hebben en dien je capabel genoeg te zijn (naar oordeel van de begeleider).

Een geweldig dagje uit voor jong en oud is een jeepsafari!

8. Girona

Net als ieder ander, zie je vanaf een grote afstand de Kathedraal van Girona boven de stad uitrijzen. Wandel langs de riveren, over de bruggen en bewonder de charmante kleurrijke huizen (gebouwd in de Middeleeuwen). Als je door de Joodse wijk over de geplaveide straten loopt, wordt je geleid naar de kathedraal. Onderweg loop je langs prachtige gebouwen met zeer interessante details. Als je eenmaal bent aangekomen in de kathedraal, zie je een opmerkelijke mix van stijlen. De bouw van de kerk begon met een Romaanse stijl, gevolgd door een transformatie naar Gotisch. ‘Als punt op de i’ werd uiteindelijk de Barokke gevel toegevoegd.

Girona is een uitzonderlijke stad. Voor een leuke tijd in Girona moet je ook zeker een bezoek brengen aan de chocoladefabriek. Torras Chocolate Fabrica onthult de geschiedenis van chocolade. Natuurlijk is een bezoek aan de fabriek inclusief het proeven van de chocolade. Het is een overheerlijke traktatie!

Proef het echte Spaanse leven in de gezellige stad Girona

9. Ontdek het binnenland van de Costa Brava: Rupit – El Far – Besalu

Maak gebruik van de gelegenheid en bezoek 3 dorpen in 1 dag! Aan de Costa Brava wordt een spraakmakende binnenlandse tocht georganiseerd die je zal brengen naar Rupit, El Far en Besalu.

Rupit is beroemd vanwege de hangbrug. Die kun je vermijden door een omweg te nemen via een wandelpad. Aan de andere kant heten de smalle middeleeuwse stenen straten en de oude stenen huizen je van harte welkom. De belangrijkste bezienswaardigheden van Rupit zijn de Romaanse kerk en de Sallent waterval. Op weg van Rupit naar Olot kom je langs het heiligdom van ‘El Far’. Onderweg wordt je verrast met een blik op het 2 na grootste meer van Spanje, het ‘meer van Banyoles‘, en het vulkanische gebied.

Bij aankomst in het 11e/12e eeuwse Besalu staat de lange stenen hoekbrug met een poort en valhek voor de verdediging te pronken. Het authentieke Besalu met haar prachtige bouwwerken staat bekend vanwege het samenleven van de Joodse- en Christelijke gemeenschap, met als nalatenschap het ritueel Joodse badhuis. Deze binnenlandsetocht bewijst dat binnenlandsetochten niet alleen interessant zijn voor die-hard cultuurliefhebbers.

Tijdens de route kom je langs het waanzinnige meer van Banyoles

10. Lloret de Mar, het veelzijdige stukje van de Costa Brava

Voor een gezellig uitgaansleven aan de Costa Brava raden we je aan om in de zomer naar Lloret de Mar te gaan! Zowel overdag als ’s avonds is er altijd een goede sfeer en zie je dat het leven volop tot leven blijft met de vele gezellige terrasjes, beachbars en goede restaurants waar je heerlijk kunt vertoeven. Verder vind je vertier in Gran Casino Costa Brava.

Van ’s avonds tot in de vroege uurtjes kun je helemaal los gaan in één van de discotheken of drink je gezellig een drankje en klets je gezellig bij met vrienden of familie. Bijna alle bars en discotheken vind je aan de hoofdstraat en haar zijstraten van Lloret de Mar.

Lloret de Mar en haar enorme prachtige nachtleven, heeft minstens zo veel cultureel historische trekpleisters. De kerk Iglesia de Sant Roma kun je zeker niet overslaan. Net als het strand van Lloret de Mar met aan de ene kant het kasteel Castell de Sant Joan, en aan de andere kant de visser de vrouw Dona Marinera.

Relax overdag met een heerlijke cocktail en feest snachts in de vele discotheken

De Costa Brava is fantastisch!

Heb jij net als ons ontdekt hoe fantastisch en veelzijdig de Costa Brava is? Raad eens, er is nog veel meer! Lees daarom verder over de Costa Brava.

Je kan vast niet wachten om een vakantie naar dit zonnige vakantieoord te boeken! Bekijk daarom snel ons aanbod aan villa’s en vakantiehuizen in de Costa Brava.

Check ze allemaal!