Nu is het kiezen van je vakantiebestemming een stuk gemakkelijker & relaxter

Naar welke Spaanse vakantiebestemming ga jij?

Weet je nog niet waar je naar toe op vakantie zult gaan? Met slechts 1-klik op één van de onderstaande vakantiebestemmingen ontdek je alle hoogtepunten die je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie in Spanje!

Ga op vakantie naar één van de Spaanse eilanden. Wat dacht je van Mallorca? Is het niet prachtig!

Spanje! Er is zoveel te doen, maar zo weinig tijd: De kust, het binnenland en de eilanden

Wil je meer zien en/of doen dan vorig jaar? Bekijk onze TOP 10’s en dit jaar zul je de vakantie van je levenbeleven!Hou jij ook zo van de zomer? Zoals veel vakantiegangers ben je ieder jaar van plan om activiteiten te ondernemen tijdens je vakantie, maar aan het einde van je vakantie heb je veelal niet meer gezien dan het strand en het dorp of de stad waar je bent verbleven. Misschien heb je geen idee waar je naar toe kan gaan of wat er allemaal in de omgeving is te doen. Net als iedereen, heb je natuurlijk geen zin om uren lang op internet van alles uit te pluizen. Die tijd is voorgoed voorbij! Om het je makkelijk te maken hebben we de leukste en mooiste hoogtepunten per costa/eiland/plaats voor jou geselecteerd, Jij noemt het, en wij hebben het!

Vanuit je eigen villa of vakantiehuis van Club Villamar kun je het mooie en diverse Spanje ontdekken!
Bezoek één van de beroemde costa´s, zoals de Costa Brava of de Costa del Sol. Of, vlieg naar één van de prachtige Spaanse eilanden, zoals Ibiza of Mallorca. Wil je het authentieke Spanje ontdekken? Maak een uitstapje naar het binnenland van Spanje.

Ontdek waarom Spanje één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa is!

De beste 10 uitstapjes van Spanje

1. De metropool Barcelona

Mis je kans niet om één van de meest beroemde wereldsteden te bezoeken. Barcelona is de hoofdstad van Catalonië (één van de 17 autonome regio’s van Spanje). Het is een mediterrane en kosmopolitische stad met Romeinse overblijfselen, middeleeuwse wijken en de mooiste modernistische monumenten. In Barcelona vind je prachtige architectonische werken van, bijvoorbeeld, Antoni Gaudí, Lluís Domenech en Joan Miró. Het historische en artistieke erfgoed is prachtig. Daarnaast is het uitzonderlijke mobiliteitsnetwerk, het mediterraanse klimaat en de toeristische attracties eveneens van belang voor deze zakenstad, Barcelona.

2. Scubaduiken in de Spaanse wateren

Ben je nieuwsgierig naar de ongelooflijk mooie onderwaterwereld van Spanje? Het is een andere manier om Spanje te leren kennen. Als je al duikervaring hebt, zul je de onderwaterwereld van dit land zeker waarderen.
Een greep uit de grote lijst aan beste duikspots in Spanje:

Islas Medas (L’Estartit, Girona): Een klein eiland van de zeven eilanden voor de kust van Girona.
Cadaques (Bij de Catalaanse kust): bekend als het dorp van Dalí, zeer charmant en cultureel dorpje plek om te bezoeken na een heerlijke duik.
Menorca maakt deel uit van de Balearen en is een paradijs voor duikers. En de stranden zijn ook prachtig. In de grotere kustplaatsen, op het vasteland en op de eilanden, vind je verschillende duikcentra om je duikspullen te huren of voor het volgen van duiklessen.

Ontdek de onderwaterwereld van Spanje

3. Golf

Golf fans, jullie zullen zeker genieten van Spanje op je eigen niveau of handicap. Waarom? Enkele redenen zijn: het geprivileerde klimaat, golfbanen in alle soorten en maten, de uitstekende bereikbaarheid en de goede kwalitatieve faciliteiten. Daarnaast is er meer dan golf, zoals de Spaanse keuken, kust en cultuur.

Het golf toerisme blijft groeien. Steeds meer mensen kiezen ervoor om deze sport in Spanje te beoefenen. Wetende dat dit land de leider is in het Europese golf toerisme. Een aantal van de beste golfbanen in Spanje zijn: Real Club de Golf El Prat in Barcelona of de Las Brisas Golf Club in Malaga. Het is een ervaring die je steeds weer opnieuw wilt beleven!

4. Spaanse culturele uitjes

Ben je geïnteresseerd in een cultureel momentje? Spanje zal zeker een groot succes zijn als vakantiebestemming! Ontdek zoveel als je kan!

Spanje heeft één van de meest belangrijke erfgoed monumenten van de hele wereld: het Alhambra in Granada, de Moskee van Córdoba, La Sagrada Familia van Gaudí en andere kathedralen, kloosters, kastelen en paleizen die je kunt bezichtigen en ontdekken. Waar ga je beginnen?!

Daarnaast zijn in Spanje meer dan 1.400 musea gevestigd die meesterwerken bewaren van de grootste internationale artiesten. Musea, zoals het Picasso Museum en het Thyssen-Bornemisza Museu’ in Barcelona, het Dalí Theater-Museum in Figueres, etc.. Niet te vergeten, dat Spanje het tweede land van de wereld is die op internet is geclassificeerdvoor het werelderfgoed door UNESCO.

Bezoek de unieke kathedraal die vanuit een moskee is gebouwd.

5. Zon en strand

Wie wil niet zijn vakantie doorbrengen in de zon en aan zee? Pak je zwemkleding en kom naar Spanje!

Wist je dat 46 landen van de Noord-Hemishere worden geassocieerd met de Blauwe Vlag? En, nog beter, Spanje is één van de toonaangevende landen! Dit beteknt de aanwezigheid van een speciale reddingsdienst, hoge waterkwaliteit, gemarkeerde zones voor watersporten, zoals surfen, kite surfen, boten, waterskiën en dat het strand gemakkelijk toegankelijk is.

Spanje is de perfecte plek voor watersporten te beoefenen en te genieten van de stranden langs de kusten. Bijvoorbeeld, de Costa Brava, Costa Maresme, Costa del Sol, Costa Dorada, of de eilande, zoals Mallorca, Menorca, Gran Canaria of Ibiza. Dankzij het gunstige klimaat kun je het hele jaar door optimaal genieten van het strand tijdens je vakantie. Maar, je kunt ook genieten van de vele watersportactiviteiten. We raden aan windsurfen en het maken van boottochten zeler aan.

Heerlijk een dagje genieten op het strand van Calpe.

6. Winkelen in Spanje tot je niet meer kunt

Zorg voor voldoende krediet op je bankrekening en zorg ervoor dat je de bankpas in Spanje kunt gebruiken! In Spanje vind je tal van steden met luxe winkels en grote winkelcentra. De keuze is zo enorm, dat je het gevoel krijgt dat je niet eens genoeg tijd hebt om alles te kunnen zien. Maar, maak je geen zorgen! In Spanje zijn de winkelpaleizen tot laat in de avond nog open.

In Barcelona, bijvoorbeeld, vind je de luxe winkels aan de beroemde Avenida Diagonal en Paseo de Gracia. Tijdens je winkeltocht vind je je weg van winkel naar winkel, terwijl je een wereld aan mogelijkheden krijgt te zien als het gaat om verschillende smaken en budgetten. Je wordt dan ook rijkelijk beloond met ambachtswinkels, chique boetieks, winkelcentra en vlooienmarkten. Zorg dus voor voldoende ruimte in de kofferbak!

De beste plek om te winkelen is zonder twijfel Barcelona!!

7. Spaanse gastronomie en wijn

Is je maag start klaar om gevuld te worden, want Spanje staat bekend om zijn gastronomie. De Catelaanse keuken, bijvoorbeeld, maakt gebruik van tal van mediterrane ingrediënten, zoals tomaten, knoflook, kruiden, olijfolie, uien en kabeljauw. In Andalusië is de olijventeelt en de productie van olie zeer populair. Daarnaast zijn de zogehteten tapas een echte Spaanse traditie. Je zult vele bars vinden die een eindeloze lijsten hebben van meer dan 100 specialiteiten waaruit je kunt kiezen.

Spanje heeft bijna 1,2 miljoen hectare wijngaarden. Hiermee heeft Spanjede grootste oppervlakte aan wijngaarden ter wereld. Er zijn oneindig veel wijnroutes, zoals de wijnroute van de cava in Penedes of de wijnroute van Rioja Alava. Deze laatste route geeft je de kans om eens nader te kijken naar de (wijn)cultuur en het proces van wijnmaken / vinificatie.

Volg de schitterende wijnroute van Peneda.

8. Het nachtleven in Spanje

Breng een onvergetelijke avond door in Spanje. Je zult nergens anders zo veel entertainment tot in de laatste uurtjes vinden als in Spanje. Het feest gaat door, zelfs tot na zonsopgang. Geniet van een verrukkelijk diner in een leuk restaurant en geniet vervolgens van een lekker drankje of ga naar een musical of theatervoorstelling. En dan begint het allemaal, dan ben je helemaal klaar voor het nachtleven in één van de bars of discotheken.

Als je uitgaan en feesten helemaal te gek vindt, dan is Lloret de Mar of Ibiza helemaal jouw ding. Beide zijn beroemd om de grote en geweldige feesten én de vele populaire internationale DJ’s en artiesten die het podium betreden.

Tot in de vroege uurtjes los in de Spaanse club Pacha

9. Animatieparken

In Spanje zijn verschillende amusementsparken, dierentuinen, musea, safari’s en nog veel meer voor kinderen en volwassenen! Geniet van het plezier dat je zult hebben met je familie of vrienden. Ga op volle snelheid van een enorm spectaculaire achtbaan, ontdek exotische landschappen in de natuurparken en geniet van fantastische live entertainment. Terra Mitica in Benidorm, Port Aventura bij Tarragona of Isla Magica in Sevilla zijn slechts enkele voorbeelden.

Naast de attracties die met hoge snelheid gaan en de adrenaline door je lichaam laten schieten, is er een keerzijde qua animatieparken. Laat je duizelen door de wetenschappelijke wetenswaardigheden en de natuurlijke omgeving. De dierentuin van Barcelona (Barcelona Zoo) is één van de beste dierentuinen van Europa. Een ander voorbeeld is de spectaculaire Oceanográfic. Dit is het grootste aquarium van Europa en is gelegen in de Stad van Kunsten en Wetenschap in Valencia. Of laat je verrassen door Selwo Marina in Benalmadena aan de Costa del Sol. Bezoek één van de animatieparken en je gaat een onvergetelijke en mooie tijd tegemoet met je familie of vrienden!

Fantastische shows, leuke dieren en geweldige attrakties

10. Ecotoerisme

Meren, bergen, vulkanen, moerassen, bossen, rivieren, valleien, kliffen… In Spanje blijft het landschap je maar verrassen.
Bezoek de authentieke natuurgebieden van Spanje. En ontdek de natuurgebieden die zijn goedgekeurd door het Europees Handvest voor duurzaam toerisme (ECST) van de Europese Commissie. Veel bedrijven organiseren toeristische activiteiten die zich verenigen met milieubescherming. Wij kunnen je een bezoek aan de volgende twee natuurgebieden zeker aanbevelen:

Nationaalpark Sierra Nevada: Deze plek bezit de hoogste bergen van het Iberisch schiereiland.
Natuurpark Garrotxa: Hier bevindt zich de grootste vulkanische regio van Spanje.

Laat je verwonderen in het natuurpark van Garrotxa.

Ben je klaar voor die geweldige zomervakantie!?

Heb je de andere fantastische TOP 10’s gecheckt? Je kunt vast niet wachten om het schitterende Spanje te ontdekken!? Het is echt ongelooflijk.

Zoek je ideale vakantiebestemming en bekijk ons arrangement aan vakantiehuizen in jouw droombestemming! Deze zomer gaat voor jou het verschil maken! Na je vakantie kun je al je familieleden en vrienden vol trots vertellen over de fantastische plekken die je hebt bezocht en dat je vakantie hebt gevierd in je eigen villa of vakantiehuis met zwembad!

Vind je droom villa vandaag nog!

P.S. Wil je graag nog meer informatie over Spanje of over één van de overige bestemmingen?! Natuurlijk hebben wij die info voor jou! Check het ALLEMAAL!!