Pineda de Mar – Lekker aan het strand – Wat te doen en zien?

Pineda de Mar, rustige en schilderachtige badplaats aan de Costa Maresme

Pineda de Mar is een schilderachtige badplaats langs een gouden kiezelstrand aan de Costa Maresme. Pineda de Mar bevindt zich in de Spaanse provincie Barcelona en in de regio van Catalonië, gelegen tussen de badsteden Calella en Santa Susanna van de Costa Maresme. Oorspronkelijk was Pineda de Mar een vissersdorp en telt momenteel zo’n 26.000 inwoners. Het mooie strand heeft ervoor gezorgd dat ook hier het toerisme een florerende bron van inkomsten is geworden. Terwijl Pineda de Mar volgens sommigen nog aan de Costa Brava ligt, maakt deze badplaats eigenlijk al deel uit de Costa Maresme. De Costa Brava betekent immers ‘wilde kust’ en aangezien er vanaf Blanes geen rotsen meer te zien zijn, gaat de Costa Brava hier over in de Costa Maresme.

Klik hier voor ruime vakantiehuizen in Pineda

Pineda de Mar en haar gezellig centrum

Het gezellige autovrije centrum met smalle straatjes concentreert zich rond het Melias pleintje met knusse terrasjes, vele restaurantjes, tapasbars en verschillende winkeltjes. Pleintjes met fonteinen, tuintjes en fleurige bloembakken nodigen uit tot een aangename stadswandeling met shopping en een terrasje doen als afsluiter. Tijdens de zomer kan je elke zondagavond genieten van een Sardanas voorstelling, de folkloristische Catalaanse dans die tijdens het Franco regime verboden was en vandaag weer ten volle in het openbaar gedemonstreerd wordt. In het centrum staan nog meerdere historische gebouwendie dateren uit de 17de tot de 19de eeuw. Van een oud Romeins aquaduct blijven nog vier bogen over. Aan de zuidkant van Pineda de Mar mondt de rivier de Pineda uit in de Middellandse Zee.

Pineda de Mar, breed zandstrand en gezellige boulevard

Pineda de Mar heeft een aangenaam breed grofkorrelig zandstrand waar het nog rustig is ook tijdens de drukkere zomermaanden. Aan het strand van Pineda de Mar vind je diverse watersportmogelijkheden zoals waterfietsen, waterskiën en duiken in een dichtbij geleden baai. Langsheen het strand kan je heerlijk flaneren op de aangename boulevard, waar je gezellig kunt winkelen en iets kunt eten of drinken in de talrijke restaurants, tapasbars en op de terrasjes. Elke vrijdag vindt op deze boulevard de wekelijkse marktplaats, waar je streekproducten en ambachtelijke geschenken kunt kopen.

Pineda de Mar, trekpleister voor een rustige vakantie

Pineda de Mar is geen centrum voor massatoerisme, maar in het hoogseizoen kan het er toch gezellig druk worden. Vele Spanjaarden uit Barcelona hebben in Pineda de Mar een weekendhuisje en komen hierheen om te genieten van de zon op de brede en rustige stranden. De dichte afstand en de goede treinverbinding tussen Barcelona en Pineda de Mar zijn daar niet vreemd aan. Voor de jongeren is hier niets te vinden, Pineda de Mar beschikt nauwelijks over echte discotheken en uitgaansgelegenheden in tegenstelling tot Calella en Blanes bijvoorbeeld. Dit zorgt voor meer ademruimte overdag en meer rust ’s nachts.

Pineda de Mar, vertrekbasis voor een daguitstap naar Barcelona

Door het stadje Pineda de Mar rijdt een trein die je snel naar naburige badplaatsen, maar ook naar de metropool Barcelona brengt. Hiermee is Pineda de Mar de ideale uitvalsbasis voor verschillende uitstappen. De indrukwekkende kathedraal van de Sagrada Familia en de Ramblas zijn de grootste trekpleisters van deze prachtige stad. Geniet er van de heerlijke sfeer op de Ramblas, een levendige boulevard met allerlei kraampjes, terrasjes en straattheater. In Lloret de Mar kunnen de kinderen hun hart ophalen in het Waterpark met verschillende zwembaden en glijbanen.

Pineda de Mar is de ideale vakantiebestemming voor wie houdt van een rustige en gezellige (strand)vakantie. Ben jij zo iemand? Reserveer dan nu je vakantiehuis of villa met privé zwembad bij Ruime villa’s en vakantiehuizen Pineda de Mar