Rojales aan de Costa Blanca – Ga er langs!

Rojales, populaire en aangename bestemming voor een vakantie of langer verblijf aan de Costa Blanca

Rojales, een charmante en populaire vakantiebestemming onder vele Europeanen, ligt ten zuiden van Alicante, op slechts enkele kilometers van de kust van de Costa Blanca. Vanuit Rojales ben je in een 10-tal minuutjes in de badplaatsen Guardamar del Segura en Torrevieja. Oorspronkelijk was Rojales een traditioneel dorp dat leefde van de sinaasappel- en citroenplantages. Tegenwoordig weet Rojales het traditionele aardig te combineren met een modernere levensstijl, die zich heeft aangepast aan het toerisme. Rojales is een rustige stad dichtbij mooie zandstranden, in de omgeving van de zoutmeren met hun heilzame werking en omgeven door duizenden fruitbomen. Haar zeer diverse gastronomie, haar rijk cultuurhistorisch verleden, de talrijke watersportfaciliteiten, de verschillende golfbanen en wandelmogelijkheden in de omgeving zijn slechts enkele redenen waarom hier zo veel Europeanen op vakantie komen maar ook blijven overwinteren. In Rojales geniet je winter en zomer van een sfeervolle rust te midden van natuur, cultuur en het milde middellands zeeklimaat.

Gezellige villa’s in Rojales? Klik hier

Rojales, van een landbouwgemeenschap tot een florerende stad met diverse faciliteiten

De laatste jaren heeft Rojales veel energie gestoken in de ontwikkeling van woonwijken met goede voorzieningen. Zo beschikt Rojales nu ook over een eigen gemeentelijke sporthal en een theater. Oude woonwijken zoals de Barrio de las Cuevas werd nieuw leven ingeblazen en herbergt nu de talrijke ambachtslieden. In Rojales heb je alles bij de hand, van grote supermarkten tot ambachtelijke bakkers en keurslagers. In het grote winkelcentrum de Havaneras vind je zelfs een C&A en een H&M. Naast een ruim aanbod van lokale gastronomische restaurants is ook de buitenlandse keuken goed vertegenwoordigd in Rojales. Voor de kinderen beschikt Rojales over een Aquapark en de jongeren kunnen er hun hart ophalen in de verschillende plaatselijke discotheken. Zo is Rojales tegenwoordig een veelzijdige en florerende stad geworden waar jong en oud zich kunnen amuseren zonder overdreven drukte en overlast.
Elke donderdag is er markt in Rojales aan de Calle Albéniz. Op deze niet te grote maar gezellige markt kun je streekproducten kopen zoals groenten, fruit, olijven en verse noten, maar ook gedroogde vis, kaas, kleding en schoenen. Van hieruit kun je via de beroemde brug de Seguraoversteken en de binnenstad te bezoeken.

Rojales en haar unieke bezienswaardigheden: grotwoningen, schelpenhuis en zoutmeren

Rojales aan de oever van Río de Segura. Het ene moment vol met regenwater enhet andere moment staat het droog

– Rojales ligt aan de oever van de rivier de Segura. Talrijke bezienswaardigheden in Rojales getuigen van het belang van water voor deze stad: de 16de-eeuwse stenen dam Azud die vandaag nog steeds operationeel is, de beroemde brug over de Segura, oude bruggen en de watermolen in het centrum van de oude stad, op nog geen 100 meter van het stadhuis van Rojales.

– Het oude deel van de stad is mooi gerestaureerd en ziet er heel aantrekkelijk uit. In dit kleine centrum vind je een paar leuke terrasjes waar het sociale leven van Rojales zich dagelijks afspeelt. Zakenlui voeren hier staande of zittend op een bankje in de zon hun zakelijke gesprekken.

– Na een pittige wandeling over de heuvels van Rojales kom je aan de Cuevas del Rodeo, een reeks grothuizen die dateren uit de 19de eeuw en tegenwoordig gebruikt worden door kunstenaars die er hun werken in tentoonstellen. Voor wie deze klim te moeilijk is, kan er met de auto via de Calle Opalo naartoe rijden. Volg de richtingspijlen tot aan de kleine parking. Vaak zijn deze grotwoningen van Rojales aan het oog onttrokken omdat aan de voorkant niet te zien is dat ze uit rotsen zijn gebouwd.

– Als je aan de grotwoningen van Rojales bent, kan je meteen ook de sprookjesachtige schelpenwoning bezoeken. Bovenop de heuvel zie je de toren van deze woning uitsteken. Vanaf zijn zevende jaar was Don Miguel een fervente verzamelaar van schelpen op de stranden van de nabijgelegen badplaatsen Guardamar del Sugura en La Manga del Mar Menor. Met ongeveer 550.000 schelpen heeft hij 600 m² van de muren en de patio van zijn huis versierd met schelpenstructuren en mozaïeken in uiteenlopende figuren van cirkels tot bloemenmotieven en dieren. Je kunt er gratis naar binnen. Dit moet je zeker doen! Vergeet niet om een fooi achter te laten voor het echtpaar dat er nu woont.

– De Museo de la Huerta in Rojales zijn niet groot, goed onderhouden en toch gratis. Verdeeld over vier gebouwen ontdek je het leven van destijds op het platteland van Rojales. Hier leer je alles over de woningen, de bakkerij, het transport, het persen van de olijfolie en de gebruikte werktuigen. Deze musea liggen op de weg door de plantages. Buiten in de tuin staan picknicktafels en banken, waar je onder de middag kunt picknicken.

Op de weg naar de badplaats Torrevieja rij je langs twee prachtige natuurparken: La Mata Laguna en La Mata Torrevieja, waar je ook een zoutmeer hebt. In dit natuurgebied staan verschillende uitzichttorens die je een prachtig zicht bieden op de omgeving. Het gebied is toegankelijk langs verschillende kanten en laten je toe om te genieten van de rijke beschermde flora en fauna.

– Een fietstocht langsheen de prachtige boomgaarden met duizenden fruit- en olijfbomen is ongetwijfeld ook een aanrader.

Op zoek naar een rustige vakantiebestemming of een aangename plek aan de Costa Blanca voor een langer verblijf? Dan is Rojales zeker iets voor jou!
Reserveer vandaag nog je droomvilla bij Club Villamar en geniet er van een ontspannen verblijf op het ritme van de Spanjaarden.

Authentieke moderne vakantievilla’s Rojales