Ibiza – Iedereen wild enthousiast! Wat te doen en zien?

Exclusief genieten van een rustgevende en ontspannen vakantie?

Ervaar een exclusieve vakantie met de vergeten geheime cultuur en het prachtige natuurschoon van Ibiza!

Ibiza stond voor mij vooral bekend als internationale party scene van beroemdheden en een Spaans eiland dat net als Lloret de Mar (aan de Costa Brava) alleen maar feestende jongeren aantrekt. Dit is ook niet zo raar, gezien de ene celebrity na de andere op Ibiza wordt gespot door de mediagoerroe en dat DJ Armin van Buuren sinds 2012 exclusief optreedt in Privilege (voordien in Space). Het beeld wordt nog eens bevestigd door vele bekende sterren op hun grote luxe jetsets en dat regelmatig in vol ornaat een bruiloft wordt gehouden van één of andere bekende filmster of voetballer. Om de aanwerving van een super modern immens grote witte villa als tweede woning niet te vergeten.

Nothing is what it seems to be, want het tegendeel is waar! Net als de Costa Brava heeft Ibiza minstens een zo mooie keerzijde. Je doet jezelf tekort niet verder te kijken dan hoe het overgrote deel van de media Ibiza in het daglicht zet.

De overheid van Ibiza is dan ook volop bezig zich meer te richten op de wereldwijde toerisme dat voor de rust en cultuur gaat en toerisme dat familie georiënteerd is. Van ouds her is het multi-culturele Spaanse eiland bezet geweest door de Carthagers, Fenicièrs, Romeinen, Vandalen, Byzantijnen, Visigoten en moslims en het stond ooit bekend als het eiland van de schilders. Gelukkig is er veel van de historie bewaard gebleven, waardoor Ibiza voor cultuurliefhebbers en de relaxers onder ons het ideale vakantieparadijs is.

En kom je met je gezin? Ibiza denkt ook aan jou! Zo zijn er verschillende uitjes te maken: het Aguamar, Aquarium Cap Blanc, Bowling Center, Cova de Can Marça (druipsteengrotten), Go-Karts in Santa Eulalia of Karting Sant Antonio, Paintball Ibizaventuras of Lounge and Parties. Of je kunt één van de treintjes die over de weg rijdt nemen om langs allerlei interessante plekken te gaan.

Ibiza: te land, ter zee en in de lucht. Zo kun je een vaart in de luchtballon maken zodat je een uniek uitzicht hebt van het hele eiland en haar omgeving. Voor waterliefhebbers zijn er eindeloze mogelijkheden. Zo zijn er diverse mogelijkheden om te duiken en ligt de catamaran voor je klaar voor een relaxte vaartocht terwijl je nog sneller een bruin kleurtje krijgt. Actief bezig? Bezoek één van de zeilscholen en maak zo een spectaculaire tocht over het water!

Ibiza, ook wel La Isla Blanca genoemd, heeft een geheime aantrekkingskracht tot zeer veel mensen. Zo ook op Shakespeare, Nederlandse schrijvers zoals Harry Mulisch, Jan Cremer en Cees Notenboom, de in New York geboren novelist en non-fictieschrijver Cliffor Irving, de Belgische fotografe en schrijfster Kika D, schrijvers Gaston Vuillier en Penelope Grogan. Allen stuk voor stuk een begrip in hun vak. Voor hun beroep is rust en een inspiratiebron essentieel. En dit is niet slechts omwille van de nieuwste music beats die in chique lounge clubs gedraaid worden.

De literaire wonderen hebben het Spaanse eiland, van 541 km2, op een andere manier leren kennen: tolerantie en gastvrijheid. Daarnaast de ongedwongen en spirituele sfeer en verborgen culturele schatten. En met aan de ene kant het achterland beschermd door duingebied en aan de andere kant de klifkusten. Vergeet overigens de meer dan 50 verschillende stranden niet, want zodra je op het eiland bent is het strand altijd dichtbij. Dat Ibiza door het literaire volk als een ontspannen, ongedwongen en inspirerende toevluchtsoordwordt ervaren, dat geeft al aan dat er voor jou ook zeker mogelijkheden zijn om bij te komen tijdens je wel verdiende vakantie!

Kies je eigen privé villa op Ibiza

Klimaat op Ibiza

Hou je van warme zomers en milde winters? Het Mediteraanse klimaat op Ibiza is dan ideaal voor jou. Van april tot november is de temperatuur gemiddeld tussen de 19 en 30 graden. In het binnenland kan het in de zomer zelfs ver boven de 30 graden komen. Is dit net iets te warm of zoek je een verkoelend briesje, ga dan meer langs de kust. Zomers is daar vooral tussen ongeveer 12:00 en 18:00 uur een zuchtje wind om de warmte wat acceptabeler te maken. Natuurlijk is de temperatuur afhankelijk van vele factoren, zo ook van de hoogte waar je je bevindt. Hoe dan ook, één ding is zeker en dat is dat er tijdens het gehele jaar weinig temperatuurswisselingen zijn met een gemiddelde minimum temperatuur van 15 graden. Overwinteraars: je kunt op Ibiza op ieder moment van het jaar met vakantie om even te ontsnappen uit de dagelijkse sleur! Want voor zover er veel regen valt op dit super eiland, de meeste regen valt in oktober, november en december.

Stranden op Ibiza

Waar lig jij straks in de zon op je handdoek met muziek op de achtergrond vanuit je iPod? Of op je ligbed onder de parasol je in te leven in een spannend boek, nadat je de kids hebt ingesmeerd en zij ondertussen vredig aan het spelen zijn? Kies uit meer dan 50 stranden!

  • Ibiza town / Eivissa: Ses Figueretes, Talamanca
  • Sant Antoni de Portmany: Cala Gració, Cala Salada, Caló des Moro, Es Pouet, Sa Galera, S’Arenal
  • Sant Joan de Labritja: Cala Benirrás, Cala d’en Serra, Cala San Vicent, Cala Xarraca, Cala Xuclar, Es Pas de s’Illa des Bosc, Port de Sant Miqul, Portinatx, S’Illot des Renclí
  • Sant Josep de sa Talaia: Cala Bassa, Cala Carbó, Cala Codolar, Cala d’Hort, Cala Jondal, Cala Molí, Cala Tarida, Cala Vedella, Es Bol Nou, Es Cavallet, Es Cubells, Es Xarco, Platges de Comte, Platja d’en Bossa, Port des Torrent, Sa Caleta, Ses Salines
  • Santa Eulária des Riu: Cala Boix, Cala Llenya, Cala Llonga, Cala Martina, Cala Mastella, Cala Nova, Cala Pada, Es Figueral, Es Niu Blau, Es Pou des Lleó, Platja de Santa Eulària des Riu, Platja d’es Canar, Playa des Riu de Santa Eulària, s’Aigua Blanca, s’Argamassa, s’Estanyol

Tips: What you see is what you get on Ibiza, ab libtium (zoals het u bevalt)

1) Onthul de bezienswaardigheden van Ibiza-stad

Ibiza-stad, in het Catalaans Eivissa genoemd, is de hoofdstad van het eiland Ibiza. Naast het feit dat er veel promotie wordt gemaakt voor het nachtleven, kent deze magnifieke stad, met haar uitstraling getypeerd door de jaren 50, vele multiculturele achterblijfselen. Je herkent dit aan de monumenten, kerken en schilderachtige straatjes in het oude gedeelte van de stad, wat bekend staat als Dalt Vila / Bovenstad. Al is het niet je intentie hele culturele tochten te houden, een ieder die op Ibiza is geweest, heeft op z’n minst een bezoek gebracht aan de Can Marçà Caves, Sant Joan Village en La Marina, het gedeelte waar het historische centrum begint. Aan dit rijtje kan ook zeker Cap Blanc Aquarium (ook bekend als de Ses Llegostes) in Sant Antoni niet ontbreken! Een bezoek geeft je praktisch een volledig beeld van de waterwereld van Ibiza.

Om het allemaal luchtig te houden, maar toch iets van het lokale leven mee te krijgen, kun je één van de festivals of evenementen bezoeken.

Carnaval

Ieder land, iedere plaats ter wereld heeft wel iets met carnaval. Ibizianen hebben zo hun eigen carnaval in februari / maart: een competitie waar iedereen zich verkleed zodat je niet meer herkend wordt. En dat kan natuurlijk alleen maar gezien worden wanneer je door de straten loopt. In het weekend is er een parada waar verschillende groepen de straat op in kleurrijke kostuums. Als je de kans hebt dit te zien, vergeet dan niet een paar leuke shots te maken met je fototoestel! Het carnaval wordt afgesloten met de zogeheten ‘Sardine Burial’. Een afsluiting met sardines en wijn en met als klap op de vuurpijl een groot feest, wat bekend staat als het meest ondeugende feest.

Día de las Ciudades Partimonio de la Humanidad

Rond 8 september staat het cultureelerfgoed in de spotlights. Erg leuk is de culturele oriëntatie test te doen in de oude stad Ibiza. Met behulp van een kaart moet je de tests zien te vinden en vervolgens geschiedenis gerelateerde vragen beantwoorden. Een dagje uit met je familie of een groep vrienden!

Dalt Vila, de hoge stad, is het oudste deel van Ibiza-stad. Slenter heerlijk door het doolhof aan kleine straten

Eivissa Medieval

De wijk Dalt Vila (het oude centrum van Ibiza-stad, ook wel bekend als Bovenstad) wordt in de 2e week van mei omgetoverd tot een middeleeuwse markt, met vlaggen, spandoeken en marktstands. Details als straatmuziekkanten, boogschieten, Arabische dansen en natuurlijk toneelspelen maken het allemaal compleet.

Visitas teatralizadas a Dalt Vila

Wil je iets anders dan anders doen? Een interactief theater laat je terug in de tijd gaan, en wel in de periode van de Renaissance. Vanaf Mercat Vell, in Ibiza-stad, wordt iedere zaterdag vanaf 09:00uur verzameld. In 3 verschillende talen (Spaans, Catalaans en Engels) word je in ongeveer 1,5uur rondgeleid en beleef je de 16e eeuw in levende lijve. Voor groot en klein een leuke afwisseling!

Fiestas en los Barrios

Buurtfeesten zijn er volop. Zo bijvoorbeeld op 29 juni een mis in de kerk Santo Domingo. Eveneens in juni is het feest van Can Escandell. Op 10 juli wordt de dag van Sant Cristòfol gevierd in Sa Capelleta en in Augustus is het feest in Platja d’en Bossa en Ses Figueretes, gevolg door Cas Serres in september.

Fiestas de la Virgen del Carmen

Op 16 juli wordt er een offer op zee gemaakt voor de maagd Carmen. Op het eiland gaat de processie onder andere verder met traditionele live muziek en het koor van Ibiza-stad.

Noche de Sant Joan

Traditioneel getrouw wordt in de nacht van 23 op 24 juni een vuurwerkcompetitie gehouden. Wanneer je wel eens naar de Costa Brava bent geweest, Lloret de Mar of Blanes, dan komt je dit zeker bekend voor, want ook daar houdt ment van de viering van Sant Joan met spectaculair vuurwerk.

Semana Gastronómica

Voornamelijk in februari is de week van de gastronomie. Het heeft als doel de fijne kookkunst van Ibiza extra te benadrukken dan wel als je er nog niet bekend mee bent, je kennis te laten maken met de cuisine van Ibiza.

2) Natuur op z’n mooist op Ibiza

Ontdek het mysterie van het eiland Es Vedra óf geniet van een grandioos uitzicht vanaf het strand Cala d’Hort.Wist je dat ruim 40% van Ibiza beschermd natuurgebied is en dat Ibiza slechts 1 rivier (Riu de Santa Eulàlia) heeft die het grootste deel van het jaar droog staat vanwege de hoge luchtvochtigheid?
Ibiza is werkelijk een plaatje als het gaat om haar natuur.

Wie van fotograferen houdt, zet je schrap en geniet tijdens je fotosafari! Er zijn 2 natuurparken. Vanaf Torre des Savinar, een uitkijktoren dat stamt uit de middeleeuwen en zelf al de moeite waard is om te bekijken, geeft je een waanzinnig uitzicht over het Natuurpark Cala d’Hort en het kleine eiland Es Vedrà. Es Vedrà kun je overigens het beste zien vanaf de kustweg naar Cala d’Hort. Helaas is het niet mogelijk er echt voor te stoppen op de kustweg. Een magnefieke samensmelting van flora, fauna en prachtige lange zandstranden zie je in het beschermd gebied Ses Salinas. Waarmee je direct de meest volledige weergave die je je maar kunt indenken van al hetgeen Ibiza qua natuur biedt.

Een leuke wetenswaardigheid is dat de hoogste berg van het eiland de Atalaya (Sa Talaiassa de Sant Josep) is met een hoogte van 475m. Ander bergtoppen zijn onder andere Llentrisca 414m en Furnas 409m.
Ook al eens gewenst je te wanen op een onbewoond eiland? Nu je toch Ibiza bezoekt en in de buurt bent, is het zeker de moeite waard je droomvakantie helemaal compleet te maken. Vaar naar één van de onbewoonde eilanden in de buurt met je picknickmand, een deken voor een comfortabele ondergrond en wat drinken erbij!

Tip Over de natuur gesproken. Ibiza is omringd door zeewater, maar op het eiland is zeer weinig water! Daarom is het noodzakelijk zuinig met water om te gaan. De overheid werkt met man en macht aan het tekort, maar de 3 ontziltingsinstallaties waarmee water uit zee gefilterd wordt tot drinkwater is nog altijd niet afdoende om water maar volop voor van alles en nog wat te gebruiken.

3) Sporten

Waar natuur is daar kan gesport worden.

Duiken

Onderwater komt de natuurlijke waarde van Ibiza, langs de 200km lange kust zeker tot z’n recht. Om nog maar te zwijgen over het Nationaal Park Las Salinas. Duikmateriaal nodig of wil je leren duiken? Er zijn diverse duikscholen in de buurt: active dive, anfibios, arenal diving, big blue ibiza, cala pada ibiza diving center, ibiza dives, mundo azul diving center, orcasub, phoenix dive center, Scuba Ibiza Diving Center, Sea Horse Sub-Aqua Centre, Somni Blau Dive Center by Punta Dive, Subfari

Golf

De meest bekende is Club de Golf Ibiza welke het gehele jaar geopend is. Daarnaast is de 9 hole golfbaan in Roca Llisa klaar om een balletje te slaan.

Mountainbiken/fietsen

Elektracar, ibiza multisport, ibiza mundo activo, ibiza sport, ibizabtt, kandani

Paardrijden

In een draf door de bossen of in galop over het strand, geniet met volle teugen van de vrijheid op de rug van een paard. Paardrijden kan bij Can Mayans, Easy Rider, Finca Can Puig, Hipódromo Sant Jordi, Hipódromo Sant Rafael

Vissen

Uiteraard kun je vanaf het strand of de rotsen een hengel uitwerpen, maar spectaculairder is natuurlijk op zee te vissen! Dit kan met de Ibicruisr SL of Pesca Ibiza. Besluit je individueel te vissen? Dan heb je een visakte nodig. De visakte kun je verkrijgen bij de Consell Insular de Ibiza (avda. España, 49, Eivissa)

Wandelen

Je kan er natuurlijk zelf op uit trekken, maar als je wat meer achtergrond informatie leuk vindt terwijl je niet achter een reisleiding hoeft te hobbelen? In Eivissa / Ibiza-stad kun je een audio begeleidde wandeltocht maken, voor nog geen 12 euro (vanaf 16 jaar). De begeleiding wordt in het Catalaans, Duits, Engels, Frans en Italiaans aangeboden.

4) Markten en winkelen; ontdek de unieke mode van Eivissa

Je houdt er van of je houdt er niet van, markten en winkelen. Over de smaak valt niet te twisten, maar het is zeker gezellig en leuk om uit nieuwsgierigheid te kijken wat Ibiza aan markten heeft terwijl het enerzijds zo als tip-top modern bekend staat.
Enkele markten op een rij:

Mercadilo Medieval, de middeleeuwse markt in Eivissa

Mercadillo Medieval

Zomers van vrijdag tot en met zondag van 11:00 – 24:00uur
In het oude gedeelte van Ibiza-stad / Eivissa gaan ruim 100.000 bezoekers naar de middeleeuwse markt. Alles is van ‘a tot en met z’ in stijl gedecoreerd, inclusief de klederdracht, muziek en de producten die te koop zijn, zoals kleding, sierraden en voedingswaren. De typische Arabische invloeden komen er ook zeker in terug met kleding, eten en de marokkaanse thee.

Mercadillo Las Dalias

Winter: zaterdag van 10:00 – 22:00 uur
Zomer: maandag: juni – september van 19:00 – 01:00 uur
dinsdag: augustus van 18:00 – 01:00 uur
zondag: augustus van 18:00 – 01:00 uur

De nachtmarkt is een zeer populaire markt die veel mensen aantrekt vanwege de diversiteit en gezelligheid, wat mede gecreëerd wordt door de live optredens van diverse (lokale) artiesten. Door de kleine straten en op grotere pleinen staan marktstands waar van alles verkocht als het gaat om kleding, accessoires, kunst, antiek en kitsch. Op de maandag markt wordt er speciaal aandacht besteed aan de kids onder ons. Jong, jonger, jongst,… iedereen is wel eens aan een pauze toe. Ook de handelaren snappen dat je niet non-stop kunt shoppen, dus regelmatig is er een koffieshop of bar te vinden.

Hippy Market Punta Arabi

Zomer: woensdag van 10:00 – 19:00uur
Al ruim 35 jaar leeft deze gigantisch grote markt iedere woensdag weer op door de straten van Santa Eulàlia. Het ongedwongene komt hier zeker tot z’n recht met de kleurrijke wereld van de 70-ies, tezamen met allerlei kleding, sierraden, schoenmode en natuurlijk spirituele 70-ies muziek.

Hippy Market in Las Dalias

zaterdag van 10:00 – 20:00uur
In het hoogseizoen bezoeken meer dan 20.000 mensen deze zaterdag markt. Dit is niet voor niets, want hier ervaar je diversiteit in het kwadraat: zo koop je hier standaard marktproducten als dat je langs gaat bij een van de spirituele kaartlezers en handlezers. Of je er nu in gelooft of niet, het is toch interessant een keer mee te maken. En wie weet, … komt er een verrassend nieuwtje op je levenspad. En als je nu toch op zaterdag naar Las Dalias gaat, een tip van de locals: er is ook een gedeelte van deze wereldmarkt wat in het teken staat van Afrika en een nacht genaamd Namasté, wat ‘welkom’ betekent, waarmee ook de Indiase wereld haar plaats in het Ibiziaanse leven zet.

Mercadillo Sant Jordi

zaterdag van 09:00 – 15:00uur
In de winter is het voor de locals een massaal punt voor 2e handsspullen te kopen. Het aanbod is dan ook zeer gevarieerd: kunst, machines, boeken en natuurlijk marktartikelen als kleding en schoenen.
Go Adlib en volg de mode van Ibiza, neem een kijkje in Cala Llenya, Las Dalias, Playa d’en Bossa, Plaza de Sant Miquel, Puerto de Ibiza, Puerto Sant Antoni, Punta Arabí, Sant Jordi en s’Alamera de Santa Eulària.

5) Zien en gezien worden op Ibiza in het avond- en nachtleven

Ibiza-stad / Eivissa en Sant Antoni worden veelal overromppeld door de feestgangers vanaf juni, wanneer het startsein door o.a. Space en DC10 wordt gegeven met hun openingsparties. Om enig overzicht te houden in het uitgaansleven en gemakkelijk van de ene populaire disco naar de andere vette beat in een andere discotheek te gaan, neem dan tijdens het zomerseizen de discobus. Heb je het meer op bars en lounges, dan kun je het beste naar de oude havenwijk van Ibiza-stad gaan.

De ‘places to be’ in Ibiza-stad

Amnesia (Ibiza stad / Eivissa) – Een van de discotheken waar regelmatig bekende sterren hun glas hebben geheven en hun beste moves hebben getoond, zoals Valentino Rossi, Calvin Klein, Puf Daddy (P. Diddy), Naomi Campbell. Waarom Amnesia? De lasershows in combinatie met de meest geavenceerde muzieksystemen en natuurlijk de lekkerste beats van de grootste DJ’s.

DC 10 (nabij de luchthaven van Ibiza) – De plaats voor echte underground techno. Ondanks dat met enig regelmaat een vliegtuig de muziek overstijgt, is DC10 erg populair onder de lokale bevolking en onder de dansers, mede door parties zoals Circo Loco en Pandemonium.

Eden (Sant Antoni de Portmany) – Niet voor niets behoort Eden tot de top clubs voor clubbing met onder andere R&B, old skool dance, Mashups, Hip Hop, Dance Hall en nog veel meer in de 3 rooms van Eden.

Es Pardadis (Sant Antoni de Portmany) – Een spectaculaire discotheek die van top-tot-teen alles biedt wat je maar nodig hebt voor een geslaagde nacht: 10 bars, 3 dansvloeren, lounges, VIP ruimtes en nog veel meer. Noem iets en Es Paradis heeft het.

Ibiza Rocks (Sant Antoni de Portmany) – Jaarlijks terugkerend zomer muziek festival in Sant Antonio. Live muziek op-den-top. Het is een competitie waarbij ook Mallorca deelneemt met Mallorca Rocks. Martina (Playa d’en Bossa) – Een relatief jonge discotheek gaat mee de lift in met bekende namen als Pacha, Privilege en Space. Tot in de kleinste details is er aandacht besteed. En van wat voor soort muziek je ook houdt, Martina heeft het.

Pacha (haven Ibiza stad / Eivissa) – Pacha is een naam in de club scene. De moderne en zeer populaire discotheek is de specialist in housemuziek. Maar met de 5 danszalen heeft Pacha ook de beste R&B, lounge muziek en meer.

Privelege (Ibiza stad / Eivissa) – Het nieuwe huis van DJ Armin van Buuren sinds 2012. Naast de nieuwe aanwinst is het de grootste club mét zwembad!

Space (Playa d’en Bossa) – Een bezoek aan Ibiza kan niet zonder een party in de Space. Er zijn 5 ruimtes waar electronic music in de breedste zin van het woord wordt gedraaid én er is natuurlijk een VIP ruimte!

Waar je ook naar toe gaat, houdt er rekening mee dat je gemakkelijk 50 euro entree betaald en dat ieder drankje rustig 7 euro of meer kost. Een goed gevulde portemonnee is dan ook niet verkeerd!

Fenomenaal! Iedere dag weer een kans voor een foto moment als dit. Het meest sfeervolle moment is bij Café del Mar (Cala des Moro, in Sant Antoni op Ibiza)

Niets moet en alles mag, zo kun je diverse shows bezoeken, zijn er folklorische evenementen en kunt u een gokje wagen in het casino in Ibiza stad / Eivissa. Een echte aanrader, die bij het overgrote merendeel aan bezoekers een minimum vereiste is, is een zonsondergang bij Café del Mar bij Calo des Moro (in Sant Antonio). Zonsondergang wordt bij Café del Mar een aparte en unieke belevenis onder het genot van relaxte muziek.

Uiteraard is er ook niets op tegen lekker na te tafelen bij één van de restaurants. De keukens op Ibiza zijn van alle markten thuis. Voor de visliefhebbers is een restaurant aan de kust een echte aanrader, gezien dit de restaurants zijn met voortreffelijke vis en visgerechten. Uiteraard wordt dit alles afgewisseld met allerlei internationale keukens, welke je vooral landinwaarts vindt.

6) Ibiza brengt je in balans met wellness en Spa

Niets gaat boven een moment voor jezelf. Laat je heerlijk verwennen in een Wellness en spa centrum: Aguas de Ibiza, Atzaró, Bellamar, Can Curreu, Can Lluc, La Posidonia, Sirenis Vital Spa, Tesal Fenicia Spa Ibiza.

Je ziet maar weer dat een eiland als Ibiza zeer veelzijdig is, waardoor je in stijl met vakantie gaat met de mensen die je lief hebt, kun je doen en laten wat en wanneer je wil! Ervaar de ongekende natuur in het binnenland, aan de kust, vanaf de boot of in het water. Beproef waar je jezelf herkent in de typische Ibiziaanse cultuur. En voor wie een avondje wil stappen zonder zich te oud te voelen? Ibiza kiest al voor jou. Kies jij voor Ibiza?

Oké, je weet naar welk land je wilt: Spanje. En ook het gebied is concreter geworden, want je hebt het helemaal verdiend: het luxieuze rijke leven én het ultieme gevoel van ontspanning. Je vakantiebestemming is Ibiza! Maar hoe kom je hier en waar ga je verblijven? Waar je ook naar toe gaat, deze twee vragen blijven een regelmatig terugkerend onderwerp met een antwoord dat uitermate veel mogelijkheden kent. Ibiza biedt je twee mogelijkheden.

1. Een vlucht naar de luchthaven Ibiza – Eivissa, ongeveer 8km ten zuiden van de hoofdstad van Ibiza, Ibiza-stad (Eivissa op z’n Catalaans).

2. Vanaf het vaste land met de veerboot naar Ibiza

Op Ibiza wordt het vervoer simpel gehouden, want je kan met de bus, de taxi of je huurauto. Hoe het gestelt is met het openbaarvervoer op Ibiza? Naar mijn oordeel redelijk, maar dat hangt natuurlijk af waar en wanneer je ergens naar toe gaat. Klik hier voor de actuele bustijden en busstops in Ibiza-stad en op de rest van het eiland Ibiza. Over het algemeen is het meest gemakkelijke in ieder geval een auto huren.

Op naar Ibiza

Beantwoord de volgende vragen:

– Hou je van privacy of quality time met je familie/vrienden op vakantie?
– Vind je het prettig te gaan en te staan waar en wanneer je wil?
– Ben je het zat dat het gerecht dat je net wilde voor je neus door een van de andere gasten wordt gepakt?
– Hou je van een barbecue op z’n tijd?
– Altijd al een privé zwembad willen hebben?

Beantwoord je 3 van de 5 vragen met ja? Dan is het huren van een moderne, excentrieke villa op Ibiza zeker iets voor jou!

Zoek jouw luxe droomvilla op Ibiza