Ben je bekend met de Costa del Sol? Kom achter de meest interessante pekken met deze TOP 10

De Costa del Sol, een ideale vakantiebestemming! Spoedig begrijjp je waarom

Het is geweldig dat je hier bij ons bent om de Costa del Sol in vogelvlucht te ontdekken. Dit is echt een prachtige plek om je droomvakantie te vieren. We zijn verblijd je te laten weten dat je hier helemaal goed zit om je droomvakantie waar te maken. De Costa del Sol staat bol van cultuur, historie, festivals, stranden, natuurgebieden en culinaire tradities. Niets staat in je weg voor een bezichtiging aan wonderlijke monumenten, voor het aanschouwen van adembenemende landschappen of voor mee vieren van één van de populaire locale festivals. En wat je ook doet, alles gaat perfect samen met de overheerlijke culinaire keuken.

Eén ding is zeker. De beste basis om de Costa del Sol te ontdekken is je eigen vakantiehuis. Vanuit je vakantiehuis kun je doen en laten wat en wanneer je maar wilt. Dus waarom zou je niet je eigen vakantiehuis huren? Het is een keuze waar je zeker geen spijt van zult krijgen!

De Costa del Sol is zeer intrek bij onze gasten. Daarom heeft Club Villamar een geweldig aanbod aan villa’s en vakantiehuizen aan deze prachtige kust. Het is een 1e klas vakantie ervaring wanneer je na een dagtrip in de magnifieke omgeving in je eigen villa neerstrijkt en nageniet van de dag. Nog intenser is het wanneer je een verfrissende duik in je eigen zwembad neemt en je de barbecue maaltijd proeft die je zelf hebt klaar gemaakt in de buitenkeuken.

Nu is tijd om erachter te komen of de Costa del Sol jouw vakantiebestemming is. Voor een razendsnelle blik hebben we speciaal voor jou de beste TOP 10 highlights van de Costa del Sol geselecteerd!

Top 10 plekken die je moet hebben gezien aan de Costa del Sol

1. Cueva de Ardales (Grot van Ardales)

Wil je iets unieks en indrukwekkends zien? De Grot van Ardales is totaal anders dan de “commerciële” grotten. Deze grote grot aan de Costa del Sol bewaart 100en Paleolithische schilderingen en gravures. En ook zeer zeldzame Iberische Paleolitische kunst ontdek je hier, zoals verf afdrukken van handen, schilderingen van dieren en vrouwenfiguren. Daarnaast vind je in de Grot van Ardales verscheidene menselijke graven die de interesse van de antropologie trekken.

Hou in gedachten dat het aantal bezoekers beperkt is en dat het bezoek onder een ervaren begeleider verloopt. We adviseren je om vooraf een afspraak te maken. Neem hiervoor bijvoorbeeld contact op met Red Patrimonio Guadalteba.

2. Embalse Conde del Guadalhorce (Reservaat van de graaf van Guadalhorce)

Veel mensen staan verbaasd te kijken wanneer ze aan komen bij Embalse Conde del Guadalhorce. Het is 1 van de mooiste plekken van de Costa del Sol. Als je van de natuur houdt en ook voor ontspanning gaat, dan is er niets beter dan het verkennen van het beschermd natuurgebied. Het is werkelijk adembenemend.

Het natuurreservaat bestaat uit 3 fenomenale delen: Guadalhorce, Guadalteba and Conde del Guadalhorce. Het is zonder enige twijfel 1 van de meest indrukwekkende giften van Moeder Natuur. Daarbij is er volop gelegenheid aan recreatie, watersport en wandelen.

3. Costa del Sol en haar golfbanen

Golfspelers! Heb je zin om je talenten op de golfbaan te tonen? Hier, aan de Costa del Sol, zijn er tal van mogelijkheden! De Costa del Sol heeft golfbanen op toplocaties waar je fantastische momenten zult beleven.

Heb je ooit golf gespeeld met een adembenemende omgeving en magnifiek zeezicht aan je zijde? De zeer goed uitgerust en uniek ontworpengolfbanen aan de Costa del Sol geven je alles. Het is dan ook een uitnodiging die je niet kunt weigeren. Dus, pak je golfclubs en geniet tot in het oneindige!

4. Puente Nuevo (De Nieuwe Brug)

Het meest belangrijke monument van Ronda mag je niet missen! Deze grote brug overbrugt de kloof tussen de 2 stadsdelen. Puente Nueve is een waar meesterwerk met een hoogte van 98m en de hoeveelheid aan historie die je kunt ontdekken. Aan het einde van de 18e eeuw werd deze brug geopend en sindsdien is het tevens een perfect uitkijkpunt.

Breng je camera mee en hou ‘em klik-klaar. Er staan heel wat indrukwekkende beelden op je te wachten van de natuur en het uitzicht over de omliggende stad.

5. Castillo de Colomares (Kasteel van Colomares)

Je zult onder de indruk zijn wanneer je dit schitterende kasteel ziet! De torens, fonteinen, poorten en andere Byzantijnse, Romantische, Gotische en Moorse elementen die in de architectuur zijn verwerkt. Iets wat je nergens anders ooit op deze manier zult zien. Alle delen van het kasteel samen vormen een spectaculaire fantasie gemaakt van steen!

Dit monumentale kasteel is gebouwd tussen 1987 en 1994 ter ere van Christopher Columbus. Columbus die wereldberoemd is door het ontdekken van Amerika. Het kasteel is zeer gunstig gelegen en gemakkelijk bereikbaar. Waar je ook verblijft aan de Costa del Sol, er is altijd een weg die leidt naar een glimp van dit sprookjesachtige kasteel.

6. Parque Natural Sierra de las Nieves (Natuurpark Sierra de las Nieves)

Ja, het bestaat echt. Natuurpark Sierra de las Nieves is de overtreffende trap van natuurschoon! UNESCO heeft dit natuurwonder verklaard tot een biologisch reservaat, welke ook bekend staat als de levensader van de provincie Malaga aan de Costa del Sol.

In het park vind je grote velden gevuld met een unieke variatie aan bomen. Een speciale verschijning die verder alleen in het zuiden van het schiereiland en in het noorden van Marokko te vinden zijn. Naast de bijzondere flora is dit ook de plek waar ontzettend veel berggeiten en herten leven. Het bergachtige gebied heeft prachtige ravijnen enwatervallen. Dit biedt de mogelijkheid tot een unieke fotosessies!

7. Jardin botanique Historico La Concepción

Geef je ogen ook een aangename vakantie en bezoek deze beeldschone botanische tuin (Mijas, Costa del Sol). De Engels getinte tuin draagt meer dan 150 jaar aan historie met zich mee!

En er zijn verschillende botanische soorten die behoren tot de meest belangrijke van het botanische continent. Je zult versteld staan van de hoeveelheid geuren en kleuren die je zult ontdekken. Er is een oneindige variatie aan planten en bloemen. Je krijgt het idee of je in een tropische savanna waant ver in het zuiden van Spanje. Jardin Botanique Historico La Concepción laat zich het beste omschrijven als een klein stukje paradijs aan de Costa del Sol!

8. Nikki Beach (Marbella, Costa del Sol)

Wil je weten hoe een dag als jetsetter voelt? Nikki Beach is een waanzinnige plek om te zijn, met haar unieke decor en haar geweldige atmosfeer aan de Costa del Sol. Op het strand relax je heerlijk op de Balinese bedden omgeven door vers fruit en champagne. Het restaurant met internationale keuken laat je zelfs nog meer genieten door de goede kwaliteit en service.

In dit paradijs aan de Costa del Sol zul je overtreffelijk genieten! Tijdens het weekend is het een groot feest met muziek, dansers en DJ’s. Natuurlijk ontbreekt de grote glamour factor niet. Mis deze kans niet en kom naar Nikki Beach. Het zal een onvergetelijjk moment zijn!

9. Puerto Banús, de meest stijlvolle kant van de Costa del Sol

Verlang je naar een luxueuze dag? De haven van Marbella is dé plek! Sinds the jaren 70 is de haven van Marbella de meest bekende haven van Spanje. Puerto Jose Bánus heeft zelfs de eer de meest elegante haven te zijn van de hele wereld.

Wanneer je de omgeving van de haven verkent, wees dan niet verrast door de luxueuze jachten en auto’s. Het is een plek dat geleefd wordt door en voor jetsetters en waar je overweldigd wordt door goede restaurants en luxe winkels. Het beste wat je mee kunt brengen is een goed gevulde portemonnee voor een wonderlijk dagje winkelen. Wil je het rustiger aan doen? Neem plek op het terras met je favoriete drankje en proef de geweldige sfeer van Puerto Banús.

10. Baños del Carmen

Veel touristen ervaren Baños del Carmens als een zeer speciale plek, waar zelfs hun zorgen uit hun gedachten verdwijnen. In de stad Málaga vind je tussen de ontelbare strandbars en restaurants de voormalige spa Baños del Carmens, die zich onderscheid door haar oudheid en de conditie waarin het zich verkeert. Dit maakt het een unieke plek om naar toe te gaan tijdens je verblijf aan de Spaanse kust. Het is gevuld met historie en het is zeker de oudste plek in het repertoire van de stranden en restaurants aan de Costa del Sol.

Blijf gerust even rondhangen voor een drankje en een ontspannen moment, terwijl je geniet van het prachtige landschap en een rustgevende atmosfeer. De vakantiegangers die hier zijn geweest, bevestigen je dat het een bezoek waard is!

De Costa del Sol heeft alles wat je nodig hebt

Nu we de 10 geheimen van de Costa del Sol hebben onthuld, kun je vast en zeker de verleiding niet weerstaan om de Costa del Sol te bezoeken. Met deze korte introductie heb je alvast kunnen lezen wat je kunt doen en zien aan de Costa del Sol. Maar wil je meer weten over deze prachtige vakantiebestemming, bezoek dan onze website over de Costa del Sol.

De Costa del Sol is een populaire vakantiebestemming. Gezien we onze gasten het beste willen geven, biedt Club Villamar prachtige vakantiehuizen en villasmet privé zwembad te huur aan. Bezoek onze website en neem een kijkje in ons aanbod van vakantiehuizen in Spanje. Je maakt de juiste keuze met de beste-prijs-garantie en 110% tevredenheidsgarantie.

Let op, de mooiste vakantiehuizen en villa’s worden het snelst geboekt. Begin daarom gelijk met het bekijken van onze vakantiehuizen en leg je vakantie vast!

Boek je villa nu

P.S. Vergeet de TOP 10’s van andere Spaanse vakantiebestemmingen niet. Hier is onze TOP 10 van Spanje met links naar andere vakantiegebieden