Kies je eigen geluks-TOP 10, ga voor de Costa Blanca!

Maak je onvergetelijke vakantie aan de Costa Blanca binnen 5 minuten

Gefeliciteerd! Je hebt geklikt op de link voor de TOP 10 van de Costa Blanca. Het beste wat je hebt gedaan om je vakantiezoektocht aangenaam en ontspannen te maken. Wil je een snelle indruk krijgen wat de Costa Blanca je te bieden heeft?

In deze TOP 10 geven we je een tipje van de sluier van het avontuurlijke, ontspannen en prachtige Costa Blanca.

De 10-X-Holiday Factor van de Costa Blanca

1. Het enige bewoonde eiland van de Costa Blanca: Tabarca

In de zomermaanden is het eiland Tabarca het hoogtepunt van menig toerist aan de Costa Blanca. Met name duikers en snorkelaars zijn zeer enthousiast over Tabarca. Vroeger werd Tabarca bewoond door Grieken en Romeinen. Nu wordt slechts het westelijk deel bewoond door de lokale bevolking.

Hoe kom je op Costa Blanca’s unieke bewoonde eiland? Vanuit Alicante, Santa Pola, Torrevieja, Guardamar en Benidorm kun je met de boot naar Tabarca.

2. Peñon d’Ifach en 1 van de 7 wonderen van de Comunidad Valencia

De massieve rots van kalksteen Peñon d’Ifach (Valenciaans: Penyal d’Ifac) is het symbool van het dorp Calpe aan de Costa Blanca. Met ruim 300m rijst Peñon d’Ifach boven de Middellandse Zee uit. Al lijkt het een op zichzelf staande rotsformatie, schijn bedriegt. Met rotspuin is deze impressionante grote rots ‘Peñon d’Ifach’ verbonden met het vaste land.

1 van de 7 wonderen van de Comunidad Valencia (Costa Blanca) is het gebied dat aan ‘Peñon d’Ifach’ grenst. Genaamd het natuurpark ‘Parque del Natural Peñon d’Ifach’. Het natuurpark is immens groot en is vanaf 2012 uitgebreid door de samensmelting met het naburige beschermd natuurgebied Las Salinas. Bij uitstek is dit een paradijs voor natuur-, wandel- en fietsliefhebbers.

3. Het magische Mar Menor

Iedere zomer trekt La Mango del Mar Menor weer tal van bezoekers van de Costa Blanca. Desalniettemin is het meer, dat bijna helemaal is ingesloten door land, niet minder ideaal voor de ontspanningsmodus. De magische modderbaden aan het noordelijke deel van La Mango del Mar Menor, de autovrije delen op het noordelijke deel en de talrijke wandel- en fietsmogelijkheden bevestigen dit.

Heb je niet de intentie de modder in te gaan? Het is niet minder vermakelijk te zien hoe anderen uiterst charmant de modderbaden verlaten. Daarbij is het heerlijk genieten van de natuur rondom het hele meer en zijn er watersporten mogelijkheden.

4. Stedentrip aan de Costa Blanca: Alicante en Valencia

Steeds populairder is een stedentrip tijdens de vakantie. Alicante en Valencia zijn 2 uiterst mooie plekken voor verdieping in de cultuurhistorie van de Costa Blanca.

Alicante met haar populaire moderne jachthaven en ontelbaar veel winkels. Glip ook eens langs uitgaansgebieden, zoals Panoramis en Explanada de España, die het typische dagelijkse Spaanse leven weergeven.

Valencia daarentegen is de grote hectische tegenpool. Alhoewel er nog meer historisch erfgoed uit verschillende eeuwen zijn.

5. Minicruise Costa Blanca: Calpe – Altea of Denia – Javea

In 1 dag 2 plaatsen aan de Costa Blanca bezoeken. Dat is natuurlijk ideaal als je er al eens geweest bent en je wilt snel weer even terug. Daarentegen is de minicruise ook zeer praktisch voor een eerste kennismaking. Eén ding is zeker en dat is dat je niet in een file beland en dat je heerlijk uit waait op zee met een lekker gangetje.

Calpe – Altea
Maak kennis met Calpe, het kleine zusje van Benidorm. Bewonder het symbool van het dorp Peñal d’Ifach en dwaal door de oude binnenstad en El Arrabal met haar oude stadswallen, musea en wirwar aan kleine straatjes.
In Altea zal de kerk ‘Virgin del Consuel’ je niet ontgaan. Net als de vele witte huizen die langs lange wandelpaden en trappartijen staan.

Denia – Javea
Schattige kleurrijke huisjes in smalle straten en aan prachtige pleinen kenmerken Denia. Tezamen met de modern barokke kerk ‘Iglesia de la Asunción’ en de straat ‘Marques de Campo’ die je overweldigd met haar grote hoeveelheid bomen, gezellige winkels en hier en daar een terrasje. Een ‘must have seen’ is zeker het magistrale uitzicht vanaf de vuurtoren.
Javea (Valenciaans: Xàbia) heeft diverse monumentale gewaarwordingen die water in je mond doen lopen. Vanaf Cabo de la Noa, San Martin of Avenida del Mediterrano kom je zeker meerdere indrukwekkende bouwwerken tegen met immens mooie details. De 12e eeuwse kerk ‘Iglesia San Bartolomé’ is hierbij de grote koploper. Ondanks dat de haven van Javea vooral modern toeristisch getint is, trekt de simplistische en totaal niet authentieke Spaanse kerk Nuestra Señora de Loreta’ veel aandacht.

6. De Costa Blanca Safari

Wat is er niet vreedzamer dan het zien van ruim 1.000 dieren die door het dierenpark draven of hun vleugels uitstrekken, jonge dieren die heerlijk ravotten en dieren die in alle onschuld hun roes liggen uit te slapen? Met spektakel rij je met de auto langs leeuwen, tijgers, olifanten, buffels, flamingo’s en andere dieren uit het dierenrijk.

– In de zomer organiseert Terra Mitica Benidorm de Night Safari Adventure. Eerst geniet je van een live-dinershow met optredens van verschillende dieren. En als toetje maak je een spannende nachtelijke rit door de duurzame dierentuin.
– Dubbele aandacht verdient Aitana Safaripark. Hier rij je met de jeep door de zo goed en compleet mogelijk nagebootste leefomgeving van het dierenrijk voor leeuwen, tijgers, giraffen en meer.

7. Cuevas de Canalobre, de grotten van de kandelaars

In Busot, aan de Costa Blanca, liggen de grotten van de kandelaars. Spectaculaire rotsformaties in de vorm van kandelaars trekken hier alle aandacht, naast de welbekende doch indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Deze onregelmatig gevormde grotten hebben één van de hoogste gewelven van de Costa Blanca en zelfs van heel Spanje. Alles tezamen maken de gewelven tot een bevoorrechte akoestische ruimte.

8. Peña Roja (Lliber): Bergklimmen en wandelen

Van over de hele wereld komen klimmers naar de Costa Blanca voor de ruim 38 uitgezette klimroutes op de Peña Roja. Het dorpje Lliber bevindt zich in het prachtige natuurgebied en grenst aan deze zeer geliefde klimwand.

Deze oase van rust biedt naast bergklimmen overigens ook uitermate veel mogelijkheden voor wandel- en natuurliefhebbers.

9. Kajak varen langs de kust van de Costa Blanca

Met de kajak peddel je langs de prachtige kustlijn van de Costa Blanca. Een dagje kajakken is leuk en gezellig voor de hele familie of met een vriendengroep.

Kayaken kun je ook perfect combineren met snorkelen, want je komt met de kajak op plekken waar je anders niet zo snel te voet zou (kunnen) komen.

10. De Costa Blanca en haar Vías Verdes, de groene wegen

Vroeger waren het spoorlijnen, nu zijn de vías verde wandel- en fietswegen die dwars door Spanje gaan. Ondertussen zijn er ongeveer 90 wegen van ongeveer 1.900km zonder interruptie van gemotoriseerd verkeer over de bergen, langs valleien, viaducten en door tunnels.

Er zijn routes van allerlei niveaus, waardoor er ook wegen toegankelijk zijn voor mensen die minder goed ter been zijn en daardoor ook optimaal kunnen genieten van al het natuurschoon.

De bliksem snelle en gemakkelijke manier om de Costa Blanca te ontdekken tijdens je vakantie

Kun je je al voorstellen dat je ronddwaalt door een leuk plaatsje als Calpe? En als je zin hebt in wat drukte laat je dan verleiden door een prachtige stad als Valencia.

Zoals je waarschijnlijk al hebt bedacht, hebben we je slechts een kleine impressie van de schoonheden van de Costa Blanca onthult. Ben je klaar voor meer? Grijp je kans! Neem gelijk een kijkje, want we hebben een grotere verzameling aan informatie over de Costa Blanca voor je klaar te liggen.

Ook al ben je niet zo snel, ook jij vindt nu gemakkelijk je vakantiehuis met de vakantiehuizenmachine

Je bent hier, omdat je verlangt naar een heerlijk ontspannen vakantie in Spanje. Baan je weg in de selectie aan villa’s en vakantiehuizen van Bekijk onze TOP 10’s snel en eenvoudig