6 Onontdekte stranden en kustplaatsjes aan de Costa Brava

Ga op avontuur en ontdek deze minder toeristische, adembenemende plekken aan de Catalaanse kust

De Costa Brava is natuurlijk een heerlijke regio om naartoe te gaan met vakantie: van zon, zee, strand, stad, uitgaan, natuur tot sport. Whatever you like, je vindt het in deze zonnige regio. Houd je van cultuur en mooie architectuur? Maak dan zeker een citytrip naar het bruisende en historische Barcelona. Of heb je zin om te dansen tot in de late uurtjes? Geniet dan van het nachtleven van Lloret de Mar.

Máár de Costa Brava is meer dan een populaire stad- of feestbestemming. Je vindt hier ook natuur, afgelegen stranden, pittoreske stadjes, kristal blauw water, historische havens en mooie kliffen. Dus verblijf je in een prachtige strandvilla aan de Costa Brava en heb je zin om nieuwe, minder toeristische plekken te ontdekken? Dan zijn deze 6 onontdekte stranden en kustplaatsjes echt iets voor jou!

KLIK HIER voor onze vakantievilla’s aan de Costa Brava

Cala Futadera

Cala Futadera is gelegen vlakbij de populaire baaien Vallpresona en Senyor Ramon. Het is een klein juweeltje dat door het grote publiek nog niet ontdekt is en dat maakt dit afgelegen strand ook zo prachtig: onaangetaste stranden omringd door rotsen, dennenbomen en transparant water. Het strand is vrij makkelijk te bereiken, maar voor diegenen met hoogtevrees kan het wel een kleine uitdaging zijn, het strand staat niet niet voor niets ook bekend als de ‘baai van de 300 treden’.

Pittoreske, historische kustplaatsje Begur

Begur

Wil je graag een pittoresk, historisch kustplaatsje mét mooie stranden ontdekken? Dan is Begur the place to be. Dit kleine kustplaatsje is echt een van de verborgen schatten van de Costa Brava: rijk aan historische monumenten, authentieke restaurants en enkele van de mooiste en best bewaarde stranden in de omgeving.

Het stadscentrum is ook zeker een bezoekje waard, maar wanneer je wilt genieten van het strand, bezoek dan een wat afgelegener, kleiner strand zoals Aigua Freda, Sa Tuna of Aiguableva. Hier vind je de meest romantische plekken aan de Catalaanse kust.

Cala Portaló

Een ander adembenemend strand dat in de buurt van Cadaqués ligt, is Cala Portaló. Het is een onaangetaste baai op een prachtige locatie, vlakbij de vuurtoren van Cap de Creus. Deze plek is niet makkelijk te bereiken, maar dit zorgt er wel weer voor dat het strand vrijwel altijd leeg is (zelfs in het hoogseizoen in juli of augustus).

In tegenstelling tot andere baaien in het gebied, is het strand van zand, niet van steen, en is het omgeven door rotsen en rotsachtige muren. Om bij Cala Portaló te komen, volg je net als voor Cala Jugadora het pad van Cadaqués naar de vuurtoren. Vervolgens sla je linksaf, waarna de route aansluit op het voetpad dat uit Port de la Selva komt.

Welk afgelegen kustplaatsje of strand spreekt jou vooral aan? Of heb je een ander plekje aan de Costa Brava dat je echt aan wilt raden? Laat het mij dan vooral weten, ik benieuwd naar jouw favoriete plekje!

De prachtige badplaats Sitges

Sitges

Verblijf je in of rondom Barcelona en wil je een kort dagtripje maken? Dan is de stad Sitges echt een goede optie, het ligt slechts 35 kilometer ten zuiden van Barcelona en is dé favoriete optie voor de reizigers die even willen ontsnappen aan de drukte van de stad.

Sitges staat bekend als een van de meest homovriendelijke steden in Europa en biedt een levendig nachtleven en een vriendelijke sfeer. Maar dat is niet alles, ook qua stranden zit jij bij Sitges goed. De stranden rondom de stad staan namelijk bekend om het mooie en schone water.

Cadaqués – Cala Jugadora

Cadaqués is een charmant kustplaatsje met een rijke historie, het werd niet voor niets veel bezocht door grote Catalaanse kunstenaars zoals Salvador Dalí, Pablo Picasso en Joan Miró. Het is een populaire bestemming onder de inwoners van Barcelona, gezien het slechtst op 2 uur rijden van de Catalaanse hoofdstad ligt.

Het is een prachtig stadje om te bezoeken, maar wil je graag een afgelegen strand ontdekken? Dan is Cala Jugadora ook echt een aanrader. Het is misschien geen makkelijke reis, maar zeer zeker wel de moeite waard. Vanuit Cadaqués ga je naar de vuurtoren van Cap de Creus, eenmaal daar daal je ongeveer een half uur af over een droge rivierbedding waarna je deze bijzonder plek bereikt: een uitnodigend stuk strand met transparant en kalm water.

Prachtige toeristische vissersdorp Calella

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell is onderdeel van de gemeente Palafugell en een van de grootste plaatsen in de omgeving. Alhoewel groot, het is een klein kustplaatsje en vissersdorp met een ontspannen sfeer. De stad heeft veel van zijn oorspronkelijke charme weten te behouden en ontsnapt aan het massatoerisme dat gedijt in vele andere delen van de Costa Brava.

Wil je ontsnappen aan het lawaai van de grotere resorts en ontspannen in rust? De kleine stranden rondom de stad zijn dan de perfecte bestemming voor jou.

Zoek HIER jouw droomvilla aan de Costa Brava