Costa del Sol – Altijd lekker weer op vakantie!

De Costa del Sol is een aangename plek voor jouw vakantie!

Ontelbaar veel vrijetijdsbestedingen, prachtige landschappen, royaal cultuurerfgoed, geweldige stranden en goddelijk eten

Voordat je verder leest, pak een lekker drankje en kom in de vakantiestemming. De Costa del Sol geeft je alvast een zomersgevoel met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. Wanneer vanuit de Sahara de ‘Terral’ (een föhnwind) over het land waait, stijgt de temperatuur tot zelfs 40 graden of meer. Wees gerust, dit is geen dagelijkse kost!

De Costa del Sol is voor iedere vakantieganger, dus ook voor jou! Pak je strandlaken en relax op het strand van de Costa del Sol. Zeil over de Middellandse Zee. Maak een stedentrip naar een fascinerende stad aan de Costa del Sol, zoals Málaga. Of ga op onderzoek uit in het veelzijdige binnenland naar idyllische authentieke dorpen. En in de winter? Dan is er aan de Costa del Sol een zonnige kust en wintersport in de Sierra Nevada.

Terwijl je aan de ene ontdekking begint, inspireert de Costa del Sol je alweer voor een nieuw vakantieavontuur.

Lees verder wat voor aantrekkingskracht de Costa del Sol heeft op jou!

Jouw villa in de zon staat hier

Costa del Sol, de zuidkust van Spanje

De Costa del Sol behoort tot befaamde costa’s als Costa BravaCosta MaresmeCosta Blanca en Costa Dorada. In de provincies Málaga, Cádiz en Granada schuilt de Costa del Sol.

Sotogrande of Almería zegt je waarschijnlijk niet iets. Maar tussen deze 2 minder bekende sprookjesachtige dorpen aan de Costa del Sol liggen populaire badplaatsen als Benalmádena en Torremolinos. Net als Marbella die de show steelt met haar rode loper voor bekende sterren en haar pittoreske oude binnenstad.

Geen zin in regen? Dan zit je aan de Costa del Sol goed! Slechts van oktober tot april neemt de kans op neerslag toe. Ontdek iedere dag iets nieuws van de Costa del Sol zonder een verzopen kat te zijn.

Bezienswaardigheden, de trots van de Costa del Sol

Laat je meeslepen door de charme van het vreedzame landschap aan de Costa del Sol en ontdek het magnefieke binnenland. Het ‘Laguna de la Fuente de Piedra’ trekt gelijk de aandacht. Het is het grootste meer in Andalusië gevuld met flamingo’s.

De Costa del Sol heeft meer voor je in petto. Het natuurpark Sierra Tejada, Parque Natural de Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo, Sierra de las Nieves, Montes de Málaga en El Torcal Natural Area, om maar iets te noemen. Daarnaast zijn 2 ware eyecatchers de majestueuze botanische tuinen en de glorieuze grotten van Nerja.

Sierra Tejada, Almaza y Almijara

Dit zeer uniek natuurpark in de Costa de Sol bestaat uit een imposante bergpartij, waarvan de toppen regelmatig in een wolkensluier liggen gevangen. Ruim 40.000ha geeft je een warm onthaal voor een wandeling tussen bijzondere flora en diversiteit van fauna. Een ding is zeker, geen route is hetzelfde!

Parque Natural de Los Acantilados y Maro-Cerro Gordo

Het fascinerende natuurpark ‘Los Alcornocales’ in de Costa del Sol is het grootste en goed bewaarde kurkeikenbos van Spanje. Aan de kust van Maro-Cerro Gordo kom je in tropische sferen! Je passeert kleine rotsbaaien en hier en daar een zandstrandBosachtige wandelpaden leiden je naar je volgende ontdekking van de Costa del Sol. Met helder weer wacht een fotosafari op je met de Afrikaanse kust op de achtergrond.

Sierra de las Nieves

Het meest waardevolle ecologische natuurpark van de Costa del Sol beschermd meerdere diersoorten die met uitsterven worden bedreigd. Het belooft een dag die je niet snel vergeet.

Montes de Málaga

Een magnefiek heuvelachtig gebied in de Costa del Sol. Grote verscheidenheid aan flora en fauna met hier en daar een verdwaald huis.

El Torcal Natural Area

De fantasierijke rotsformaties zijn uiterst indrukwekkend. Hiermee heeft de Costa del Sol het meest karakteristieke landschap van Europa. Ieder deel is speciaal door de bewerking van regen en wind. De grootste aanbeveling verdient ‘Torcal Alto’. Hier word je beloond met prachtige verzichten over de provincie Málaga en soms tot de Afrikaanse kust. Wil je je benen strekken? Volg de ‘groene route’ met het oog op het lokale dierenrijk en allerlei vegetatie.

Botanische tuin ‘Jardin de la Concepción’

Loop je eigen route of volg een aanbevolen route door deze waanzinnig grote botanische tuin. Neem bij de ingang een plattegrond van het park mee. En begin je ontdekkingsreis in de historische tuin. Je wandelt verder langs palmen, wijnstokken en meer exotisch groen. In een ander deel reis je door alle 5 continenten. Dit is letterlijk diversiteit in het kwadraat aan de Costa del Sol!

Cova de Nerja

Dit is niet zomaar een druipstenengrot in de Costa del Sol. Wandel door de gangen en kamers en laat je imponeren door de 150.000m2 aan druipstenen en grottekeningen. Tijdens een pauze vermaken de kids zich in de speelruimte en ga je gezellig picknicken. Een speciaal evenementis in juli het Internationaal Muziek en Dans Festival.

Costa del Sol’s meest bekende badplaatsen

Ondanks dat Benalmádena, Fuengirola, Marbella, Mijas, Nerja en Torremolinos overvolle zalen trekken, hebben zij ook rustige romantische plekjes. Ontdek het ongekende van de favoriete badplaatsen met de meest comfortabele voorzieningen van de Costa del Sol!

Benalmádena

In Benalmádena heerst een typische Andalusische Moorse gezelligheidssfeer. In Benalmádena Pueblo staat een gigantisch indrukwekkend kasteel. ‘Castillo de Colomares’ heeft een exotische sprookjesachtige uitstraling en wekt de indruk hier al honderden jaren te pronken. Schijn bedriegt. In 1994 is het sprookjes kasteel gebouwd ter nagedachtenis van Columbus.

Het jachthavengebied is ideaal voor levensgenieters die winkelen en restaurants hoog in het vaandel hebben. Combineer Benalmádena met Fuengirola. Dagelijks vaart er meerdere malen een veerboot.

Fuengirola

Dierenliefhebbers, kom naar Bioparc in het middelpunt van Fuengirola. In het authentiek Moors kasteel ‘Sohail’ bekruipt je het middeleeuwse gevoel. Vooral wanneer toneelspelers in orginele klededracht hun toneelspel opvoeren. De kilometerslange winkelstraten en de winkelcentra zijn voor fanatieke shoppers een waar genot!

Marbella

Het hart van de Costa del Sol is de wereld van de bobo’s. Van het centrum van Marbella naar Puerto Banus staat het vol met ‘glitter and glamour’. De ‘Gouden Mijl‘ is de ‘Broadway’ van luxe huizen. Voordat Marbella bekend stond als jetset met luxe jachthavens, was het een rustig landelijk gelegen dorp. Het rustieke deel van Marbella bewijst dit. Hier zie je Moorse vestigingsmuren, kleine huizen aan ‘Plaza de los Naranjos’ en een doolhof van smalle straten. Bewonderaars van Dalí worden verwelkomt aan Avenida del Mar, tussen het park Almeda en de boulevard. Hier heeft Dalí diverse beelden nagelaten.

Mijas

Het schilderachtige witte dorp aan de Costa del Sol bestaat uit 5 stadskernen Mijas Pueblo, Las Lagunas, La Cala, Riviera, Calahonda. In Mijas Pueblo is de tijd stil blijven staan. Een uniek vakantiemoment beleef je met de ezeltaxi.

Het vernieuwende van Mijas zijn luxeuse golf en spa resorts. Waaronder één van de grootste golfresort van Europa ‘La Cala Golf’.

Gulle middenwegen zijn de bezienswaardigheden. Ermita de la Virgen de la Peña, een uit de rots gehakte kapelwaarin het museum de bevolkingsgeschiedenis toont. De stierenvechtersarena is niet zo spectaculair mooi en groot als die van Ronda, maar het uitzicht op Mijas is een plaatje. Heel anders dan het prachtige uitzicht vanuit de uitkijktoren ‘Torreón de la Cala’.

Nerja

Het middelpunt van Nerja is geen plein of kerk, maar een uitstekende rots aan de kust. Het wereldberoemde ‘Balkon van Europa’ is aan het einde van de promenade. Je wordt omgeven door enkele palmbomen, een bergachtig landschap achter je en onder je zijn kliffen en baaien. Na een fotogeniek moment loop je terug door de gezellige sfeervolle smalle straten. Als afsluiter ga je langs ‘Cuevas de Nerja’ of ‘Pago del Castillo Alto’.

Torremolinos

Met dank aan de door de Moren gebouwde 14e eeuwse toren ‘Torre de Molinos’, staat Torremolinos op de kaart aan de Costa del Sol. Het gehucht is tegenwoordig zeer geliefd bij toeristen. Naast het 6 km lange zandstrand zijn er talloze bars, eettentjes, restaurants en winkels aan de boulevard. Visliefhebbers opgelet! In de visserswijk ‘Carihuela’ zijn talloze visrestaurants waar je de avond in luidt. Torremolinos zal Torremolinos niet zijn. Aan ‘Plaza de la Gamba Alegre’ staat een tattoo museum.

Historische en charmante plekken aan de Costa del Sol

De Costa del Sol heeft vele karakteristieke ongerepte dorpen. Evenals steden die hun puurheid hebben behouden. Het is een waar genot verschillende invloeden van historie te zien in Antequera, Estepona, Granada, Málaga, Ronda en Torrox.

Antequera

In dit deel van de Costa del Sol zijn meerdere periodes uit de geschiedenisbewaard gebleven. Antequera overweldigt je met prachtige barokke architectuur, resten van Moorse vestigingsmuren en verdedigingstorens. Net buiten het dorp staan 3 dolmen, hunegraven van vorsten en de rots van de liefde ‘Peña de los Enamorados’. De legende is overigens minder romantisch dan dat het klinkt.

Estepona

Estepona is sinds de 2e helft van de 20e eeuw explosief gegroeid in toerisme. Desalniettemin is het oude centrum ongeschonden en is de visveiling in de haven behouden.

Een belangrijk historisch overblijfsel is de 18e eeuwse kerk ‘Virgen de los Remedios’. Evenals de 15e eeuwse ‘Torre del Reloj’ die in de 19e eeuw groothandig is gerestaureerd. De oude stierenvechtersarena schittert in Estepona. Ondertussen hebben de stieren en de matadors plaats gemaakt voor het gemeentehuis en het museum.

Granada

De Moorse studentenstad en haar Alhambra zijn een fascinerende bestemming. Het Joodse dorpje was van de 11e eeuw tot 1492 in de ban van Arabieren. Sporen hiervan zie je in ‘Barrio de Albayzin‘.

Het katholicisme vertaalt zich in de 16e eeuwse kathedraal van Granada. Met als trots ‘Capilla Real‘. De rustplaats van Koning Fernando en Koningin Isabel naast die van Koning Felipe en Koningin Juana.

Málaga

Het impressionante Málaga – de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de Costa del Sol – is de geboortestad van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw, Pablo Picasso. Málaga is zeer populair en één van de belangrijke havensteden van Spanje. Desalniettemin is deze moderne mediterrane stad aangenaam toeristischen een onuitputtelijk inspiratiebron. Van ‘Plaza de la Marina’ wandel je via de ‘Calle Larios’ naar ‘Plaza de la Constitución’. Deze brede auto vrije straat is aangekleed met bloemen en planten, elegante straatverlichting en allerlei kunstobjecten. In de smalle zijstraten kom je winkels en eetgelegenheden tegen, evenals typisch Spaanse tapasbars. De kathedraal en het fort van Málaga kun je niet overslaan. De kathedraal ‘Cathedral de la Encarnación’ is gebouwd op het fundament van ‘Mezquita Aljama’. Doordat de bouw ongeveer 2 eeuwen heeft geduurd, zijn er meerdere bouwstijlen zichtbaar. Spanje heeft regelmatig voor hete vuren gestaan. Aan de voet van de Gibralfaroheuvel staat het 11e eeuwse Moorse fort ‘Alcazaba’. Boven de prachtige aangelegde tuin en het museum pronkt het kasteel ‘Gibralfaro’.

Neem een goed gevulde portemonnee mee en zorg voor voldoende kofferruimte. Het is shopping time! Er zijn legio aan boetieks voor kleding, accessoires en schoenen. Begin in ‘Calle Marqués de Larios’. Vind je daar niet wat je zoekt? Het overdekte winkelcentrum en grote warenhuizen bieden veel keuze.

De Costa del Sol is één groot openleucht museum. Enkele interessante musea in Málaga.
CAC Málaga (Centro de Art Contemporaneo de Málaga) – Architecturaal museum
Málaga CF – La Rosaleda voetbalstadion en museum
Carmen Thyssen Bornemisza museum
Museu Picasso Málaga
Museu del Grabado Español Contemporáneo – Kunstwerken van Tapaies, Míro, Picasso, Chillida en bibliotheek
Museo Vino Málaga – Wijnmuseum

Ronda

De hoogte punten van de Costa del Sol in Ronda zijn de stierenarena en ‘Puento Nuevo’. De stierenarena van Ronda is één van de oudste van Spanje die in gebruik is. Tijdens het grote feest (1e week van september) staat deze architecturale arena als decor.

Río Guadalevín splitst Ronda in tweeën. 3 bruggen verbinden de Moorse stad ‘La Ciudad’ met het nieuwe deel ‘El Mercadillo’. Nieuw is in een relatief begrip, gezien ‘El Mercadillo’ is ontstaan na de 16e eeuw.

Ronda heeft de dans niet ontsprongen met de Arabieren en bandieten. Met als resultaat de 13e eeuwse Arabische badplaats in ‘Puente Árabe’ en het ‘Museo del Bandolero’. Een eeuw daarna is het paleis ‘Palacio de Mondragón’ gebouwd, wat tegenwoordig het stadsmuseum is.

Torrox

Het beste klimaat van Europais, zogezegd, in Torrox. Ervaar het zelf wanneer je op het strand ligt, wanneer je over de brede boulevard van ‘Torrax Costa’ loopt of wanneer je ‘Torrax Pueblo’ bezoekt. Het aangename sfeervolle dorpsdeel met de 16e eeuwse ‘La Iglesia de la Encarnación’ en ‘La Ermita de Nuestra Señoras de las Nieves’ gesticht door monniken in de 18e eeuw.

Activiteiten aan de Costa del Sol 

De zon schijnt en het is aangenaam warm. Wat ga je doen? De activiteitenlijst van de Costa del Sol is oneindig. Alle ingrediënten voor een familiedag zijn aanwezig: water- en kinderparken, attractieparken en dierenparken. Evenals voor een wel verdiend relax moment. Het ‘Alhambra’ geeft alle energie aan jou! Voor meer actie staat de Costa del Sol bol met vrijetijdsbestedingen!

Attractie-, water- en themaparken en dierentuinen

Aquapark – Mijas, waterpretpark
Aqualland – Torremolinos, waterpretpark
Aquavelis – Torre del Mar, waterpretpark
Bioparc – Fuengirola, dierentuin
Costasol Cruceros – Benalmádena, dolfijnen vanaf de boot te zien
Crocodile Park – Torremolinos
Funny Beach – Marbella, met een kartbaan en trampolines
Lobopark – Antequera, wolvenpark met kinderboerderij
Mariposario de Benalmádena – Benalmádena, vlindertuin
Sealife – Benalmádena
Selwo Aventura – Esteponau, dierentuin met safaripark
Selwo Marina – Benalmádena, dolfinarium
Teleforico – Benalmádena, in 15 minuten met de kabelbaan naar de top van de ‘Monte Calamorro’
Tivoliworld – Benalmádena, attractiepark

Wellness & Spa centra aan de Costa del Sol

Verwen jezelf en kom tot rust in een de badhuis of spa & wellness centrum aan de Costa del Sol. Ieder hyperthermaal badhuis heeft een andere watertemperatuur. Informeer vooraf naar de werking van het water. De meeste spa & wellness centra vind je in Benalmádena, Marbella en Mijas. En authentieke Moorse badhuizen? Kom naar het prachtige Sierra Nevada! De topper is het Alhambra van Granada. Naast de badhuizen heeft het Arabische al-Kasr al-Hamra een unieke verzameling van paleizengebouwen en staan de indrukwekkende aangelegde tuinen vol met bomen en fonteinen.

Sporten aan de Costa del Sol

Verken de Costa del Sol sportief! Het aantal outdoor activiteiten is immens. Oftewel, iedere dag iets anders. Meerdere heuvelachtige gebieden lenen zich voor de intensieve sport bergklimmen. Het vergt wat lef, maar je komt op de meest mooie plekken waar je op geen enkele andere manier komt. Wandel door de bergen, hike door het groene paradijs ‘Montes de Málaga’ of spring op de rug van één van de Andalusische paarden voor een rondrit. Andere suggesties? Train je benen op de mountainbike of sla je slag op de golfbaan. Voor wie liever het water in gaat, bieden vele badplaatsen aan de Costa del Sol allerlei watersporten. Voor snelheid en een test van je stabiliteit, ga je waterskiën. Voor zowel jezelf als de omstanders, plezier gegarandeerd! De kustgebieden van ‘La Herradura’ (bij Almuñécar) en ‘Cabo de Gata’ zijn droomplekken voor duikers!

Excursies: georganiseerd langs de Costa del Sol

Hoe kom je gemakkelijk bij de hoogtepunten van de Costa del Sol? En hoe waar vind je informatie? In steden als Andalucië, Cadiz, Granada, Málaga en Sevilla rijden ‘Hop-on Hop-off’ bussen. Makkelijk en snel zie je de belangrijkste highlights.

Lokaalagentschappen organiseren diverse excursies. Van actief tot cultureel historisch. Veelal staan dagtrips naar Córdoba, Granada, Málaga, Mijas, Nerja en Sevilla op de excursielijst. Ook het fascinerende binnenland van de Costa del Sol ontbreekt niet. Tijdens een binnenlandse tocht bezoek je verschillende authentieke, traditionele dorpen. Met veelal de kans lokale gerechten te proeven!

Uniek is het niet, maar zeker bijzonder! Beleef een hoop plezier als chocolade freak. En de kids? Die vinden het grandioos. In de kleine chocolade fabriek ‘Mayan Monkey Mijas‘ maak je je eigen chocola bars en proef je de meest verrukelijke chocolade soorten.

Een andere spectaculaire dag beleef je boven de Costa del Sol tijdens een ballonvaart boven Granada of Ronda.

De Costa del Sol is een hele openbaringtijdens een buggy-, fiets-, jeep- of quad safari. Mooie gebieden zijn Andalucië, Benahavis, Marbella en de vele natuurparken en berggebieden die de Costa del Sol rijk is.

Costa del Sol: zon, zee en meer dan 100 stranden

De Costa del Sol ligt bezaaid met stranden en baaien. Niet alle stranden vind je even makkelijk. Playa del Molino del Papel, Playa de las Alberquillas, en Playa del Cañuelo staan niet op de kaart, maar des te aantrekkelijker. Stranden die niet staan aangeduid kunnen grove kiezelstenen als ondergrond hebben. Laat je verrassen of ga langs het toeristeninformatiepunt ‘la oficina de turismo’.

Een greep uit de strandenreeks aan de Costa del Sol:

Almuñécar – San Cristóbal (kiezelstrand), El Altillo, Puerta del Mar (zandstrand), Vellila, El Tesorillo en La Herradura zijn allemaal het aanbevelen waard
Benalmádena – Het plaatsje Benalmádena Costa heeft een prachtig zandstrand van 9 kilometer lang
Estepona – De stranden La Reda en El Cristo zijn ongeveer 4 kilometer lang. En hier is het langst zon en is het water warmer dan ook aan de Costa del Sol. Verder zijn er chiringuitos (strandbars/-tenten), strandwachten en douches.
El Padrón, El Castor, Puerto de Plata, Chullera en Salada Vieja hebben een fijn zandstrand en schoon water.
Playa Galera – Voornamelijk bezocht door de lokale bevolking.
Fuengirola – De mooiste zandstranden zijn Las Gaviotas, San Francisco, Santa Amalia en Los Boliches. Een ideaal visgebied voor boquerones, sardines en zeebrasems
Málaga – Málaga heeft de nabij gelegen stranden Balneario del Carmen, El Palo, Acacias, Pedregalejo, El Chanquete en San Andrés. De kleine baai, Capobino, is één van de weinige zonder hoogbouw, maar met watersportfaciliteiten en restaurants.
Marbella – Een optimale keuze verspreid over de ruim 28 kilometer. De mooiste stranden zijn het 8 kilometer lange strand Las Chapas, El Ancón, La Fontanilla, El Fuerte, Los Monteros, Río Real, Río Verde, Los Cármenes en El Rodeo
Nerja – Kwalitatief goede stranden en verscheidene strandrestaurants. Azuur blauw zeewater vind je bij Playazo, Burriana, Caraveo, El Chorrillo, Calahonda en El Salón.
Sotogrande – Lange stranden met op de achtergrond groen bedekte heuvels.
Torremolinos – Aan de ene kant van de rots liggen de stranden El Lido en El Bajondillo en aan de andere kant El
Carihuela en Montemar.
Torrox – Meerdere stranden waaronder Calaceite, Morche en El Faro.

Costa del Sol haar nudistenstranden

Alayate – Playa Almayate
Benalmádena – Playa Benalnatura
Estepona – Playa Arroyo Vaquero
Málaga – Playa San Julian, Guadalmar
Marbella – Playa Artola
Nerja – Cala de Pino

Blauwe Vlag stranden

De zogenaamde ‘Blauwe Vlag’ stranden voldoen aan een optimale kwaliteit zwemwater en voorzieningen. De Costa del Sol heeft dergelijke stranden in onder andere Adram, Almaría, Benalmádena, Estepona, Marbella, Mijas, Nerja, Torrox en Velez.

De Costa del Sol by night: discotheken, bars, chiringuitos

Overal vind je leuke bars met de typische Spaanse sferen aan de Costa del Sol. Andalusië; staat bekend om de ‘chiringuitos‘ (beachbars of strandtenten) op het strand. Het populairdere uitgaansleven vind je in Benalmádena (rondom Plaza Sol y Mar), in Marbella (rondom Puerto Banus) en in Torremolinos.

Wil je iets typisch Spaans mee maken? Reis af naar Torremolinos en ga vervolgens naar ‘Plaza de la Gamba Alegre’. Ieder zomer wordt in het hoogseizoen 4 keer per week later in de avond grandioze flamenco showsgegeven.

Costa del Sol: markten, feestdagen en festivals

Het Spaanse leven aan de Costa del Sol beleef je op de markt. Leer de vriendelijke mensen kennen en proef lokale delicatessen. Heb je nog geen soevenier bemachtigd? Hier vind je vast en zeker iets typerends van de Costa del Sol. Kijk snel waar en wanneer er markt is.

Almunecar – 1e zaterdag van de maand vlooienmarkt
Benalmádena – vrijdag de wekelijkse markt (Arroyo de la Miel), woensdag vlooienmarkt (La Paloma)
Estépona – woensdag (centrum), zondag (haven)
Frigiliana – donderdag
Fuengirola – dinsdag (grootste buitenmarkt Costa del Sol Recinto Ferial), zaterdagmorgen (vlooienmarkt, Recinto Ferial), zondag (Parque Doña Sofia, kunstmarkt)
La Herradura en Almunecar – vrijdag
Málaga – maandag t/m vrijdag 19e eeuwse overdekte markt (groente, fruit, vis, vlees)
Marbella – maandag (Recinto Ferial), donderdag (Avda. Jorge Guillén), vrijdag (Las Chapas), zaterdag (boulevard van Puerto Banus), zaterdag
Mijas – woensdag (Ricinto Ferial)
Nerja – dinsdag (Almijara), zondag rommelmarkt (Almijara)
Torremolinos – donderdag (Recinto Ferial), zondag rommelmarkt (Recinto Ferial)
Torrox – maandag (doorgaande weg Torrox Costa en Torox Pueblo)

De Costa del Sol viert nationale en regionale gelegenheden. Festivals zetten de vrolijkheid voort. Laat je meevoeren met de ritmische klanken, de fleurige kleding en temperamentvolle dansen van de Costa del Sol.

Net als aan de Costa Brava en Costa Maresme, wordt ‘Semana Santa’ (de week voor Pasen) uitbundig gevierd aan de Costa del Sol. In Benalmádena en Málaga is de viering van ‘Corpus Christi’ een ware gebeurtenis. Torremolinos, Fuengirola en Marbella zijn helemaal in de feeststemming tijdens het feest ‘Virgen del Carmen’ (16 juli).

Eind juni/begin juli is het grote muziek- en dansfestival, Festival de Música y Danza. Granada is dan het middelpunt van optredens. De beste flamenco zangers laten eind augustus hun stemmen horen tijdens een typische Andalusische festival. Tijdens het Festival del Cante Grande strijden de zangers in Ronda om de titel als beste flamencozanger. Na augustus feest de stad vrolijk door. De eerste week van september is het grote feest ‘Feria de Pedro Romero’ van Ronda met de ‘Corrida Goyesca’. Zowel de menigte als de matadors dragen traditionele kledij. Je geniet van een kleurrijke stad waar volop muziek klinkt en mensen vrolijk dansen en zingen. Met natuurlijk lokale delicatessen en wijn.

Op vakantie naar de Costa del Sol

Eén van de mooiste stranden van Spanje (Nerja, Costa del Sol)

De Costa del Sol bereik je snel en gemakkelijk. Neem het vliegtuig naar Málaga of Granada. Of ga voor een avontuurlijke reis met de bus of trein. Qua kosten is het wellicht niet goedkoper, maar met de auto stop je waar en wanneer je wilt. En tijdens je Costa del Sol vakantie is de auto ook handig.

Stel je voor. Na je zelfgemaakte ontbijt op het terras van je vakantievilla ga je op ontdekkingsreis door de Costa del Sol. Eerst passeer je enkele witgekalkte huizen. Vervolgens ga je de slinger wegen af en doorkruis je groene heuvels. Na een half uurtje is het tijd voor actie! Je quadsafari gaat beginnen. Op de terugreis stop je bij het waterpark voor verkoeling. En terug bij je villa ga je gezellig barbecuen.

Zon-, strand- of wintervakantie, het hele jaar door is de Costa del Sol een geweldig gebied. Je kunt natuurlijk een hotel boeken, maar een eigen vakantiehuis is wel helemaal te gek! Als je een villa boekt is de kans groot dat je kiest voor een privé zwembad! Met een eigen vakantiewoning ga en sta je wanneer je wilt. Dit is natuurlijk waanzinnig! Klik op de oranje button op deze pagina. Je ziet dan een heel assortiment aan vakantievilla´s en appartementen. En natuurlijk informatie over beschikbaarheid en prijzen.

Zoek hier je villa voor een passionele vakantie