De leukste activiteiten aan de Costa Brava

Vakantie aan de Costa Brava betekent quality time doorbrengen in gezellige badplaatsen en oude dorpjes, vertoeven aan prachtige stranden en het ondernemen van de leukste activiteiten. Van zonnebaden tot aan adrenalinekicks, van wandelen tot aan ultieme watersporten, aan de Costa Brava kan het allemaal. Om ervoor te zorgen dat jij tijdens je vakantie niets mist, hebben we de leukste activiteiten aan de Costa Brava alvast voor je op een rijtje gezet.

1.     De mooiste stranden en baaien

Met stip op 1: de prachtige, langgerekte zandstranden en intieme baaitjes. Met een kustlijn van 200 kilometer lang is er keuze genoeg. Een aantal plekjes zijn echte pareltjes en mag je niet missen. Bij het dorpje Calella de Palafrugell liggen enkele schitterende stranden, waaronder het afgelegen baaitje Aigua Xelida. In Blanes  waan je je in exotisch paradijs aan Platja Treumal. Een heerlijk zandstrand, omgeven door dennenbossen en kliffen, is Santa Cristana in Lloret de Mar. Een dag aan het strand in Middeleeuwse sferen doorbrengen doe je aan het Platja Gran in Tossa de Mar, waar de eeuwenoude stadsmuren letterlijk doorlopen tot op het strand.

Meer weten over de stranden aan de Costa Brava? Ontdek dan nu onze selectie van de 10 mooiste stranden aand de Costa Brava!

2.     Wandel- en fietstochten langs de kust

Voor wie van wandelen en fietsen houdt is de Costa Brava the place to be. Cap de Creus, in het noorden van de Costa Brava, is één van de grootste natuurparken van Catalonië. Een bijzondere wandeling die je hier maakt is de Camí Antic, een route van 14 kilometer die begint in het charmante dorp Cadaques. Aan het eind van de tocht neem je een verfrissende duik in de ruige baaitjes van het natuurpark, of bewonder je de unieke flora en fauna die het park rijk is. Cap de Creus is niet alleen te voet, maar ook per fiets te ontdekken.

De beroemde Camino de Ronda is een netwerk van paden van bijna 600 kilometer lang, die dorpjes en steden langs de kust met elkaar verbindt. Een groot deel van de route is gelegen in de Costa Brava en de losse etappes, met prachtige uitzichten op de Middellandse Zee, kunnen zowel wandelend als fietsend worden afgelegd.

Meer weten over de mooiste natuurreservaten en -parken aan de Costa Brava? Lees dan ook: Natuurreservaten aan de Catalaanse kust: Parc dels Aiguamolls en Cap de Creus

3.     Ontdek de verrassende onderwaterwereld

De natuurpracht van de Costa Brava beperkt zich niet alleen tot een adembenemend landschap, maar strekt zich verder uit ín de Middellandse Zee. Vanaf ieder strand kun je met je snorkelset een kijkje nemen in een compleet andere wereld. Eén van de mooiste plaatsen om die onderwaterwereld te bekijken zijn echter de Medeseilanden, een zee reservaat bij L’Estartit. Hier duik en snorkel je tussen koraal, langoesten en barracuda’s. Ook Cap de Creus is een walhalla voor wie het leven onder water wil ervaren. 

4.     Boottochten op de Middellandse Zee

De mooie kustlijn bewonderen vanaf het water, of een dagje heerlijk genieten op de Middellandse Zee? Vanaf bijna iedere badplaats aan de Costa Brava vertrekken dagelijks boottochten. Lekker ontspannen op een catamaran en een duik in het heldere water nemen als de boot voor anker gaat? Er zijn daarnaast mogelijkheden om  een tocht te maken met een glassbottom boot, waarbij je door de glazen bodem van de boot naar het zeeleven onder je kunt kijken. Ook een feestje op zee is mogelijk met een partyboot, of maak een romantische sunsetcruise.

5.     Uiteenlopende watersporten

Wat te doen aan de Costa Blanca

Voor wie van iets meer actie op het water houdt is er ook van alles te beleven. Zo zijn er mogelijkheden om per zeekajak of met een supboard langs de prachtige kliffen te peddelen. Onderweg neem je een verfrissende duik in het water, of leg je aan op een verlaten strandje. Meer actie en snelheid op water? Vanaf de grotere badplaatsen, waaronder Lloret de Mar, stap je op een bananenboot of huur je een jetski. Een heel bijzondere activiteit die je aan de Costa Brava kunt ondernemen is parasailing. Hierbij hang je aan een parachute die door een boot met hoge snelheid wordt voortgetrokken. Het levert je niet alleen een adrenalinekick op, maar ook een bijzonder uitzicht op de kust en de zee.

6.     Pretparken voor iedereen

Aan pretparken is er geen gebrek aan de Costa Brava. Zo vind je bij Lloret de Mar het grootste waterpark van Europa: Waterworld. Zowel voor families met kinderen als voor iedereen die van een beetje wateractie houdt is dit het ultieme dagje uit. Van leuke speeltoestellen voor de kleintjes tot aan duizelingwekkende glijbanen voor de durfallen, je vindt het er allemaal. Nog niet spannend genoeg? Op hetzelfde terrein kun je ook bungeejumpen. Spannend om te doen, maar ook erg leuk om naar te kijken als je liever met beide benen op de grond blijft.

Families met kinderen zullen de dag van hun leven hebben in Gnomo Park in Lloret de Mar. Dit pretpark voor kinderen tot 12 jaar biedt een hele variatie aan activiteiten, zoals minigolf, trampolines, speeltoestellen en een zwembad. Ook is er een avonturencircuit, waarbij je over en door allerlei obstakels tussen de bomen loopt. Er zijn meerdere circuits met verschillende moeilijkheidsgradaties, waardoor iedereen vanaf 4 jaar mee kan doen.

7.     Shop till you drop

Je vakantie aan de Costa Brava is niet compleet als je niet hebt gewinkeld. In ieder dorpje en badplaatsje vind je leuke winkeltjes, van traditioneel tot aan souvenirs. De boulevards van onder andere Lloret de Mar en Platja d’Aro zijn bijzonder leuk om te shoppen. In Tossa de Mar vind je tientallen leuke winkeltjes in de Middeleeuwse binnenstad. Daarnaast is er vrijwel iedere dag wel een markt in één van de vele kustplaatsjes. Vers fruit, groenten, kleding en souvenirs worden hier aan de man gebracht. Bezoek zeker ook een keer een vismarkt en zie hoe de vers gevangen vis door vissers wordt verhandeld. Wil je echt helemaal losgaan met winkelen, breng dan een bezoek aan de prachtige steden Barcelona en Gerona. Hier combineer je een dagje shoppen met cultuursnuiven in de mooiste musea.  

De mooiste vakantievilla’s

Vakantie betekent niet alleen de allerleukste activiteiten ondernemen, maar ook samenzijn met je familie, gezin of vrienden. Waar kun je dat tijdens je vakantie aan de Costa Brava beter doen dan in een heerlijk vakantiehuis of villa? Geniet er van een dagje zon en rust, of laat alle indrukken van de dag bezinken. Veel vakantievilla’s hebben een privézwembad. Meer heb je toch niet nodig? Wanneer je een villa boekt bij Club Villamar verzeker je jezelf van een welverdiende vakantie aan de prachtige Costa Brava.

*******

Wil je meer weten over Spanje? Lees dan snel verder en kom alles te weten over je vakantie naar Spanje Vakantie Spanje – Ontdek alles wat je moet weten over de zonbestemming Spanje.