Playa d’Aro: levendige badplaats aan de Costa Brava

Playa d’Aro is één van de mooiste badplaatsen aan de Costa Brava en al jarenlang geliefd bij veel toeristen. Ben je op zoek naar een levendige badplaats? Dan zit je hier zeker goed! In deze toeristische kustplaats vind je meerdere discotheken, een zeer groot aanbod van eetgelegenheden en bars, moderne en luxueuze winkels, gezellige terrassen én een magic park. Winkelen, flaneren, uitgaan en heerlijk uit eten doe je in Playa d’Aro. Het hele jaar door worden er bovendien talloze activiteiten georganiseerd. Playa d’Aro leeft 365 dagen per jaar. Zowel sportievelingen als zonaanbidders zitten hier goed. Op de goudgele stranden, in de idyllische baaitjes, tussen de heuvels en langs de grillige kust kun je veel beleven. En bijkomen doe je natuurlijk in een vakantiehuis of droomvilla van Club Villamar.

Playa d’Aro algemeen

Playa d’Aro betekent letterlijk gouden strand. Het ligt tussen de plaatsjes Palamos en San Feliu de Guixols. Je kunt hier het gehele jaar door genieten van je welverdiende vakantie. Het is immers een zeer veelzijdige vakantiebestemming. Het is gelegen aan de prachtige Costa Brava (Spaans voor woeste kust). De adembenemende schoonheid, in combinatie met een heerlijk Middellandse Zee klimaat en oneindige activiteiten, maakt het een ideale vakantiebestemming voor jong & oud. Lange stranden, palmboomrijke boulevards, een rotsachtige kust, idyllische baaitjes, pittoreske dorpjes en mooie bezienswaardigheden. Of je nu wilt genieten van een avondje flaneren over de boulevard, zwemmen aan de mooiste stranden, heerlijk wilt lunchen of dineren, of wilt uitgaan tot in de vroege uurtjes, hier vind je ongetwijfeld alles wat je zoekt.

De stranden van Playa d’Aro

Playa d’Aro heeft een groot strand, genaamd Platja d’Aro. Het is bekroond met de blauwe vlag. Dit betekent onder andere dat de kwaliteit van het water zeer goed is en dat er allerlei faciliteiten aanwezig zijn (douches, restaurants, parkeergelegenheid, etc.). En om het je allemaal zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er ligbedden en parasols te huur. Dit populaire strand heeft diepe wateren, goudgeel fijn zand en een drie kilometer lange kustlijn. Over de lange boulevard kun je naar hartenlust flaneren en aan het eind stuit je op de geweldige rots Cavall Bernat.

Rondom dit strand liggen 8 prachtige baaitjes, allemaal paradijsjes op zich: Cala Belladona, Cala dels Canyers, Cala del Pi, Cala Sa Cova, Cala Pedrosa, Playa del Racó, Playa del Racó en Playa de Sant Pol. Hier geniet je van een oase van rust gekenmerkt door schaduw, grillige rotspartijen, kraakhelder water en bootjes.

Playa d’Aro heeft een mediterraan klimaat, met milde nattere winters en warme droge zomers. De Middellandse Zee heeft in de winter een verwarmend effect op de streek. Dit wordt versterkt door de aanwezigheid van bergen en heuvels achter de Costa’s die de warmte van de zee vasthouden en de kou uit het binnenland tegenhouden in de winter. In de zomer betekent een vakantie in Playa d’Aro vrijwel gegarandeerd warm en droog weer. 

Wat te doen in Playa d’Aro? 1.001 activiteiten

1. Watersporten

Playa d’Aro is the place to be als je van watersporten houdt. Je kunt er boten en waterscooters huren. En er is een duikschool. En natuurlijk snorkelen, kajakken, waterskiën en paddlen. Of je gaat een dagje kanoën langs de grillige kust en de verborgen baaien. Tussen juni en half september kun je bij de jachthaven gaan windsurfen of zeilen. Ook parasailen behoort tot de mogelijkheden. Waarom niet? Vanuit de lucht zul je een prachtig uitzicht hebben op het landschap van de Costa Brava! Voor meer plezier kun je ook een tocht over het water maken op de banaan, de flyfish of de zogeheten slyder. Drijf rustig over het water of ga op top snelheid!

2. Aquadiver: het waterpark van Playa d’Aro

Wil je een onvergetelijke dag doorbrengen met je familie en vrienden? Aquadiver is één van de meest beroemde waterparken aan de Costa Brava. Het waterpark in Playa d’Aro is geschikt voor alle leeftijden, want er zijn attracties voor kinderen, jongeren en ouderen. Terwijl je samen veel plezier beleeft, zal de tijd voorbij vliegen zonder dat je het door hebt. Geniet van verschillende waterattracties, zoals de glijbanen, de kamikaze, de golfslagbaden en andere rustigere waterbanen. Of ga juist van de beroemde wilde rivier!

Na zo actief te zijn geweest, is het niet raar dat je trek in iets krijgt. Om weer wat energie te krijgen kun je iets eten in het restaurant of ga naar de picknickplaats. Er is in ieder geval genoeg keus! Voordat je weer over gaat tot actie, is het nu eerst tijd voor ontspanning. Plof neer op een ligbed in het dennenbos en geniet van de aangename omgeving. En in de tussentijd hebben de kinderen ook veel plezier!

3. Pittoreske dorpjes

Wanneer je in Playa d’Aro bent, moet je zeker de omliggende vissersdorpjes bezoeken: Tossa de Mar, Palamos, Calella de Palafrugell of Begur en de authentieke middeleeuwse dorpjes Pals, Peratallada of Monells. Even ontsnappen aan de drukte in deze verborgen stadjes. En het mooie aan deze kleine dorpjes is dat ze bruisen van Spanjaarden, die niets liever willen dan dat jij ook de echte Spaanse cultuur kunt beleven. Ieder plekje dat je tegenkomt heeft haar eigen verhaal.

4. Festiviteiten

Het hele jaar door worden er grote evenementen georganiseerd: markten, muziekfestivals, Carnaval, de Middeleeuwse Markt, het Bierfeest, de Levende Kerststal en een jazzfestival tijdens zomeravonden. Daarnaast is er een poppenmuseum en zijn er kunstexposities. Het Carnavalsfeest in februari is bovendien één van de bekendste carnavals van Catalonië: kleurrijke acts en een optocht met carnavalswagens prikkelen al je zintuigen. Het Fiesta Mayor in augustus biedt veel activiteiten voor alle leeftijden.

5. Wandelen en fietsen

Ben je er klaar voor om de omgeving op de fiets te verkennen? Het gebied leent zich uitstekend voor fietsliefhebbers die houden van avontuur en de authentieke dorpjes willen opsporen. Verken de glooiende heuvels of fiets langs de oude spoorbaan. Ook kun je heerlijk wandelen over het kustpad genaamd Camino de Ronda.

6. Winkelen

In Playa d’Aro kun je naar hartenlust winkelen! Met ongeveer 250 winkels ben je niet snel uitgekeken. Er zijn luxe boetieks, winkels met lederwaren, juweliers en warenhuizen. Je vindt er niet alleen duurdere merken, maar zeker ook veel toeristische winkels. Houd er wel rekening mee dat de winkels ’s middags een paar uur gesloten zijn.

Meer weten over winkelen in Playa d’Aro? Lees dan hier verder: Playa de Aro – Lekker shoppen en relaxen aan de Costa!laya d’aro

7. Uitgaan in Playa d’Aro

In Playa d’Aro kun je prima een avond op stap. Er zijn namelijk meerdere discotheken, pubs, cocktailbars en pianobars waar je je niet zult vervelen. Daarnaast zijn er twee bioscopen én niet te vergeten het Magic Park. Dit is een grote speelhal met bowlingbaan en rolschaatsbaan. Altijd al een keer naar een openluchtdiscotheek willen gaan? Dat kan in het naastgelegen plaatsje San Feliu de Guixols.

8. Golf Club d’Aro-Mas Nou

Ben je een goede golfspeler? Als je golf leuk vindt, is het een absolute must om naar Golf Club d’Aro-Mas Nou te gaan. Het is één van de oudste banen aan de Costa Brava en het ligt in te midden van het Natuur Park “Les Gavarres” op 300 meter boven zeeniveau. Dit betekent dat je golft met adembenemende uitzichten over de Costa Brava.

Je zult omgeven worden door olijven-, dennen- en kurkbomen en twee kunstmatige meren. Deze magnifieke omgeving is benoemd tot de beste golfbestemming in 2000. De golfbaan van Playa d’Aro is een harmonieuze plek, welke bekend staat vanwege de goede kwaliteit en schoonheid. Er is een grote verscheidenheid aan holes (27 holes in totaal) en de banen zijn goed voorzien van faciliteiten voor als je vermoeid bent. De golfbaan is niet alleen voor professionals, want ook de amateurspelers zullen zich zeer welkom voelen. Golf Club d’Aro-Mas Nou is ideaal voor een aangename en ontspannen dag.

Meer weten over golfen aan de Costa Brava? Lees dan ook onze Costa Brava Golfgids!

9. Magic Park

Dit is een geweldig pretpark voor alle leeftijden. Het park bestaat uit verschillende zones, inclusief een speeltuin met trampolines, mini botsauto’s en boten. Ga de strijd aan en kijk wie er het beste is! Hou je van sporten? In een ander deel van het park kun je voetballen, tafeltennissen en biljarten. En dat is nog niet alles, want er is zelfs een ijsbaan! Na dit alles gelezen te hebben, zal je begrijpen dat je een fantastische dag met je familie of vrienden zult hebben in Magic Park.

Geweldige accommodatie mogelijkheden

Playa d’Aro heeft alles in huis voor een unieke, zonovergoten vakantie. Niet alleen op het gebied van zon, zee, strand, bezienswaardigheden en activiteiten, maar ook op het gebied van vakantiehuizen en villa’s! Een hotel is natuurlijk leuk, maar je hebt vaak maar weinig ruimte en privacy. En in een hotel is het vaak vrij druk. Drukke ontbijtzalen en overvolle zwambaden waar je op zoek moet naar een ligbed.

Een villa of vakantiehuis huren is dan ook de ideale oplossing. Vakantiehuizen van Club Villamar bieden veel luxe en privacy. Alle vakantiehuizen en villa’s zijn ruim opgezet, met mooie woonkamers, compleet uitgeruste keukens, luxe badkamers, comfortabele slaapkamers én een mooi buitengedeelte en privé zwembad. Je hebt het vakantiehuis helemaal voor jouzelf en jouw gezelschap en deelt dit met niemand anders. Ontdek hier de mooiste vakantiehuizen in Playa d’Aro die Club Villamar speciaal voor jou heeft geselecteerd! 

******************************

Wil je meer weten over reizen naar Spanje in het algemeen, neem dan ook een kijkje bij de blog: Vakantie Spanje – Ontdek alles wat je moet weten over de zonbestemming Spanje. Hier ontdek je alles wat je moet weten over je vakantie naar Spanje.