Playa de Aro – Lekker shoppen en relaxen aan de Costa!

Playa de Aro, het hele jaar door een geanimeerde badplaats aan de Costa Brava

Playa de Aro is in de pure zin van het woord, een druk bezochte toeristische badplaats die gebouwd is rond een strand. Geen historische binnenstad, enkel een groot aanbod aan winkels, restaurants, bars, flamenco-clubs, sangriatenten en discotheken. De geneugten van het strand, de gastronomie, de watersporten en het nachtleven zijn hier de voornaamste bron van inkomsten. Om het positief te benaderen kan je stellen dat hier in Playa de Aro het opwindende deel van de Costa Brava begint. Hier wordt er vakantie gevierd met lange nachten en een uitbundig leven. Ondanks de drukte komen jaarlijks meer dan 100.000 mensen graag op vakantie in Playa de Aro.

Hier vind je vakantiehuizen in Playa de Aro

Playa de Aro, ruim aanbod aan residentiële wijken voor de vele toeristen

Playa de Aro maakt deel uit van de gemeente Castell d’Aro en groepeert de dorpen Santa Cristina de Aro, s’Agaro en Castell d’Aro. Samen vormen ze een opeenstapeling van residentiële wijken met appartementen, hotels en luxe villa’s, omringd door pijnbomen en een rijke vegetatie. Wens je hier je vakantie te verblijven, bekijk dan zeker het aanbod vakantievilla’s met privé zwembad bij Club Villamar, want wij garanderen je de laagste prijs en een 110% tevredenheidsgarantie.

De enige bezienswaardigheid in Playa de Aro is de parochiekerk, gebouwd in de stijl van een Catalaans landhuis en ietwat onwennig afgelegen in het groene landschap. Playa de Aro beschikt over een brede waaier aan recreatiemogelijkheden, commerciële activiteiten en een bruisend nachtleven. Tussen Playa de Aro en Sant Feliu de Guixols ligt het residentiële centrum van S’Agaro, waar rijke ‘Barcelonezen’ en buitenlanders wonen, een typisch voorbeeld van stijlvol toerisme.

Playa de Aro, van patat en hamburgers tot gastronomie

In Playa de Aro heerst een aangenaam Middellands Zeeklimaat met gemiddelde zomertemperaturen rond de 30 graden. Playa d’Aro is vooral gekend bij de Vlamingen omwille van Radio ‘Mi Amigo’, één van de vrije radiostations uit de jaren ’70. Heel wat Belgen, Nederlanders, Duitsers en Engelse bezitten hier een tweede verblijfplaats en komen er regelmatig verblijven voor een langere periode of overwinteren in hun appartement of luxe villa. De commerce draait hier immers het hele jaar door op volle toeren. Playa de Aro is niet bepaald een goedkope vakantiebestemming. Naast de vele friet- en hamburgertenten, getuigen de duurdere restaurants en boetieks met nationale en internationale merkkledij van een welvarend cliënteel.

Playa d’Aro, van het grote strand tot aan de charmante baaitjes

Wie naar Playa de Aro komt, ligt vaak dagenlang op het strand. Het populairste strand is ongetwijfeld het Playa Gran of het Grote Strand. Het strand is 3 kilometer lang met goudgeel fijn zand en diepe wateren. Op de aangelegde dijk vind je eindeloos veel bars, restaurants en ijssalons, waar je terecht kunt voor een ‘natje en een drooje’. Wil je meer privacy, dan heb je ook nog vele kleine charmante baaien waar het nog rustig is. De jachthaven ten westen van het grote strand van Playa d’Aro is één van de modernste van de Costa Brava. De stranden en baaien zijn te voet bereikbaar via een natuurlijk pad dat langs de kustlijn loopt. Deze maritieme weg loopt van de Punta Rocossa tot aan de Torre Valentina in Calonge. Tijdens een wandeling langs deze mooie weg geniet je van prachtige vergezichten en ontmoet je spectaculaire villa’s die uitkijken op de azuurblauwe, kalme Middellandse Zee. De stranden worden afgewisseld met schilderachtige baaien zoals de Calanche Artigues, Playa En Rovira en het smalle en groene Playa de Sa Cova, Calanche de les Carbasses, Calanche de Pi, Playa d’en Ros, Calanche dels Canyers, Playa de Balladona, Playa de Comte de Sant Jordi, Playa Can Cristus, Calanche de Cabo Roque Planes en Playa de Torre Valentina.

Je houdt van het bruisende leven? Dan ben je de geknipte vakantieganger voor Playa de Aro!

Kies uit het aanbod vakantievilla’s al dan niet met zwembad bij:

Zoek en boek je villa in Playa de Aro hier