Op vakantie naar de Costa Brava: indrukwekkende natuur en bezienswaardigheden

Droom jij van een zonvakantie aan één van de bekendste Costa’s in Spanje? Tijdens jouw vakantie aan de Costa Brava ontdek je eindeloos veel prachtige stranden, pittoreske dorpjes en indrukwekkende baaien. Costa Brava betekent letterlijk ‘woeste kust’. Typerend voor deze kuststrook zijn namelijk de ruwe baaien en woeste rotsen in een bergachtig landschap.

Geniet van de onaangetaste natuur, de prachtige botanische tuinen, lange stranden en verborgen grotten. Struin rond in schilderachtige dorpjes of bezoek één van de bruisende badplaatsen zoals Blanes, Lloret de Mar, Barcelona of Callela. Liever iets actiefs ondernemen? Dat kan natuurlijk ook. Doe mee aan verschillende watersportactiviteiten, ga klimmen in de bomen of racen op één van de kartracecircuits. Wat jouw ideale vakantie ook is, er is hier voor iedereen voldoende te beleven! Bovendien verblijf je tijdens jouw droomvakantie in één van onze prachtige accommodaties: een villa of vakantiehuis. Dat wordt ultiem genieten tijdens jouw vakantie aan de Costa Brava!

Costa Brava Algemeen

De adembenemende schoonheid van de Costa Brava, in combinatie met een heerlijk Middellandse Zee klimaat en oneindige activiteiten, maakt het een ideale vakantiebestemming voor jong & oud. De lange parelwitte zandstranden zijn veelal gelegen aan mooie palmboomrijke boulevards, waar je na een dagje zonnen of watersporten heerlijk kunt flaneren of zorgeloos kunt aanschuiven in een van de vele restaurants.

De kustachtige, bergachtige Costa Brava is met maar liefst 8 natuurparken één van de meest diverse natuurgebieden van Europa. Dit maakt het de perfecte bestemming voor zowel natuur- als duikliefhebbers. Naast prachtige stranden en natuurschoon heeft de Costa Brava ook een rijke historie, die teruggaat tot voor de Romeinse tijd.

Vanwege de veelzijdigheid, trekt de Costa Brava allerlei soorten toeristen. Door de vele uitgaansgelegenheden, brengen veel jongeren hun vakantie door in Spanje. Een bekend uitgaansgebied is natuurlijk Lloret de Mar. Maar ook bij gezinnen en ouderen is deze kuststreek erg geliefd. Of je nu wilt genieten van een avondje flaneren over de boulevard, heerlijk wilt lunchen of dineren, of uit wilt gaan tot in de vroege uurtjes, hier vind je ongetwijfeld alles wat je zoekt. De Costa Brava is met haar formidabele uitgaansleven, in combinatie met de Spaanse gastvrijheid en exceptionele keuken, simpelweg een genot voor iedereen die ultiem wil genieten! Twijfel niet langer en boek nu je vakantie naar de Costa Brava!

Waar ligt de Costa Brava?

Net over de grens met Frankrijk vind je de veelzijdige Costa Brava. Deze prachtige streek aan de Middellandse Zee is de ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie. De Costa Brava is een 200 kilometer lange kuststrook en ligt in de regio Catalonië. Catalonië is een belangrijke wijnstreek in Spanje en staat met name bekend om zijn cava, de Catalaanse mousserende wijn. De Costa Brava begint bij Portbou aan de Franse grens en loopt tot Blanes waar hij over gaat in de Costa del Maresme.

Klimaat Costa Brava

De Costa Brava heeft een mediterraan klimaat, met milde nattere winters en warme droge zomers. De Middellandse Zee heeft in de winter een verwarmend effect op de streek. Dit wordt versterkt door de aanwezigheid van bergen en heuvels achter de Costa’s die de warmte van de zee vasthouden en de kou uit het binnenland tegenhouden in de winter. In de zomer betekent een vakantie aan de Costa Brava vrijwel gegarandeerd warm en droog weer. Wist je dat Spanje bijna 300 zonnedagen per jaar heeft? Vanwege het gunstige klimaat is Spanje één van de meest populaire vakantiebestemmingen voor veel Nederlanders. Het is vooral het milde klimaat dat ervoor zorgt dat jaarlijks veel toeristen kiezen voor een vakantie aan de Costa Brava in Spanje.

Meer weten over het weer aan de Costa Brava? Lees dan hier verder: Het weer in de Costa Brava – van het klimaat tot de verschillende seizoenen

Cultuur Costa Brava

Als je aan een vakantie aan de Costa Brava denkt, denk je misschien niet direct aan cultuur. Toch heeft de Costa Brava in Spanje ook een culturele kant. Het was een geliefde plek van veel kunstenaars en schilders. Bekende schilders als Salvador Dali, Picasso en Juan Miró hebben hier gewoond. Daarom zijn er tegenwoordig veel musea te vinden. Het dorpje Cadaqués is een echte toeristische trekpleister voor kunstliefhebbers. Het Casa-Museu Salvador Dalí laat nog precies zien hoe de kunstenaar hier zelf gewoond heeft.

Ook in Girona kun je cultuur snuiven. Er zijn veel historische bezienswaardigheden te vinden, zoals oude nederzettingen en ruïnes. Ook staan er langs de Costa Brava in Spanje veel kastelen. Zo kun je het kasteel van Dali bezichtigen, maar ook het Castell La Ciutadella in Roses, Castell de Sant Joan in Lloret de Mar of het gelijknamige Castell de Sant Joan in Blanes.

En laten we vooral Barcelona niet vergeten! In deze belangrijke culturele stad geniet je van de rijke kunstgeschiedenis: de Sagrada Familia, de gevel van Casa Batlló met het prachtige mozaïekwerk of het Picasso museum. Kortom, ook aan de Costa Brava kun je genieten van een culturele vakantie! Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden in Barcelona!

Meer weten over de Spaanse cultuur in het algemeen? Lees dan ook onze blog: Spanje: het land wat rijk is aan kunst en cultuur!

Top 8 redenen waarom we kiezen voor een vakantie naar de Costa Brava

1. Mooie stranden

De prachtige stranden zijn één van de doorslaggevende redenen waarom veel mensen kiezen voor een vakantie aan de Costa Brava. Veel van de stranden aan de Costa Brava zijn namelijk echt adembenemend, met helder water en fijn parelwitzand. Op deze prachtige, paradijselijke stranden kun je de hele dag kunt vertoeven en genieten van de zon, een lekkere picknick, een leuk boek en verfrissend water.

Er zijn veel idyllische strandjes waar je heerlijk de zee in kunt. En grote kliffen en indrukwekkende baaien met kraakhelder water. In de avond maak je een strandwandeling of bezoek je een van de beste strandfeesten. Wil jij tijdens jouw vakantie relaxen op een adembenemend strand? Dan zit je hier altijd goed. Een ligbed en een boek erbij en jouw droomvakantie aan de Costa Brava kan beginnen. Dat wordt ultiem ontspannen! Voor welk type strand jij ook kiest, je kijkt er altijd je ogen uit.

Meer weten over de Costa Brava stranden? Lees dan vooral ook onze Costa Brava strandgids!

2. Pittoreske dorpjes

Uiteraard staat de Costa Brava niet alleen maar bekend om haar mooie stranden, maar ook om haar kleine pittoreske dorpjes en steden die de kust sieren. Je vindt er kleine vissersdorpjes en pittoreske verborgen stadjes die je kunt ontdekken of waar je gewoon naartoe kunt ontsnappen om de drukte te ontlopen. En het mooie aan deze kleine dorpjes is dat ze bruisen van Spanjaarden, die niets liever willen dan dat jij ook de echte Spaanse cultuur kunt beleven.

In deze kleine stadjes, zal je het echte Spanje ontdekken; een plek waar de mensen en cultuur echt illustreren wat deze plek zo’n uitnodigend deel van de wereld maakt. Ieder plekje dat je tegenkomt heeft haar eigen verhaal, haar eigen unieke rol in de geschiedenis en ze heten je allen welkom om er deel van uit te maken.

3. Veel bezienswaardigheden

Naast zon, zee, strand en de prachtige natuur geniet je tijdens jouw vakantie aan de Costa Brava  van veel bezienswaardigheden die je zeker gezien wilt hebben. Bij de Cap de Creus is een natuurpark en het is er ideaal voor duikers. De kathedraal van Girona met het prachtige uitzicht over de stad wil je ook niet missen. Of wat dacht je van Barcelona, de op één na grootste stad van Spanje?

Wil je liever de rust opzoeken tijdens je vakantie? In de natuurreservaten kun je de natuur en het landschap van deze kust verkennen en alles wat deze te bieden heeft. Onderweg kom je langs baaien en grotten, bossen, glooiende heuvels en wildreservaten die vol zitten met lokale flora en fauna, die nergens anders ter wereld voorkomen. Er is voor iedereen wat te beleven. Ben jij er klaar voor een ultieme vakantie aan de Costa Brava?

Lees ook: Dingen die je echt gedaan of gezien moet hebben in de Costa Brava!

4. 1.001 activiteiten

Er is hier van alles te beleven. Ben je op zoek naar actie? Dan kun je je uitleven op één van de kartracecircuits. Of bezoek het grootste waterpretpark van Europa. In dit glijbanenparadijs kan iedereen zich vermaken, van jong tot oud. Zijn watersporten meer jouw ding? Tijdens jouw vakantie aan de Costa Brava kun je windsurfen, kajakken, wakeboarden of waterskiën. Al snorkelend de mooie onderwaterwereld bewonderen? Dit kan in één van de paradijselijke strandgrotten. De onderwatergrotten kun je ook bezoeken per boot. Of ga op duikavontuur en ontdek de onderzeese fauna.

Houd je het liever hoog en droog? Dan zijn de avonturenparken echt iets voor jou. Ga voor een unieke outdoorervaring hoog in de bomen: kabelbanen, touwen, netten, bruggen, tunnels en ga zo maar door. Durf jij het aan? En wat is er fijner dan na een actieve dag heerlijk te kunnen ontspannen in je eigen villa of vakantiehuis aan de Spaanse Costa Brava! Dat wil toch iedereen?

5. Eenvoudig bereikbaar, ook per auto

Vanuit Nederland kun je eenvoudig met de bus of per vliegtuig naar de Costa Brava reizen. Maar de Costa Brava is ook perfect te bereiken met de auto, wat bovenal ook nog eens tal van voordelen met zich meebrengt. De reisduur van jouw autovakantie naar de Costa Brava is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder je vertrekplaats in Nederland en je eindbestemming. Vanuit Utrecht naar het bekende Lloret de Mar, in het zuiden van de Costa Brava, is de reis iets meer dan 1400 kilometer. Een goede optie is om de reis naar de Costa Brava in twee stukken op te delen door onderweg ergens te overnachten. Hoewel een overnachting extra kosten met zich meebrengt, is het voordeel dat je ontspannen en stressvrij op je vakantiebestemming aankomt.

autovakantie Costa Brava (3)

Er zijn meerdere routes die je kunt nemen als je vanuit Nederland op vakantie gaat naar de Costa Brava. Wil je graag zo snel mogelijk op je plaats van bestemming aankomen, dan kun je het beste kiezen voor de Route du Soleil. Wil je onderweg ook nog wat van het landschap en de omgeving zien, dan kun je kiezen voor een van de ontelbare toeristische routes. Meer weten? We schreven al eerder een blog over een autovakantie naar de Costa Brava in Spanje.

Meer weten? Lees hier verder: Autovakantie naar de Costa Brava – Beste informatie ontdek je hier

6. Geniet van een prachtige omgeving

De indrukwekkende Costa Brava, met haar gevarieerde landschap, schilderachtige dorpjes en aangename klimaat, is de ideale bestemming voor een magische zonvakantie in een prachtige omgeving. Relaxen op de mooie stranden, genieten in de prachtige botanische tuinen of flaneren over de lange wandelboulevards. Bovendien zijn er verschillende prachtige beschermde natuurparken met elk hun eigen bijzonderheden en diversiteit. Hier kun je ongestoord verschillende vogel- en plantensoorten observeren, lange wandelingen maken en genieten van de mooiste uitzichten. Onderweg kom je langs baaien en grotten, bossen, glooiende heuvels en wildreservaten die vol zitten met lokale flora en fauna, die nergens anders ter wereld voorkomen.

7. Ongerepte baaien

Met een kustlijn van ruim 200 kilometer lang is de mooie Costa Brava met recht een paradijs voor zon- en strandaanbidders te noemen. Er zijn ontelbare baaien, de ene nog mooier dan de andere. Enkele pareltjes springen er echter uit, waaronder het pittoreske Platja Treumal bij Blanes waar je je in een exotisch paradijs waant. Aigua Xelida, een ongerept en intiem baaitje is gelegen bij Tamariu en bereik je na een korte wandeling. In Cala Senyor Ramón, vlakbij Tossa de Mar, maak je kennis met de echte ruwe Costa Brava.

8. Middeleeuwse dorpen in de Gouden Driekhoek

Dat de Costa Brava een rijke historie kent wordt duidelijk in de dorpen Pals, Palau Sator en Peratallada die tezamen de “Gouden Driehoek” worden genoemd. Het zijn stuk voor stuk schitterende plaatsen om te bezichtigen. Je waant je weer even terug in de Middeleeuwen met de goed bewaarde dorpskernen, de smalle straatjes, fonteinen en pleintjes.

Geweldige accommodatie mogelijkheden

De Costa Brava heeft alles in huis voor een unieke, zonovergoten vakantie. Niet alleen op het gebied van zon, zee, strand, bezienswaardigheden en activiteiten, maar ook op het gebied van vakantiehuizen en villa’s! Een hotel is natuurlijk leuk, maar je hebt vaak maar weinig ruimte en privacy. En in een hotel is het vaak vrij druk. Drukke ontbijtzalen en overvolle zwambaden waar je op zoek moet naar een ligbed.

Een villa of vakantiehuis huren is dan ook de ideale oplossing. Vakantiehuizen aan de Costa Brava bieden veel luxe en privacy. Alle vakantiehuizen en villa’s zijn ruim opgezet, met mooie woonkamers, compleet uitgeruste keukens, luxe badkamers, comfortabele slaapkamers én een mooi buitengedeelte en privé zwembad. Je hebt het vakantiehuis in Spanje helemaal voor jouzelf en jouw gezelschap en deelt dit met niemand anders. Ontdek hier de mooiste villa’s en vakantiehuizen aan de Spaanse Costa Brava die Club Villamar speciaal voor jou heeft geselecteerd! Ben jij klaar voor jouw droomvakantie aan de Costa Brava?

Leuke vakantiewoning met zwembad aan de Costa Brava

****************************************************

Wil je graag meer te weten komen over een ultieme zonvakantie naar het prachtige Spanje? Lees dan nu ook: Vakantie Spanje – Ontdek alles wat je moet weten over de zonbestemming Spanje!